Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vélemények, tapasztalatok az...

Vélemények, tapasztalatok az alábbi egyetemekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A következő egyetemeket és szakokat írtam be februárban, de a végső döntést a júliusi sorrendmódosításra hagytam: ELTE (kereskedelem és marketing), BME (gazdálkodási és menedzsment), MATE (Gödöllő, kereskedelem és marketing), BGE (kereskedelem és marketing), OE (gazdálkodási és menedzsment). Bármiféle véleménynek vagy tapasztalatnak örülök bármelyikkel kapcsolatban!

2023. ápr. 13. 08:49
1 2
 11/15 NTBS ***** válasza:
51%
Ha tudsz és akarsz tanulni mindegyik jó. Ha csak bulizni akarsz, akkor ne menj egyetemre.
2023. ápr. 13. 16:33
 12/15 A kérdező kommentje:
Mindent akarok csak bulizni nem 🥰
2023. ápr. 13. 17:21
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

11-es: Én az ellenkezőjét látom: ha tanulni akar valaki akkor igazából mindegy az egyetem, mert önszántából is fog tanulni. De ekkor is érdemesebb kisebb, kevésbé neves egyetemre menni, ahol nem szivatnak agyon a tanárok és megmarad a motiváció. Ott ahol irreális elvárások vannak, a diákok nem csak kibuknak, nem csak elvesztik minden erejüket, motivációjukat, de szorongnak és streeszesek - ilyen helyekre jó ha bulizósabb egyén megy, mert könnyebben fogja kezelni az ilyen szituációkat. Tudása nem lesz több, mert többnyire puskázik vagy kettessel megy át, de tény, hogy szebb egyetem neve van a diplomáján.

Úgyhogy én azt mondom érdemesebb vidéki egyetemre menni vagy kevésbé ismert Pestire ha úgy van. Nyilván nem mindegy a szakirány se, mert bár minden bölcsész éhezik, az elte-s bölcsész kevésbé mint a jászberényi. De hiányszakmába szinte mindegy honnan van a diploma, csak legyen.

2023. ápr. 13. 17:27
 14/15 anonim válasza:
39%
A felettem lévővel nagyon nem értek egyet. Egy igazán nemes világban lehet az számít, hogy mit tanulsz egyetemen (és milyen lelkesen), de az én tapasztalatomban csak az számít, hogy az egyetemednek milyen hírneve van. Az esetek 99%-ában úgy is a munkáltatód fog megtanítani majdnem mindenre amit tudnod kell. Ezen kívül kiemelném, hogy nem véletlen számít egy egyetem jónak vagy rossznak. A jobb egyetemek általában erősebb kutatókat/tanárokat vonzanak, akik (ha képes vagy rá,) magasabb szintre tudnak dobni mint más egyetemeken. Persze ez mind általánosítás, de attól még jogos.
2023. ápr. 13. 21:21
 15/15 anonim ***** válasza:
14-es: így van, jobb tanárok, professzorok, stb... de ezt csak mondják :D valójában nem ők tartanak órát, amit meg meg is tartanak azt kiégve, 0 motivációval.
2023. ápr. 14. 06:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!