Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha változtathatnátok akármit...

Ha változtathatnátok akármit a magyar oktatásban mi lenne az?

Figyelt kérdés
Bármilyen javaslatot meghallgatnék,de ha lehet, inkább a középiskolákról várnék változtatásokat ! :)

2018. máj. 9. 18:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
46%
hát úgy nagyjából mindent xd
2018. máj. 9. 18:05
 2/25 anonim ***** válasza:
44%

Én teljesen nonszensznek tartom, hogy ma minden érettségizett diáknak biztosítani kell a helyet az egyetemen. Ez a kormány álláspontja, ha jól tudom.

Az egyetem azon kiváltságosok helyének kellene, hogy legyen, akik a képességek terén az élbolyba tartoznak gimnáziumba. A felsőoktatási tömegképzés a diploma elértéktelenédését eredményezte. Engem ez rendkívül aggaszt. Mi alapon kerül be egy olyan személy egyetemre, akinek nincs emelt szintű érettségije és nyelvvizsgája? Bohóckodás...

2018. máj. 9. 18:10
 3/25 A kérdező kommentje:
Pénz kérdése az egész az a baj :/
2018. máj. 9. 18:12
 4/25 anonim ***** válasza:
61%

adom a kettes válaszát

annak nincs értelme hogy van egy csomó meki szak aminek utána semmi értelme (pl: szabad bölcsész)

nem akarom bántani őket meg biztos szép de a való életbe nem sok haszna van

kellene egy szbály h mi a követelmény és mire van a legnagyobb szükség és azok alapján felvenni embereket

2018. máj. 9. 18:14
 5/25 anonim ***** válasza:
43%

"Az egyetem azon kiváltságosok helyének kellene, hogy legyen, akik a képességek terén az élbolyba tartoznak gimnáziumba. "

Oké. És Gimnáziummal mész Mérnöki képzésre? A fele úgy kibukik, mint a fene. Szakközépiskolával mi van?

Mondjuk elektronika szakirány szakközépbe. Utána irány villomosság mérnöki. Vagy gépészeti automatizálási szakközép. müszaki menedzser, anyagmérnök, gépészmérnök.

infosokkal mi van? mérnök informatika, ipari informatika

Ezek nem gimnáziumi oktatások. Gimnáziumba nem lesz műszaki rajzod. Hanem helyette lesz 2 nyelved ugyanúgy valami emelt magyar vagy valami hülyeség amivel semmit nem fogsz kezdeni. Kivétel biosz és kémia, de az is csak alapozás...

Ha tanárnak akarsz menni vagy gyógyszerés, orvos, jog..stb akkor persze jó a gimnázium, de egyéb esetben nem. :)

2018. máj. 9. 18:18
 6/25 anonim ***** válasza:
82%

Nem szükséges szakiskola, ahhoz hogy valaki jó mérnök legyen.

Az én osztályomból számos jóképességű ment mérnökire, senki sem bukott ki. Matematikából tettek emelt érettségit és volt két nyelvvizsgájuk...

Nagyon kihegyezted a mondandód a mérnökire előző...

2018. máj. 9. 18:22
 7/25 anonim ***** válasza:
93%

"emelt szintű érettségije és nyelvvizsgája?"

Ok. Ugyanúgy térjünk vissza a mérnök képzésre. Miből emeltezzen és miért? Csináljak egy emelt törit? Minek? Büdös életbe nem fog kelleni. Emelt magyart? Minek? Nem fog kelleni. Esetleg maximum a választott tárgy lehet emelt, ami pl info, vagy szakos tárgy. De azt is minek? Igazából semmivel nem fogsz többet tudni, mert mindent megtanítanak az egyetemen ami kell.

Szakközépbe voltam. Gépészmérnökit végeztem. Nem volt 1 emeltem sem. Most jól fizető állásom van. Érettségi óta, nem foglalkoztam sem az irodalmi hülyeségekkel (kívétel olyan könyvek olvasása ami ENGEM érdekel), sem a történelmi hülyeségekkel, és még a középiskolás matek szarokkal sem, hogy mennyi a valószínűsége, hogy piros zoknit húzok ki. Az egész oktatás gagyi és felesleges azon a szinten ami most van.

A te álláspontod meg hülyeség. De sok sikert bölcsész diplomával vagy magyaros diplomával elhelyezkedni a világban. Mehetsz középiskolai tanárnak havi 120 ért.

Beszéljünk a nyelvről. Minek? Sehol sincs nyelvvizsga még is tudnak angolul? Miért? Mert normálisan oktatják és nem így eröltetik az emberre.

Ismerek több olyan diplomást akinek nincs nyelvvizsgája de jó munkahelye van. Felvették anélkül, hogy megkapta volna a diplomát, hiszen az egyetemet sikeresen elvégezte csak azt az 1 darab papírt nem kapta meg. A munkát ugyanúgy eltudja végezni nem azon a papíron múlik. A szakmai tudása úgy is megvan. A nyelv meg nem kell, mert magyar cég. Ennyi. Aki akarja tanulja a nyelvet aki nem az nem. Ez mindenkinek legyen a maga baja. Ha egy cég elvárja a nyelvtudást akkor csináljon vizsgát, amúgy meg felesleges.

2018. máj. 9. 18:23
 8/25 anonim ***** válasza:
82%
Szóval szerinted akkor csak az menjen egyetemre aki elit gimnáziumot végzett emelt szintű érettségivel? A többi ne? Ha például van valai aki azért akar menni szakközépiskolába, mert mondjuk érdekli az elektronika, de a gimnáziumba ezt nem kapja meg akkor ő ne tanulhasson tovább? Képzeld a mi osztályunk szakközépiskolában érettségin jobb eredményt ért el, mint a városnak legjobb gimnáziuma, még anno. Szóval ennyit erről.
2018. máj. 9. 18:24
 9/25 anonim ***** válasza:
49%

Persze nem szükséges, de azért csak előnyből indul a villamos mérnökin az aki mondjuk elektronikából érettségizett le és 4 évig ezt csinálta, gyakorlati szinten is, mint az aki csak a fizika órán látott kapcsolási rajzot, de azt se tudja hogy néz ki egy tranzisztor...De talán a fizikába tranzisztort nem is rakják bele tananyagnak... Aztán majd lesni fog monduk a kandón, hogy ez mi... Vagy ott van a műszaki rajz. Hiába csinált emelt matekot... akkor is érteni kell hozzá és megint előnyből indul az aki ezt csinálta 4 évig és megtanulta nagyon jól. Mert az egyetemen csak 1 féléved lesz rá, van 12-13 óra aztán szevassz, az alatt nem sajátítassz el olyan tudást. és még sorolhatnám a példákat..

De levonhatod belőle azt, hogy nem csak az elit gimnáziumosoknak jár az egyetemi oktatás.

2018. máj. 9. 18:27
 10/25 anonim ***** válasza:
67%

Istenem... Nem érdekel, hogy gimnázium vagy sem. A hangsúly egészen máson van. Szerinted a mérnökihez nem kell matematika? Egy emelt matematika nem szükséges? Esetleg egy emelt fizika?

De ki a fenét érdekel a mérnök? A felsőoktatás nem a mérnöki szakokról szól, erre csak arról kezdesz el beszélni. Elkezdted itt mérnökként magadat védeni, mert nincs se nyelvvizsgád, se emelt érettségid. Gondolom bejutottál a minimum ponttal és szevasz. Büszke lehetsz magadra, de pont ez az, ami miatt minden diploma értéktelenedik.

2018. máj. 9. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!