Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A biztos jövőt valóban el...

A biztos jövőt valóban el kell már engedni?

Figyelt kérdés
Jelenleg mechatronikai mérnökként tanulok és nap mint nap szembesülök a kamu gyakornoki, illetve a kamu állás lehetőségeivel, mivel 10-ből 9 mérnök ismerősöm sem talál munkát. Emellett a követelmények is lementek látványosan az egyetemen. Mindenből amiből csak tudnak gyorsan átrugdalnak, illetve volt olyan tantárgyunk, ahol annyit kellett tudni a 2-es jegyért, hogy p*V=n*R*T, illetve hogy p1*V1=p2*V2. Szerintem kész vicc volt a tárgy, de rengeteg hallgató megbukott, emiatt az előadó tanárunk le lesz véve a kurzusról. Tényleg errefelé tartunk? Magyarország jobban teljesít?

2024. jún. 17. 12:49
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
12 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Szóval más a hibás. Értem.
2024. jún. 17. 13:03
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Telítve van a piac, nincs annyi állás, amennyi mérnököt képeznek.

Nagy volt a hype, mindenki mérnök akart lenni és ennek következménye, hogy nem tudta követni a kínálat a keresletet. Alaposan válogatnak a szakemberek között, hogy kit vesznek fel.

Nem azt mondom el kell engedni, hanem a legjobbra kell törekedni.

2024. jún. 17. 13:34
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 nem mondom, hogy feltétlen más, illetve, hogy csak más lehet, ezt nem is jelentem ki természetesen.
2024. jún. 17. 13:43
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Ha "kész vicc volt a tárgy" és a "rengeteg diák megbukott", akkor nekik nehéz volt? Talán véletlen és neked volt egyértelműbb?

Amúgy ami megy egyetemen az nagyon "bevezető" ahhoz ami a piacon megy. Lehet, hogy ott (egyetemen) még elég vicc, de valós környezetben nyakadra ömölhet minden, és ott fogsz rádöbbenni, hogy mennyi mindent nem tudsz. :)

Egyetem mellet érdemes kutatni azt (ha van felesleges energiád), hogy mik azok amik élesben mennek és nem csak arra korlátozni az ismeret gyűjtést, amit az egyetem oktat.

2024. jún. 17. 14:40
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem kutatni kell hanem kimenni a piacra és valódi tudásra szert tenni.

Kutatni nincs sok értelme mérnökként.

2024. jún. 17. 14:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Ma is adtam be jelentkezéseket gyakornoki helyekre. Szívből remélem lesz lehetőségem, mivel gyakornoki pozíció is nagyon kevés van. Az időmet semmiképpen sem a campuson pazarolnám el
2024. jún. 17. 16:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Ott el kell tudni magadat, nem etikus módon is. Mivel tapasztalat alapján szűrnek többnyire...
2024. jún. 17. 18:00
 8/13 anonim ***** válasza:
*adni
2024. jún. 17. 18:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem ha szabad kérdeznem?
2024. jún. 18. 22:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A mechatronikai mérnök pedig még mindig sokkal jobb mint egy agrár, épìtő,épìtész, közlekedés, vegyész még hasonló mérnök szakok. Fizetes szempontjából. De egyébként igaz az, hogy túl sok mérnököt képeznek. A nagy jajgatas a cégek részéről, hogy mekkora mérnök hiany van csak arra volt jó, hog letorjek a béreket és többet válogassanak. Lehetőleg minél tapasztaltabb embert egyre kevesebbért.
2024. jún. 19. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!