A Közszolgálati Egyetemen a Közigazgatás szervező szakon a mikroökonómia, makroökonómia és a statisztika nevű tárgyak mennyire nehezek?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom ezek matekos tárgyak, viszont mennyire nehezek az egyetemen?júl. 27. 20:06
2/6 anonim válasza:
Nem olyan veszes mint amennyire te gondolod hiddel
3/6 anonim válasza:
Hát azért ez elég túlzás hogy matekosak, kivéve talán a statisztika. Attól hogy még előfordul némi számítás, a mikro és makró ettől még közgazdaságtan, és nem a matekon van a lényeg. A deriváláson kívül az egészhez elég a középiskolás anyag.
4/6 anonim válasza:
"A deriváláson kívül az egészhez elég a középiskolás anyag."
Szóval deriválni azért kell tudni?
5/6 A kérdező kommentje:
2011-ben érettségiztem, azóta a matektudás megkopott. Ami nem kellett a hétköznapokban, az mind elfelejtődött. Kis túlzással a négy alapművelet, a terület és térfogat, valamint a százalékszámításon kívül mást nem használtam azóta. Talán még elsőfokú egyenletekkel megbírkóznék a jelenlegi szintemen. Igaz diplomám már van, de olyan szakon voltam ahol nem volt semmi matek.
júl. 28. 17:18
6/6 anonim válasza:
Nem oda járok, de jogra járok egy másik egyetemen és ezt tudom nyilatkozni:
Makro: Volt nekem is, és kb mindenki ötöst írt nálunk. Voltak klasszikus kérdések, amiket betanultunk, ennyi igazából. Ha alapvető definíciókat tudsz, akkor nincs gond.
Stat: Ez inkább számolósabb, mint a makro(nálunk). Itt sokan buktak, de ha itt is megtanulsz alapfogalmakat, meg az alapvető számításokat akkor túl lehet élni. Nyugi, deriválni nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!