Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ÁTE-sek! Vihettek állatot a...

R4NDOM kérdése:

ÁTE-sek! Vihettek állatot a koliba? (többi lent)

Figyelt kérdés

Van rá valamilyen szabály hogy pl kutyát csak X kg / X cm marmagasság alatt vagy hasonlók? Mi van akkor ha a szobatársaknak különböző fajú állataik vannak, pl nyúl-macska-kutya? Saját bútor lehet vinni? Ne gondoljatok nagy dologra, éjjeliszekrény jutott eszembe.

Akik viszik az állataikat, ti rendesen el tudjátok őket látni? (Kutyát kivinni sétálni). Olyan volt már valakivel, hogy beteg lett az állata egyetem alatt aki velük élt? Bevihettétek az egyetemre hogy meggyógyítsák, vagy kaptatok valami kedvezményt? A szobatársak összességében mennyire tartják be a másik által felállított szabályokat az állatával kapcsolatban (ne adjon neki jutalomfalatot, ne vegye le a nyakörvét, hasonlók)? Mennyi időtök van az állataitokra (nem a tanulás rovására)? Ösztöndíjból látjátok el az állataitokat, vagy szüleitek megveszik a kajáját és vasárnap felviszed magaddal, esetleg utalnak rá nektek? Mennyire jellemző hogy kiszöknek az állatok a szobákból? Előre is köszi, amúgy elég fontos lenne.

#kutya #kisállat #Állatorvostudományiegyetem #Marekjózsefkollégium
2023. dec. 29. 18:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Jah!

Ösztöndíj, a szoctám annak van meg, aki elcsalja:D

A tanulmányi meg megszerezhető, de zsebpénz. Az alja kb. 18.000 környéke a teteje meg talán 40 alatt lehet kicsivel, de mivel olyat sosem kaptam, így nem tudom... talán 35. Ebből attól függ mekkora állatod van és mit eszik, hát kijön talán a kaja... De össze -vissza utalják, úgyhogy egyáltalán nem "rendszeres jövedelem".

Az ellátás meg tudod úgy néz ki általában, hogy kapsz x pénzt a szüleidtől, aztán beosztod, amire neked kell. Ha nem elég szólsz és küldenek, vagy nem.

De biztosan nem otthonról cipelném fel a kaját, otthonról egy dolgot cipelnek a kolisok és az a meleg kaja.

2023. dec. 31. 08:33
 12/24 anonim ***** válasza:
54%

"Az előadók 99%-a örül a kutyának az előadáson"

Miért örül és hány kutyának? Ha mind a 200 hallgatónál van kutya, annak is örül?

2023. dec. 31. 10:53
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

Azért örül, mert a többségük állatorvos, vagyis szereti az állatokat. Felvidítja.

Sőt tovább megyek, van olyan eladó, aki behozza magával előadásra a kutyáját.

200 hallgató nincs egy évfolyamon (najó, az elsősöknél van...) de 200 hely nincs egyik előadóban sem, úgyhogy 200 hallgató sem lesz, 200 kutyával.

100 hallgatónál meg sosem lesz 100 kutya, azért elég kevesen hordozzák a kutyáikat az egyetemre. Kb. 5-6 embert tudnék kapásból mondani, akinél láttam rendszeresen kutyát.

Külfiknél sokkal nagyobb a kutyások aránya, de ott is bőven elférnek az előadóban a kutyák is, meg a hallgatók is.

2023. dec. 31. 11:06
 14/24 anonim ***** válasza:
47%

Miért kell állandóan a kutyákat öntörvényesen begyömöszölni??!!

Nem mindenki szereti a kutyákat, és nem mindenki akar egy szobában lakni másnak a kutyájával... Attól, mert ti szeretitek a kutyákat, még más nem fogja, és ezt illene tiszteletben tartani.

jan. 2. 13:54
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

#14: Senki se kényszerít senkit, hogy más kutyájával lakjon egy szobában. Mint írtam beköltözés előtt nyilatkozni kell arról, hogy zavarja-e az illetőt ha a szobatárs állatot tart. Akik erre a kérdésre igennel válaszolnak, azokat nem fogják olyannal összerakni akik állattal költöznek. Ebből pedig az következik, hogy vannak "állat mentes" szobák.

Amúgy az megvan, hogy még mindig az állatorvosi kolijáról beszélünk? Bármilyen hihetetlen, az itteni hallgatóknak van egy közös tulajdonságuk, mégpedig az, hogy szeretik az állatokat...

