Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemi tanulás laptop...

Egyetemi tanulás laptop nélkül,tablettel?

Figyelt kérdés
sziasztok! szeptembertől kezdem az egyetemet,nincs laptopom (és a kollégiumban nem lesz saját asztali gépem),tabletem van mert könnyű illetve szeretem az android rendszert. A képzés amit kezdek általános orvosi,nem igényel közvetlenül asztali gépet/laptopot,szerintetek fogok tudni boldogulni laptop nélkül(eleinte),vagy vegyek egyet?

júl. 28. 08:53
A kérdező szavazást indított:
mindenképpen vegyél laptopot
meg fogod tudni oldani a tableteddel is
még nem baj ha nincs laptopod,majd a szakdolgozatíráshoz szerezz be
17 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szakdolgozat az egy dolog, az egyetemen nemcsak szakdolgozatot kell írni, mert van egy pár beadandó dolgozat is. Ha tudsz tableten 10-15 oldalas dolgozatokat írni, hivatkozva nem kell vagy nem zavar, ha a könyvtari gépen kell megírni, de ugye annak a nyitvatartása meghatározott.
júl. 28. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha beadandót kell írni pl. abból a szempontból mindenképp hasznosabb a laptop.
júl. 28. 09:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. csak asztali számítógépen tudok tanulni meg írni ilyeneket, mert a laptopot kényelmetlennek érzem. Tableten pedig egyenesen lehetetlen szerintem, ha kényelmesen kompromisszumok nélkül csinálnád.
júl. 28. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit az elottem szolok is irtak.

+ Hat en meghalnek, ha a targyaimat tableten kellene felvennem a neptunban.

júl. 28. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

> „Én pl. csak asztali számítógépen tudok tanulni meg írni ilyeneket, mert a laptopot kényelmetlennek érzem.”

Ugye ha laptopra kötsz egy monitort-egeret-billentyűzetet, akkor az már asztali gépnek „érződik”, hacsak nem akarsz rajta bonyolult szimulációkat (ne adj isten, játékokat) futtatni, illetve ezek a perifériák elég olcsók is tudnak lenni. Szerintem megfelelő USB-C átalakítóval már az újabb telefonokra is simán rá lehet őket kötni, inkább az a kérdés, hogy a telefon/tablet operációs rendszere és a telepített szoftverek mennyire felkészültek arra, hogy monitoron működjenek… Szóval el tudom képzelni, hogy akár egy szál okostelefonon meg lehessen írni a beadandókat úgy, hogy a monitorod egyik felén fut a Word a másikon pedig egy internet böngésző néhány megnyitott lappal… De gyanús, hogy egy jó pár dolog kicsit máshogy fog menni, és egy nagyon türelmes kockának kell lenned ahhoz, hogy ezekhez hozzászokj.

Összegezve: a telefonos megoldást nagyon nem ajánlom (hacsak nem vagy elég kocka hozzá), de ha a tablet már megvan, akkor esetleg próbáld ki, hogy milyen, ha kötsz rá monitort-egeret-billentyűzetet. (Feltéve, hogy ezt a három dolgot könnyen kölcsön tudod kérni, lényegében csak egy USB-C – HDMI átalakítót kell még szerezned. Szerintem árulnak ilyet USB elosztóval egybeépítve is.)

júl. 28. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:
67%

Én nagyon sok embert látok tablettel, viszont amúgy szerintem egy laptop annyival kényelmesebb minden szempontból. Szerintem amúgy nem baj ha nem rögtön úgy kezded az egyetemet, hogy laptop. Szerintem most szeptemberben kezdd el, és ha úgy látod ez nem elég, veszel egy laptopot. De amúgy mindenképp megpróbálnék venni egy ilyen ráköthetős billentyűzetet tabletra.

Összességében én azt mondanám, hogy kezdd el az egyetemet, és meglátod, hogy neked miképp könnyebb.

júl. 28. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nagyon megéri beruházni egyre.

Nem tudom melyik orvosiról van szó, de ha lesznek online óráitok, akkor baromi kényelmetlen lesz telefonról/tabletről nézni az órát. Nekem sokszor még laptopon se látszott rendesen, hogy mit is akart éppen mutogatni mondjuk egy anat plenárison, vagy pontosan milyen képletet rajzolt a táblára biokémián.

A másik kritikus pont szerintem is a neptun. Igaz félévente kb 2x van rá szükség, de egy rossz tárgyfelvétel vagy vizsgajelentkezés boríthatja az egész féléves tervedet és nagyon bosszantó ilyen hülyeség miatt szívni hónapokig. Persze a laptop se garantálja, hogy minden a terv szerint fog menni, de ott azért könnyebben kezelhető az oldal (neptun powerup nagy segítség) és ezáltal jobb esélyekkel indulsz.

Orvosin amúgy nincs sok beadandó, szerintem azt a párat simán meg lehet írni könyvtári gépeken is. Ha csak ez az egy indok lenne a laptop mellett, akkor nem feltétlenül kéne beruházni rá, de a másik két szempont miatt, szerintem mindenképp megéri (neptun miatt már most a nyáron) beszerezni egyet.

júl. 28. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!