Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A magyar oktatásban miért nem...

A magyar oktatásban miért nem az életre tanítják a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy nem problémákat megoldani tanítják meg a diákokat, hanem csak a szófogadásra és a hülye feladatok szó nélküli, maradéktalan elvégzésére kényszerítik őket.

Nagyon fejlett már a technika, mégsem azt tanítják meg használni, hanem feleslegesen a nehezebb dolgokat.

Ráadásul a tanárok asszisztálnak ehhez, meg háborognak több fizetésért, de a legtöbb nem végzi rendesen a munkáját, csak egy kisebbségi komplexusos, hatalommániás f**.

Én középiskola alatt végig magántanuló voltam és magamtól rengeteg dolgot megtanultam, kipróbáltam és sokkal előrébb vagyok az életben ezzekkel, mint azok az ismerőseim, akik simán suliba jártak.

Mit gondoltok erről?

Nem lenne több értelme kevesebb, de hasznosabb dolgokat tanítani?

2023. szept. 20. 05:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Rossz a magyar oktatas, es köztudott.
2023. szept. 20. 10:44
 12/16 Aloha8 ***** válasza:
40%
A magyar diplomak nem elismertek Nyugat Europaban.
2023. szept. 20. 10:46
 13/16 anonim ***** válasza:
18%

11. Miért lenne rossz, és ki szerint köztudott?

Az összes ország a rossz közoktatásra panaszkodik, ami érthető. Nehéz jó oktatási rendszert csinálni a tömegeknek. Nehéz egyszerre kis Erdős Pálokat kinevelni és Borsodban félanalfabéta szülők elhanyagolt gyerekeit felzárkóztatni. A fideszes tankönyvek is trágyadombra valók a korábbiakhoz képest. Ennek ellenére az oktatási rendszer nem mondanám kifejezetten rossznak. A német sokkal rosszabb például.

2023. szept. 20. 10:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szomorú, de nagyon igazad van.
2023. szept. 20. 20:38
 15/16 anonim válasza:
55%
Mert állami oktatás van. Azok az iskolák, ahol a gyerekek nem állami oktatás alá vannak helyezve mind megtanítanak az életre. De ennek az országnak Biorobotok kellenek, akik nem képesek felmérni az ország helyzetét és sorsát, és olyanok akik nem kérdőjelezik meg a vezetőséget. 16, L
2023. szept. 30. 17:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó is írja, senkinek nem érdeke, hogy jobb legyen, különösen nem érdeke a mostani a kormánynak.

Ezen kívül szerinted ez zavarja az oktatás helyzete a legtöbb magyar? Dehogy.

Most nem arról beszélek, hogy a fidesz az oktatást is lezüllesztette, hanem arórl, hogy már nagyon régóta látszik, hogy a lexikális tudásra épülő, mindenkit ugyanúgy tanítani akaró oktatási rendszer hatalmas bukta.

De olvass bele ezen az oldalon is válaszokba:

a nagyarcú magyar átlag prolik ott tartanak, hogy "Kuss Pistike, tanulj szódolgozatra", "mi még pofont is kaptunkm, és jót tett" vagy "máshol is vannak gondok az oktatással".

Egy trágyatársadalomban nehéz elérni változást, ahol homokba dugják a fejüket és/vagy annyira tájékozatlanok, hogy nem is tudják, más országokban milyen az oktatás.

Hozzáteszem pont az ilyen hozzáállás miatt lophatja szét a fidesz 14 éve az országot.

jan. 29. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!