Mi a véleményetek az elte anglisztikáról?
Figyelt kérdés
Alapvetően a szakon tanulók véleményére vagyok kíváncsi:)2023. jan. 17. 18:27
41/44 anonim válasza:
Mióta (2013) kivezették az alapszakra épülő tanári mesterszakot, és csak alapszak + mesterszak után ill. mesterszakkal párhuzamosan lehet angoltanári mesterszakra is menni, sokkal nehezebb lett sima anglisztika alapszakos végzettséggel angoltanárrá válni. (Ez nyilván minden más szakon is probléma, nem csak az anglisztikán.) Azt gondolná az ember, hogy amilyen tanárhiány van, megkönnyítenék az átképzést, de nem.
42/44 anonim válasza:
Nagyon vicces hogy néhány frusztrált ember meglát egy bölcsész szakot és habzó szájjal, órákat kivéve az életéből teljesen idegenekkel veszekszik teljesen felesleges hogy az miért nem jó :D Ha szerinted nem jó, akkor ne menj arra. De ennél több véleményedet senki nem kérte ki. Egyébként anglisztikán végeztem, 2 szaktársam is nemzetközi multinál végez irodai munkát 400+ nettós fizetéssel, szóval nem tudom honnan jön ez. De te biztos jobban tudod nálunk, már ki tudod mondani azt hogy GÚDBÁJ és el is veszed a munkánkat :D
43/44 anonim válasza:
Én is anglisztikán végeztem, két szaktársam ugyan épp nekem is van, aki multinál jól keres, a többi meg semmi hasznát nem vette, tök mással tudott elhelyezkedni.
Ez lenne az érv, hogy két ember is jól keres vele?
44/44 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint az keres jól vele - bár szerintem ez minden diplomára vonatkozik - aki nem csak azért ment a szakra mert "kell egy diploma", hanem hivatásaként érdekli, nem bukdácsolta és csúsztatgatta végig a 3 évet (amiből aztán meg ki tudja végül hány lesz egyeseknél), nem próbált ott lógni ahol lehet, hanem akár kiemelkedően tanult, jó eredményeket ért el, szépen beszéli az angolt (mert igen, még ezen a szakon is vannak olyanok, hogy meghalljuk angolul beszélni és égnek áll a hajunk.) Ha erre képes vagy, akkor arra is, hogy tudj vele rendes munkát találni, hisz ezzel már meg van az erőforrásod hozzá. Azért mondtam ezt a két embert, mert őket biztosan ismerem, szerintem te is tudod, hogy ezzel nem azt mondtam, hogy az évi több ezer anglisztikán végzettből csak ez a két ismerősöm vitte valamire. Azért meglepődnék ha minden egyes szaktársadat ismernéd az országban. De nem fogok többször hozzászólni ehhez a kérdéshez, mert akkor én is beleszállnék egy felesleges vitába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!