Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ELTE bölcsészettudományi...

Az ELTE bölcsészettudományi karáról kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés
Anglisztikára szeretnék menni, lehetőleg oda, de van egy ismerősöm aki oda járt és szerinte lelketlen az egész, nem csak a tanárok, a diákok se ismerik egymást. Aki oda járt vagy jár az tudna valami véleményt a hangulatáról, a közösségről mondani? Nagyon fontos lenne, gyakorlatilag a jövőmet eldöntő kérdésben segítenétek. Nagyon köszönöm előre is!

#anglisztika #ELTE bölcsészettudományi kar
2012. dec. 23. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Nem járok oda de majd én is oda szeretnék menni, csak PPK-ra. Azt hallottam, hogy nagyon nehéz, szigorú egyetem.Bejutni is borzalmasan nehéz. Gondolom, hogy ilyen okostojások járnak oda szóval nem a buliról szól ott az élet hanem a tanulásról!

Szerintem véleményt tudsz keresni neten, pl beírod a googlébe hogy: ELTE vélemények

én így szoktam tudakozni dolgokról:D

2012. dec. 24. 15:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb barátnőm jár oda, pont anglisztikára. Ő is ilyeneket mond, mint az ismerősöd. Neki annyira nem nehéz a szak, bár jó tanuló volt mindig is. Mivel sokan vannak, ezért a tanárok kb. nem is ismerik a hallgatóikat, és az oktatás nem túl gyakorlatias. Kicsit olyan az egész, mint egy tömeggyár.
2012. dec. 25. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ellent kell, hogy mondjak az előzőeknek. Én ide járok, most vagyok elsőéves, és csupa jó tapasztalatom van. A gyakorlatok, amin 20 fő van a csoportban, jó hangulatban telnek, az összes tanár tudta a nevemet még jegybeíráskor is a nevemen szólított pedig még át se adtam az indexet :) Az előadás vezetői nyilván nem ismernek 300 embert név szerint, senki se várja tőlük. Jó tanárt kell választani, ennyi. Ki lehet fogni bunkó sz@rzsákokat, meg jófej kedves idősebb/fiatalabb tanárokat. A BME-n, Corvinuson jellemzőbb, hogy azt se tudják ki vagy, név helyett is inkább neptunkódot kérnek (nem vicc, nem szidalmazás: jár oda testvér). Szóval ez számomra sületlenség.

Tényleg nem nehéz, 4,5 az átlagom a gyakorlati jegyek és 1 vizsga után, még hátravan 4 vizsga amit reményeim szerint mind 3as fölé teljesítek majd. Elég könnyű jó jegyet szerezni gyakorlaton, a vizsgán kevésbé. Amúgy ha nem tanárnak készülsz, akkor felejtsd el, enhéz elhelyezkedni ismeretségek és kimagaslóan jó kommunikáció és rátermettség nélkül (pl cégeknél, fordítóknál, stb). de semmi se lehetetlen. Én nagoyn szeretem, egyáltalán nem lelketlen :) Aki ezt állítja, valószínűleg meg se szólal órán és a tanár észre se veszi... úgy nem nehéz névtelennek maradni

2012. dec. 25. 21:34
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket!

Előző: nem tanár szeretnék lenni, hanem vagy a médiában elhelyezkedni és oda kell a nyelvtudás (kaptam tippeket médiaszemélyiségtől hogy mit érdemes elvégezni) vagy olyat hallottam egyik katona ismerősömtől, hogy bármilyen egyetemet ha elvégzel akkor mehetsz rendőrnek/katonának (vmi feljebbi pozícióba)és ha van nyelvvizsgát akkor az eleve fizetésemeléssel jár.

Egyébként lehet 2. nyelvet felvenni, ugye? Pl spanyolban gondolkozom

2012. dec. 26. 10:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Én angol minoros voltam egy ideig, de az anglisztikásokkal közös óránk volt. Az a te ismerősöd baja, hogy anglisztikás,d e attól még a btk nem olyan, mint az anglisztika. Anglisztikán valóban elég sokan vannak, és sok a külföldi, ott ügyesnek kell lenned, hogy barátokat szerezz. Ellenben pl. egy magyar szakon, ahol 170-en vagyunk könnyen barátkozunk, hamar megismerjük egymást, a tanárok kedvesek. A tanárokról nézz véleményt a markmyprofessor.com-on. Nem könnyű egyetem, de vannak igenis buli, nem is rosszak.

A tanárok: az angol tanszékről nem sokat ismerek, de vannak kedvesek, jó humorúak, és persze unalmasak is, mint midnenhol (pl.: Lázár A. Péterre, Friedrich Juditra, Nádasdy ádámra, ferencz ... akárkire (nem tudom a keresztnevét) rá tudsz keresni az említett oldalon. De azért ne higgy el mindent! Mindenki másképp látja a dolgokat.

2012. dec. 30. 18:58
 6/9 anonim ***** válasza:
És persze, minorként tanulhatsz spanyolt.
2012. dec. 30. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
a felvi.hu-n megtalálod, milyen érettségiket számolnak el. egyébként igen, 300+an vagyunk a minorosokkal együtt, de baromság, hogy nehéz barátokat szerezni :) ez ugyan olyan, mint a magyarszak, csak angolul és dupla annyian. de a gólyatábor 1/7ében anglisztikások voltak és könnyű volt gyorsan barátságokat kialakítani ott, illetve gyakorlatilag minden órán másokkal voltunk ahol szintén jó társaság verbuválódott össze. tehát ne hallgass ilyen szempontból az előzőre.
2013. jan. 2. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát jó, a barátság szerzés végül is szubjekítav is, én az angol tanszéken annyira nem is kerestem barátokat, ott voltak a magyarosok, és a magyaros minorosok. Amúgy ha második nyelvet akarsz tanulni, akkor simán nyelvtanfolyam is van az ELTÉ-n, de úgy hallottam, nem nagy szám. De itt ne hallgass rám, nem tudom.
2013. jan. 3. 00:22
 9/9 anonim ***** válasza:
*szubjektív, bocsi
2013. jan. 3. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!