Imádom, hogy olyanok háborognak a témán, akiknek nyilvánvalóan soha semmi közük nem volt/lesz a Marek kolihoz. Foglalkozzatok a saját dolgaitokkal és ti is tartsátok tiszteletben, hogy ennek a közösségnek más a hozzáállása az állatokhoz mint az átlag magyarnak. Attól, hogy te most tudtad meg, hogy létezik az országban EGY olyan kollégium ahova be lehet költözni állattal, attól még ez nem egy új keletű dolog. Tíz évvel ezelőtt is így volt és ha zavarná az ott lakókat, akkor ennyi idő után már rég betiltathatták volna az állattartást, de mivel a mai napig engedélyezett állattal költözni, csak működik a kialakult rendszer, nem gondolod?

Kérdező: Minek emelted ki a kérdést? A fröcsögők mellett kaptál két embertől is értelmes és tartalmas választ. Melyik kérdésedre nem válaszoltunk?

Kezd olyan érzésem lenni, hogy neked is csak a hangulatkeltés a célod ezzel a kérdéssel, mert azt már nyilvánvalóan tudod, hogy lehet állattal költözni..

jan. 2. 15:05
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

"vannak "állat mentes" szobák"

Szobák... De amint kilép valaki az állatmentes szobájából, máris állatos környezetben kénytelen élni, tanulni...

"szeretik az állatokat"

De még ott sem biztos, hogy mindenki testközelből is szereti őket, hogy senki sem allergiás semmiféle állat szőrére, nyálára, akármijére...

"akiknek nyilvánvalóan soha semmi közük nem volt/lesz a Marek kolihoz"

Viszont lesz közük olyan szállodákhoz, boltokhoz, stb., ahol hasonló a szemlélet: mindent az állatokért, az embereket meg nyugodtan szorítsuk a háttérbe...

"ennek a közösségnek más a hozzáállása az állatokhoz mint az átlag magyarnak"

Az a baj, hogy sajnos már az átlag magyarnak is az a hozzáállása, hogy sokkal inkább az állatokra van tekintettel, mint az emberekre.

"a mai napig engedélyezett állattal költözni"

A mai napig tiltja a házirendjük. Miért nem írják át, hogy egyértelmű legyen legalább, hogy mire számíthatnak a kolesz (akár csak átmeneti jelleggel ott lakó!) lakói: állatmentes közös területekre vagy állatos folyosókra, társalgókra, stb.?

jan. 2. 16:48
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

"Szobák... De amint kilép valaki az állatmentes szobájából, máris állatos környezetben kénytelen élni, tanulni..."

Továbbra sem a te gondod (és amúgy a te korábbi válaszodra reagáltam: "Nem mindenki szereti a kutyákat, és nem mindenki akar egy szobában lakni másnak a kutyájával...", azért fejtettem ki a szobás dolgot), de nyilván nem szabadon rohangálak a folyosón az állatok, hanem pórázon, láb mellett vannak kivezetve az udvarra. A tanulóban meg van elég hely, szerintem senkit se zavar ha a másik asztal alatt ott alszik pórázon egy kutya miközben a gazdája tanul.

"De még ott sem biztos, hogy mindenki testközelből is szereti őket"

Hát akkor nagyon rossz szakot választott az illető. Gyógyítani mégis hogyan tervezi őket? Telefonon keresztül?

"hogy senki sem allergiás semmiféle állat szőrére, nyálára, akármijére..."

Nyilván ennek tudatában volt akkor is mikor pályát választott és mérlegelte a döntését. A diplomához kötelező a gyakorlatokat is elvégezni, ahol mindenféle állattal foglalkozni kell. Nem úgy van az, hogy te allergiás vagy a kutyaszőrre, akkor neked nem kell ügyelned a kisállatklinikán, meg nem kell anaton kutyát boncolnod, vagy épp a lószőrre és akkor nem kell kiköltöznöd Üllőre lovakat ápolni rögtön az első félévben.

Szerintem elég evidens, ez a szak arról szó, hogy közvetlen kapcsolatba kell kerülni az állatokkal a képzés során és ha valaki nem akar gyógyszert szedni az allergiájára/annyira extrém allergiás, hogy a gyógyszer se segít, akkor nem kötelező ide jönni (és ez a kollégiumos témától teljesen független dolog), van ezer másik szak amikből lehet válogatni.

