BME-VIK mérnök informatikus szak, vagy ÓE-NIK mérnök informatikus szak? Mekkora a követelmény különbség?
Nos, én is hasonló cipőben jártam mint te egy évvel ezelőtt, a BME és az ÓE között vaciláltam. Én sem emelteztem semmiből, egy laza középsuliban voltam 4-es 5-ös matekból, fizikából, meg programozásból.
Végül úgy döntöttem hogy a magasabb ponthatáros BME-t írom be elsőnek, és ha összejön akkor oda megyek. Sikerült is. Lassan leteszem (remélhetőleg) az utolsó vizsgámat is, úgyhogy mondhatjuk hogy túl vagyok 1 féléven.
Rengeteget hallottam és olvastam én is hogy így nehéz úgy nehéz... nem szabad eltúlozni. Magasak a követelmények, és sok a leadott anyag, de nagyon jók az előadók, és a gyakorlatokon pedig rendesen az ember fejébe vernek mindent. Én hülye voltam fizikából, így bevezető fizikára kellett járnom, és abból is zh-zni, én azt ajánlanám hogy fizikát mindenképp gyakorolj előtte, lesz egy 0. zh, ha azt teljesíted akkor zsír, ha nem, akkor te is járhatsz felzárkóztatóra... ami plusz idő és energia.
De a lényeg: Én a BME-t ajánlom neked, ÓE kategóriákkal könnyebb, persze ismered a saját képességeidet. BME-n bizony készülni kell előadásról előadásra, be kell járni az órákra, és vizsgaidőszakban csak a tanulásra szabad koncentrálni, de szerintem pont ez az egyetem lényege, ha vinni akarod valamire, nincs más választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!