ELTE pszichológia ponthatár 2024-ben? Csökkenni fog vagy emelkedni?
Figyelt kérdés
Szerintetek? Várható vajon drasztikus emelkedés? Tavaly 455 volt.máj. 1. 09:08
1/10 anonim válasza:
Remélem, nem bántalak meg, de szerintem egy ilyen kérdéssel lényegében hasraütésszerű jóslásra készteted a válaszolókat. A ponthatárok évről évre fluktuálni szoktak, részben az adott évi érettségi feladatok nehézsége, részben a keretszámok és a meghirdetett félévenkénti költségtérítés összegének változása, részben pedig az adott évi jelentkezők átlagos tehetségessége és sorrendválasztása (ELTE-Pázmány-Károli) miatt. Hiába írja itt neked le bárki, hogy szerinte jelentősen nőni fog a ponthatár, majd valaki más, hogy szerinte nem, ez körülbelül olyan, mintha azt írnák meg neked, hogy fehér lesz-e az idei karácsony. Vannak az életnek bizonytalanságai, ebbe bele kell nyugodni, mert különben legfeljebb csak áltatod magad.
2/10 anonim válasza:
Nem tudjuk, mert változik az érettségi. A tavalyi pontszám extrém magas volt, de az előbb említett ok miatt tényleg kár bármit mondani
#1 jól összefoglalta a befolyásoló tényezőket
3/10 anonim válasza:
Szerintem arányban ugyanúgy magas lesz mint eddig, mégha pontos számot nem is lehet megjósolni. Eddig is sokan jelentkeztek pszichológiára és ezután is sokan fognak
4/10 anonim válasza:
Ahogy a többiek is írják, nem lehet bejósolni, főleg így, hogy változik a pontszámítás módja. Mindenesetre bejutni nem lesz könnyebb, mert továbbra is hatalmas túljelentkezés várható a szakon.
5/10 anonim válasza:
Szerintem jelentős változás nem lesz. Bár nagyon remélem hogy jóval feljebb nem megy.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazából attól vagyok besz4rva hogy ilyen nagyon abszurd, 480-490 magasságába ugrik fel:DD
Persze tudom, hogy ez a kérdés kb. kristálygömbös jóslás kategória.
máj. 1. 12:29
7/10 anonim válasza:
Azt szinte kizártnak tartom, szerintem annyival nem lesz nagyobb túljelentkezés, mint mondjuk tavaly és pontokat is nehezebb lesz szerezni. Ha ugyanaz maradna a pontszámítás szerintem akkor is csak 457-460 körülire ugrana fel, annál többet nem tudok elképzelni.
8/10 anonim válasza:
Én azért gondolom, hogy egy picit lejjebb fog menni, mert eddig sokan be tudtak úgy is kerülni, hogy volt egy erős közép és egy erős emelt érettségijük + nyelvvizsga pontok, de most mindenképp 2 erős emelt fog kelleni, egy 450+ pontos eredményhez pedig kb 90% körülire kellene ezeket megírni, ami nem egyszerű egyik tárgyból sem, szóval ezért gondolom, hogy picit csökkenhet. De hát nem tudom, én is stresszelek emiatt (ELTE-t jelöltem 1.helyen), pont mert tavaly iszonyú magas volt és az elmúlt években csak nőtt minden egyetemen, már a Pàzmányon is 449 volt, már a 460-at lőttem be magamnak, hogy azt el kellene érni, akkor lenyugszom…
9/10 anonim válasza:
Mindenki ezen gondolkozik. Én nem pszichológiára jelentkeztem, de azért elmondom, hogy szerintem az intézményi pont fog dönteni. Ha sok dologra adnak intézményi pontot, akkor ott biztosan nőni fog. Nekem van olyan jelentkezési helyem, ahol nagyon sok a lehetőség intézményi pontra, és van olyan is, ahol kb 5 vagy 6 lehetőség van. Az előbbin biztos, hogy nőni fog, én is kimaxoltam a 100-at, a másikon viszont csökken majd. Van olyan képzés, ahol még nyelvvizsgára se adnak pontot. Amúgy szerintem hülyeség a rendszer, mert az egyetemek abban érdekeltek, hogy minél magasabb legyen náluk a pontszám, ezért lehet mismásolni a büfészakokon azzal, hogy fűnek-fának adnak intézményi pontot. Ez instant + 100 pont a ponthatárhúzásnál. A középszintű érettségik levágása miatt viszont csökkenni fog ott, ahol nem osztogatják az intézményi pontot úgy, mint a cukorkát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!