Jelenleg milyen eredmények kellenek ahhoz, hogy valaki bejusson az ELTE "Programozó informatikus" szakára?
igen, ezt tavaly vezették be amikor felvételiztem, jól meg is kavarodott minden.
tavaly előtt az informatika alapismeret kellett, de tavaly már a sima informatika (középszinten nincs, de emelt szinten ott is van programozás). idén nem tudom h variálnak e majd ezen..
én most jutottam be. Alacsony a ponthatár, de a nagyrésze hamar kibukik
azt hiszik itt majd nem kell tanulni...
programozási nyelvet neked kell előre kiválasztani egy listából (majd vmikor az érettségire jelentkezés után).
ha rám hallgatsz ne pascalba csináld. én abba csináltam, és ott is szúrtam el. emelten fájlkezeléses feladatokat adnak, pascalba az túl hosszadalmas már eleve az adatok beolvasása a fájlból és eltárolása. C-ben ez pofonegyszerű.
Azt tudom, hogy sokat kell tanulni és nem is akadály ez mivel van hozzá szerintem elegendő mennyiségű elszántságom(REMÉLEM!!!)
Ami a programozást illeti sajnos már megvettem Angster Erzsébet Programozás 1-2 Tankönyveit amit már el is kezdtem tanulgatni de tudom, hogy a C könyebb sokan mondták. Részemről megpróbálkozom a Pascallal. Köszi a válaszokat és Boldog Ünnepeket!
én innen buktam ki. Azt tanácsolom, emelt matematika érettségit tegyél, és főleg a matekkal foglalkozz, esetleg kezdd el tanulni az első féléves tárgyakat is, nézd meg a tantárgyi tematikákat, ajánlott tankönyveket. Programozni van időd ott megtanulni (a bevezető tárgyak könnyűek), de az első év szinte csak matematika.
Sőt, a matek mellé fizikából érettségizz, az jobb alapokat ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!