Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik a legkönnyebben megszer...

Melyik a legkönnyebben megszerezhető diploma, ami használható is?

Figyelt kérdés

Megpróbáltam egy erős egyetemet, és nem ment. Úgy terveztem, hogy elkezdek dolgozni, de rájöttem, lehet mégsem lenne rossz egy diploma, és anélkül tényleg nem nagyon vannak munkahelyek jó fizetéssel. Kb. semmi nincs, ami érdekel, vagyis kb. minden érdekel kicsit. Úgy, hogy csak arra koncentráljak, nem tudom eldönteni, hogy van-e bármi. Viszont szeretném megpróbálni. A nyelvek mondjuk érdekelnek, de nem megy tökéletesen az angol nyelvtan, és sosem voltam szorgalmas.

Mérnők, turisztika, nyelv, gazdasági, pszichológia, filozófia, talán programozás, de akár kisgyermeggondozó is szóba jöhetnek. Az is lehet, hogy más is van, ami nem rossz.

Tényleg egy egészen egyszerű szakot keresek, lehetőleg Budapesten, ami mellett lehet dolgozni, és legalább lesz egy diplomám.

A bölcsészre mondják azt, hogy semmire sem jó. Hallottam, hogy azért pár dologhoz jó, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem való lenne.

Tudom, elég hülye kérdés, és valószínűleg csak az elítélést fogom kapni, és hogy mennyire hülye ötlet. Azért megpróbálom, hátha valaki tud tippet adni, hogy mit csináljak.

2023. jan. 7. 14:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
40%
A legkisebb energiabefektetéssel elérhető legnagyobb hasznonnal szerintem a pénzügy és számvitel alapképzési szak kecsegtet. Nem nehéz és relatíve sok lehetőséged lesz vele a végzés után.
2023. jan. 7. 15:23
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát én a bölcsészt nem ajánlanám, mert ott rengeteget kell olvasni, sok idő kell hozzá meg nem is érnél vele semmit.

A kisgyermeknevelő vagy óvodapedagógust viszont gond nélkül elvégzi még a leghlyébb is, szóval hajrá! :)

Egyébként melyik szakot, egyetemet próbáltad, ami nem ment?

2023. jan. 7. 15:24
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

"A legkisebb energiabefektetéssel elérhető legnagyobb hasznonnal szerintem a pénzügy és számvitel alapképzési szak kecsegtet. Nem nehéz és relatíve sok lehetőséged lesz vele a végzés után."

Én azért 3 félévnyi tömény gazdasági matekra integrálás, statisztika, mátrixok stb, nem mondanám annyira könnyen elvégezhetőnek, másképp mindenki arra menne, és mindenki ennyi erővel sokat keresne vele.

2023. jan. 7. 16:22
 4/20 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként én is óvodapedagógust mondanám. Igaz alkalmasságira meg kellene tanulnod egy hangszeren játszani, mondjuk furulya alap szinten.
2023. jan. 7. 16:23
 5/20 anonim ***** válasza:
26%

#3. Az a "tömény" matek még egy műszaki területhez képest is játék és mese, aki emelt szintű matek érettségivel jelentkezik, alig valamit fog hallani, ami új lenne neki (az analízis és a valszám nekem például nettó ismétlésnek tűnt). Lehet választani olyan szakot, amin nincs matek egyáltalán, és lehet hosszú ideig álláskeresőnek lenni, ha a szakmájában szeretne dolgozni, esetleg lehet pályát váltani ilyenkor. A psz-en van valamennyi matek, igen. Sokkal kevesebb és egyszerűbb, mint az annál sokkal nehezebb műszaki, informatikai, természettudományosm, elemző közgazdász szakokon. Ennek ellenére nem annyival rosszabbak a lehetőségek ezzel a szakkal, mint amennyivel könnyebb a többi említett területen lévőnél.

"másképp mindenki arra menne, és mindenki ennyi erővel sokat keresne vele."

