A biztos jövőt valóban el kell már engedni?
Telítve van a piac, nincs annyi állás, amennyi mérnököt képeznek.
Nagy volt a hype, mindenki mérnök akart lenni és ennek következménye, hogy nem tudta követni a kínálat a keresletet. Alaposan válogatnak a szakemberek között, hogy kit vesznek fel.
Nem azt mondom el kell engedni, hanem a legjobbra kell törekedni.
Ha "kész vicc volt a tárgy" és a "rengeteg diák megbukott", akkor nekik nehéz volt? Talán véletlen és neked volt egyértelműbb?
Amúgy ami megy egyetemen az nagyon "bevezető" ahhoz ami a piacon megy. Lehet, hogy ott (egyetemen) még elég vicc, de valós környezetben nyakadra ömölhet minden, és ott fogsz rádöbbenni, hogy mennyi mindent nem tudsz. :)
Egyetem mellet érdemes kutatni azt (ha van felesleges energiád), hogy mik azok amik élesben mennek és nem csak arra korlátozni az ismeret gyűjtést, amit az egyetem oktat.
Szerintem nem kutatni kell hanem kimenni a piacra és valódi tudásra szert tenni.
Kutatni nincs sok értelme mérnökként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!