"Viszont lesz közük olyan szállodákhoz, boltokhoz, stb., ahol hasonló a szemlélet: mindent az állatokért, az embereket meg nyugodtan szorítsuk a háttérbe..."

De most rohadtul nem erről szól a kérdés, hanem konkrétan az ATE kolijáról.

(Amúgy meg van kb 5-10 hely az országban ahol ilyen a felfogás, a legtöbb "kutyabarát" szállás/bolt (amik száma még mindig elenyésző itthon a külföldiekhez képest) továbbra is csak akkor fogad ha a kutyád nem több 10 kg-nál, vagy olyan irreálisan magas felárat kérnek a kutyák után, hogy az már megfizethetetlen.. Te miért akarnál pont arra a pár helyre menni nem állatbarátként, mikor kismillió más lehetőséged van ahonnan a kutyások ki vannak tiltva? Az élni és élni hagyni elv nem csak egy irányba kéne, hogy működjön..)

"Az a baj, hogy sajnos már az átlag magyarnak is az a hozzáállása, hogy sokkal inkább az állatokra van tekintettel, mint az emberekre."

Ja persze, mesélj még.. Az itteni válaszok alapján is (az érintettekén kívül persze) pont ez látszik..

"Miért nem írják át, hogy egyértelmű legyen legalább, hogy mire számíthatnak a kolesz (akár csak átmeneti jelleggel ott lakó!) lakói"

Azt, hogy a honlapon miért nincs átírva nem tudom, de egyáltalán nem titkolja az egyetem, hogy állatbarát a kollégium. Nyíltnapon, education és minden hasonló középiskolásoknak szóló rendezvényen elmondják, senkit se ér meglepetésként mikor beköltözik.

Részemről befejeztem ezt a vitát. Egyértelmű, hogy a korlátolt gondolkodásoddal sosem fogod megérteni, hogy van pár száz ember az országban akiknek ez az életforma megfelelő és a kollégium így is működőképes.

jan. 2. 18:16
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

16-os egyetértek..

Baromira utálok olyan hotelbe vagy étterembe menni, ahol olyan szinten kutyabarátok, hogy akkor se szólnak rá az ebre, ha a tányéromból akar enni.

Ez megtörtént eddig 2 étterembe is, és még majdnem nekem kellett kellemetlenül éreznem magam, hogy mertem szólni, hogy vigyék arrébb a kutyát, mert nem vagyok rá kiváncsi és csak zavar az evésben..

Arról nem is beszélve, amikor direkt ugattatják a kutyát, és akkor mindenkin látom azt a kényszermosolyt, hogy jaj de jó ezt kell hallgatni...

Kicsit túl van már tolva ez a dolog.

És attól, hogy valaki állatorvos találkoztam olyannal is, akin láttam, hogy gyűlölte a macskákat a rendelőjében, de hát állatorvos.. akkor muszáj foglalkozni is velük.

15-ös.

Még mindig tiltja a házirend.

Egyébként azt felejted el, hogy attól, hogy valaki állatorvos még nem biztos, hogy együtt is akar élni velük.

Értem én, hogy hoztatok valami egyedi szabályt, ami felülírja azt, hogy tilos a házirend szerint...

jan. 2. 18:24
 19/24 anonim ***** válasza:
82%
nyugodjatok már le, az életben nem lesz közötök ehhez a kolihoz, nem tök mindegy nektek??
jan. 2. 18:40
 20/24 anonim ***** válasza:
28%

"Továbbra sem a te gondod"

Nem tudhatod, hogy nem érint-e személyesen engem is az egész.

"a te korábbi válaszodra reagáltam"

Vagy nem... Ez itt egy névtelen oldal, ha nem tűnt volna fel...

"Hát akkor nagyon rossz szakot választott az illető..."

Nem csak azokról van szó, akik arra a szakra járnak, hanem mindenki másról is, aki megfordul a koleszban bármilyen okból: látogatóként, vagy a munkáját végezve pl. karbantartóként, vagy bármi. Használd a fantáziádat.

"nem erről szól a kérdés, hanem konkrétan az ATE kolijáról"

Azért szabad továbbgondolni is.

"a legtöbb "kutyabarát" szállás/bolt ... továbbra is csak akkor fogad ha a kutyád nem több 10 kg-nál"

Nem igaz. Csak pár példa: a Praktikerbe 35 kg-sból simán bevihetsz mindjárt kettőt, az ikeban nincs súlykorlátozás, a Telekomnál sincs, stb., stb., stb.

jan. 3. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!