Orvosisok! Hogyan dolgoztátok fel azt, ha csúsztatok egy évet?
Figyelt kérdés
Befogadtak titeket az új csoportba? Min csúsztatok meg? Volt aki érezhetően lenézett titeket a bukás miatt?2024. jan. 17. 22:05
1/6 anonim válasza:
Micsoda kérdés ez? Mi az, hogy “befogadtak”?
Egyetem!
Nyilván, már ismerik valamennyire egymást. Te szépen bemutatkozol a csoporttársaidnak és teszed a dolgodat.
Ez nem óvoda, nem általános iskola.
Nőj fel!
2/6 anonim válasza:
Egyetemen nincs “bukás” miatt lenézés. Millió oka lehet annak, hogy valakinek nem sikerül, halaszt, stb.
Lehetsz kitűnő akár, de ha ostoba vagy, ronda természeted van, kerülnek.
Mindenkinek áll a zászló!
3/6 anonim válasza:
Halasztani barmi miatt lehet egyetemen... pl 1 evig kint voltal kulfoldon, vagy dolgoznod kellett, halaleset a csaladban, betegseg stb. Tantargyelhagyas nelkul is lehet passzivaltatni. Az egyetem mar nem dedos kisiskola, es senkinek semmi koze hozza, miert voltal passzivon...
4/6 anonim válasza:
Gondolom még az egyetem elején jársz, de egy dolgot véss az eszedbe: ez egy egyetem, ahol mindenki saját magáért tanul és önálló felnőtt ember. Vannak szaktársaid, jóban lehetsz velük, de senkinek semmi köze az életedhez. Csináld a dolgokat szép csendben, mert azért vagy ott, nem a haverkodásért. Ez már nem gimnázium. Egyébként aki sok évfolyamot csúszkál annak a nevét általában megjegyzik, mert többször látják ugyanazon a vizsgán, de ennyi. Én nem csúsztam, de a barátaim igen, lehet jobb szakemberek is lettek nálam. Nem számít, mentálisan tedd helyre magadban ezt a dolgot és csak magadra koncentrálj. Így lehetsz csak sikeres, ha állandóan azon kattogsz, hogy kinek hány vizsgája van még vagy mit gondol rólad, akkor bukó lesz az egész.
5/6 anonim válasza:
Szia! Én eddig szerencsére nem húztam be csúszást, de már több ember is megfordult a csoportomban, aki igen. Nagyrészt csak empátiát láttam az irányukban, a legtöbben (a normálisabbak nyilván) úgy vannak vele, hogy ők is simán lehetnek bármikor majd ebben a helyzetben, és inkább sajnáljuk azt, aki még ezzel is szív. Az egyetlen, aki iránt láttam némi rosszallást, az egy srác idén, aki látványosan nem tesz bele semmi energiát a tanulásba, a gyakorlatokról is lóg, aztán megsértődik, amikor a demókon rossz jegyeket adnak neki a tanárok. De még vele is elvagyunk, csak az ember néha már fogja a fejét. Egy másik szintén csúszós srác meg remekül elvan a csopinkkal, tanul, tisztességes és már többször is vidáman eljött ilyen közös összeülésekre. Ha a beilleszkedéstől félsz, én a saját csoportomon azt láttam, hogy az inkább rajtad múlik. Ha igyekszem időt tölteni az új csoportoddal, rendszeresen beszélgetsz velük, nem hiszem, hogy lenne bármi gond.
6/6 anonim válasza:
+ még az előzőhöz: van egy másik srác is, ő csak ilyen csendes típus, élettanon van velünk. Ő nem nagyon beszélget senkivel, de ezzel sincs gond, békén hagyjuk. Azt nem tudom, ő mivel csúszott meg, a legtöbben az anattal szoktak, de most kegyetlenül jó élettanból, nagyon jókat szokott mondani a szemináriumon, csodálom is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!