Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A biztos jövőt valóban el...

A biztos jövőt valóban el kell már engedni?

Figyelt kérdés
Jelenleg mechatronikai mérnökként tanulok és nap mint nap szembesülök a kamu gyakornoki, illetve a kamu állás lehetőségeivel, mivel 10-ből 9 mérnök ismerősöm sem talál munkát. Emellett a követelmények is lementek látványosan az egyetemen. Mindenből amiből csak tudnak gyorsan átrugdalnak, illetve volt olyan tantárgyunk, ahol annyit kellett tudni a 2-es jegyért, hogy p*V=n*R*T, illetve hogy p1*V1=p2*V2. Szerintem kész vicc volt a tárgy, de rengeteg hallgató megbukott, emiatt az előadó tanárunk le lesz véve a kurzusról. Tényleg errefelé tartunk? Magyarország jobban teljesít?

jún. 17. 12:49
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
12 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Szóval más a hibás. Értem.
jún. 17. 13:03
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Telítve van a piac, nincs annyi állás, amennyi mérnököt képeznek.

Nagy volt a hype, mindenki mérnök akart lenni és ennek következménye, hogy nem tudta követni a kínálat a keresletet. Alaposan válogatnak a szakemberek között, hogy kit vesznek fel.

Nem azt mondom el kell engedni, hanem a legjobbra kell törekedni.

jún. 17. 13:34
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 nem mondom, hogy feltétlen más, illetve, hogy csak más lehet, ezt nem is jelentem ki természetesen.
jún. 17. 13:43
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Ha "kész vicc volt a tárgy" és a "rengeteg diák megbukott", akkor nekik nehéz volt? Talán véletlen és neked volt egyértelműbb?

Amúgy ami megy egyetemen az nagyon "bevezető" ahhoz ami a piacon megy. Lehet, hogy ott (egyetemen) még elég vicc, de valós környezetben nyakadra ömölhet minden, és ott fogsz rádöbbenni, hogy mennyi mindent nem tudsz. :)

Egyetem mellet érdemes kutatni azt (ha van felesleges energiád), hogy mik azok amik élesben mennek és nem csak arra korlátozni az ismeret gyűjtést, amit az egyetem oktat.

jún. 17. 14:40
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem kutatni kell hanem kimenni a piacra és valódi tudásra szert tenni.

Kutatni nincs sok értelme mérnökként.

jún. 17. 14:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Ma is adtam be jelentkezéseket gyakornoki helyekre. Szívből remélem lesz lehetőségem, mivel gyakornoki pozíció is nagyon kevés van. Az időmet semmiképpen sem a campuson pazarolnám el
jún. 17. 16:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Ott el kell tudni magadat, nem etikus módon is. Mivel tapasztalat alapján szűrnek többnyire...
jún. 17. 18:00
 8/13 anonim ***** válasza:
*adni
jún. 17. 18:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem ha szabad kérdeznem?
jún. 18. 22:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A mechatronikai mérnök pedig még mindig sokkal jobb mint egy agrár, épìtő,épìtész, közlekedés, vegyész még hasonló mérnök szakok. Fizetes szempontjából. De egyébként igaz az, hogy túl sok mérnököt képeznek. A nagy jajgatas a cégek részéről, hogy mekkora mérnök hiany van csak arra volt jó, hog letorjek a béreket és többet válogassanak. Lehetőleg minél tapasztaltabb embert egyre kevesebbért.
jún. 19. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!