Vélemények, tapasztalatok az alábbi egyetemekkel kapcsolatban?
11-es: Én az ellenkezőjét látom: ha tanulni akar valaki akkor igazából mindegy az egyetem, mert önszántából is fog tanulni. De ekkor is érdemesebb kisebb, kevésbé neves egyetemre menni, ahol nem szivatnak agyon a tanárok és megmarad a motiváció. Ott ahol irreális elvárások vannak, a diákok nem csak kibuknak, nem csak elvesztik minden erejüket, motivációjukat, de szorongnak és streeszesek - ilyen helyekre jó ha bulizósabb egyén megy, mert könnyebben fogja kezelni az ilyen szituációkat. Tudása nem lesz több, mert többnyire puskázik vagy kettessel megy át, de tény, hogy szebb egyetem neve van a diplomáján.
Úgyhogy én azt mondom érdemesebb vidéki egyetemre menni vagy kevésbé ismert Pestire ha úgy van. Nyilván nem mindegy a szakirány se, mert bár minden bölcsész éhezik, az elte-s bölcsész kevésbé mint a jászberényi. De hiányszakmába szinte mindegy honnan van a diploma, csak legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!