ELTE fizika szak (informatikus szakiránnyal) mennyire lehet programozói munkát találni, vagy bármi nyugisabbat?
Az első kérdést szerintem neked kell magadnak megválaszolnod. Ha valaki szereti a munkáját, de legalábbis igyekszik a maximumot nyújtani, akkor nagyon sok szabadidőd nem marad, és független attól, hogy milyen szakon tanulsz. Mindenki álma a "semmit nem kell csinálni sok pénzért" de ne ez legyen a hajtóerőd.
Alkalmazott fizikusok jó fizetésért tudtommal főleg gyártó, termelő vállalatok kutatás-fejlesztési részlegein dolgoznak. Szerintem a mérnöki állások egy jó része is pályázható vele. Biztosan nem leszel fizika szakos diplomával munkanélküli.
Viszont vedd figyelembe, hogy a szakirány az alap fizikusi ismereteid gyakorlati alkalmazásához ad informatikai irányultságot. Ez azért fontos, mert ettől nem leszel sem informatikus, sem programozó.
Hozzáteszem, hogy a gyakorlati életben nem kifejezetten a diplomád megnevezésére hagyakoznak, tehát nincs kizárva, hogy programozóként felvegyenek. De ne feledd amikor jelentkezel egy programozói állásra, hogy rajtad kívül még többszázan jelentkeznek, akár szakirányú mérnök informatikus végzettséggel.
Egy banki alkalmazásfejlesztő állásra nem vennélek fel fizikusi diplomával még informatikai orientációval sem :)
Szerintem el kell döntened, hogy alapvetően melyik szakmában szeretnél dolgozni.
Az egyes szakokon az orientáció, vagy szakirány csak az alap szakmád kiegészítése, jórészt abból a megközelítésből, amit alapozásként korábban tanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!