Melyik a legkönnyebben megszerezhető diploma, ami használható is?
Megpróbáltam egy erős egyetemet, és nem ment. Úgy terveztem, hogy elkezdek dolgozni, de rájöttem, lehet mégsem lenne rossz egy diploma, és anélkül tényleg nem nagyon vannak munkahelyek jó fizetéssel. Kb. semmi nincs, ami érdekel, vagyis kb. minden érdekel kicsit. Úgy, hogy csak arra koncentráljak, nem tudom eldönteni, hogy van-e bármi. Viszont szeretném megpróbálni. A nyelvek mondjuk érdekelnek, de nem megy tökéletesen az angol nyelvtan, és sosem voltam szorgalmas.
Mérnők, turisztika, nyelv, gazdasági, pszichológia, filozófia, talán programozás, de akár kisgyermeggondozó is szóba jöhetnek. Az is lehet, hogy más is van, ami nem rossz.
Tényleg egy egészen egyszerű szakot keresek, lehetőleg Budapesten, ami mellett lehet dolgozni, és legalább lesz egy diplomám.
A bölcsészre mondják azt, hogy semmire sem jó. Hallottam, hogy azért pár dologhoz jó, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem való lenne.
Tudom, elég hülye kérdés, és valószínűleg csak az elítélést fogom kapni, és hogy mennyire hülye ötlet. Azért megpróbálom, hátha valaki tud tippet adni, hogy mit csináljak.
#10 nem akartam ìrni, hogy ne talàljanak ràm a volt szaktàrsaim, de akkor leìrom, biztos nem èn vagyok az egyetlen, aki 1 fèlèv utàn otthagyta. A Corvinus volt az. Szerintem ezen a területen a legerősebb egyetem. Nem lehetetlen megcsinàlni, nekem is sikerült volna, ha szorgalmas vagyok. Èn viszont nem vagyok az, ès most csak egy olyan helyet keresek, ami tènyleg egyszerű. Szerintem bàrmelyik diplomàt lehet hasznàlni, csak valamelyiknèl kevesebb a lehetősèg. Nekem tènyleg a legegyszerűbb kène, nem baj, ha nem sokat èrek vele.
100%, hogy nem ez volt a legnehezebb szak, de azèrt egyàltalàn nem is egyszerű.
Semmi gond azzal, hogy otthagytad az egyetemet, nem te vagy az egyedüli ebben a helyzetben és szerintem a lehető legjobb döntést hoztad, ha nagyon nem szeretted, amit tanultál! Viszont nem igazán értem, mi értelme van keresni helyette egy "könnyű szakot", csak hogy legyen vmi diplomád, amit aztán nem használnál semmire... Nekem úgy tűnik, semmi fogalmad sincs arról, hogy mit szeretnél csinálni, felsoroltál egy csomó területet, amiknek semmi közük egymáshoz, az egy dolog, hogy egy csomó minden érdekel egy kicsit, ezzel sokan így vagyunk, de lediplomázni vmiből egy kicsit más tészta és nem látom értelmét egy olyan szaknak, amit csak úgy "kényszerből" végeznél el.
Amúgy is eléggé szubjektív, hogy mi a könnyű (pl. nekem a nyelvtanulás könnyen megy, egy volt lakótársam meg évekig szenvedett és sehogy se jött neki össze a középfokú angol nyelvvizsga), az egy dolog, hogy itt most vmelyik felhasználó azt tanácsolja neked, hogy menj x szakra, te viszont lehet szenvednél ott, mert nem találnád könnyűnek és nem is érdekelne, így mi értelme beiratkozni egyetemre? Egyébként én elvégeztem egy könnyűnek mondható alapszakot, ahol semmi értelmeset nem tanítottak, bár úgy mentem oda, hogy nagyon érdekelt, de közben megutáltam az egészet és így utólag azt gondolom, hogy ott kellett volna hagynom és inkább dolgoznom helyette meg kitalálnom, mit csináljak (persze azóta kitaláltam és a kutyát sem érdekli a diplomám, de mégis jobb lett volna vmi más alapdiplomát szerezni vagy hasznosabban eltölteni azt az időt... most igazából gondolkozom egy másoddiplomán így 30 éves fejjel).
Az általad felsoroltak közül a mérnökit és a programozást (proginfó) kizárnám, ha a pénzügy első éves tárgyait nem szeretted, akkor a mérnökin/informatikán főleg szenvednél, a pszichológián rettenet magasak a felvételi pontszámok és amúgy is telített, ha a pénzügyi nem ment, nem értem, miért mennél gazdaságira, a többi felsorolt szaknak meg nem látom értelmét (nyelvszaknak akkor lenne értelme, ha kifejezetten szeretnél tanár vagy fordító lenni, vagy vmelyik kapcsolódó mesterképzés nagyon érdekelne).
Inkább menj el dolgozni pár évig, tanulj nyelveket és képezd magad önszántadból, rengeteg tanfolyam és tanagyag van online, szánj időt arra, hogy körülnézz és eldöntsd, mit szeretnél, ha nem találsz semmi olyat, ami egyetemi szinten érdekelne, akkor inkább hagyd az egészet, nem kötelező mindenkinek lediplomázni, ill. lehet szakképzéseket, tanfolyamokat végezni, szakmát szeretni helyette.
Én is hiába nézegetem a Felvit, hogy de jó lenne egy diploma, de bsszus, ami érdekel, annak semmi értelme nem lenne anyagilag nem térülne meg, és azért menjek tönkre, hogy legyen egy kemény fedeles papírom?!
Szóval én együttérzek veled, kedves kérdező!
Mert aki nem piacképes beállítódású, azt megette a fene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!