Ha mindenki arra menne, akkor még a jelenlegihez képest is durva túlképzés lenne és a legtehetségesebbeken kívül aztán tényleg senki sem keresne igazán jól vele (habár másrészről mindenhol az egekben lennének a felvételi ponthatárok és javulna a hallgatói összetétel, ami akár a képzés és a számonkérés nehézségéhez, színvonalához is hozzájárulhatna). Az ott tanulók és ott végzettek nagy szerencséje szerintem, hogy a pályaválasztók nem elhanyagolható része ódzkodik ettől az amúgy túlzás nélkül nem a legnehezebbek közé tartozó szaktól.

2023. jan. 7. 17:00
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik kérdésnél meg a kérdezőnek gyengébb matektudással azt javasolták, hogy ne menjen gazdasági szakra mert az tele van nagyon kemény matekkal amin kibukik a szak nagy része. Akkor mi az igaz? 🤣

Meg azt valahogy mindenki elfelejti, hogy gazdasági szakon (egyelőre a régi szabályok szerint) kérik a felsőfokú nyelvvizsgát, vagy szalmai középfokot. Gondolom a komolyabb egyetemek nem veszik ki ezt a követleményt csak azért, mert már nem előírás központilag.

2023. jan. 7. 17:25
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

#6. Nem olyan bonyi szerintem. Ha gimiben kettes voltál matekból, akkor még a fentebb említett területeknél jóval könnyebb az üzleti közgáz képzések is nehezek lesznek, kivéve ha autodidakta módon vagy magántanár segítségével alaposan összeszeded magad. Ennyi, nem egy lehetetlen küldetés közel sem.

Amúgy persze vannak szakok, ahol egyáltalán nem kell matek, viszont:

- lehetnek ettől még nehezek (pl. jogász, főleg ha minimum cum laude diplomát szeretnél);

- annak, hogy könnyen elvégezhetők az az ára, hogy cserébe munka se nagyon lesz vele, vagy rossz körülmények között, alacsony fizetésért, külföldre kell menni érte stb.

Tessék választani!

Amit a nyelvi követelményekről írsz, az egyébként igaz. De ha a matek sem megy legalább a business szakok szintjén, meg a nyelv sem, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy mindenképpen muszáj-e a felsőoktatásban részt venni.

2023. jan. 7. 18:03
 8/20 anonim ***** válasza:
Én nyilván ezt csak arra írtam, hogy a kérdező szempontjából a leírtak alapján mihez kell a legkisebb erőfeszítés.
2023. jan. 7. 18:22
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszotak!

Pénzügy számvitel volt, ami nem ment.

A matek érettségim amúgy nagyon jó lett, de csak középfok. Az emelt hasznos lett volna.

A nyelvvizsgával szintén nincs probléma, mert van 2 is.

Az a baj, hogy sosem volt meg a kellő motivációm, kedvem a tanuláshoz, és nem is hiszem, hogy ezen könnyen tudnék változtatni.

A kisgyermeknevelő az jó lehet, bár félek attól, hogy a beszédalkalmasságin nem mennék át. Plusz nekem mellette dolgoznom kéne, a gyakorlat nem vesz el nagyon sok időt?

A turizmusról tud valaki valamit? Az nehéz? Vállalkozást szeretnék majd valamikor a jövőben, és ahhoz ez pont jó lenne. A psz-t is emiatt választottam, csak az végül nem jött be.

2023. jan. 7. 20:35
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
#9. Így a "megpróbáltam egy erős egyetemet" nem igazán stimmel, valljuk be. Nyilván nagyban függ az érdeklődési körödtől, de olyat, amit könnyebb még a psz-nél is ÉS nem is haszontalan szak, sajnos nemigen fogsz találni. A turvend első három féléve szerintem még mindig kb. azonos a psz és a többi üzleti közgáz alapképzésével, tehát pontosan ugyanazt a matekot és statisztikát fogod tanulni. A spec. turvend tárgyak csak eztán jönnek, és kapsz végül egy, a munkaerőpiacon sajnos nagyon gyenge diplomát...
2023. jan. 8. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!