Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek az elte...

Mi a véleményetek az elte anglisztikáról?

Figyelt kérdés
Alapvetően a szakon tanulók véleményére vagyok kíváncsi:)

2023. jan. 17. 18:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy bátyám gazgdaságinfón végzett, és képzeld az egyetemen volt angol szaknyelv óra.

Szóval de! Tanulnak szaknyelvet is, nem kell ehhez anglisztika.

2023. jan. 21. 16:32
 22/44 anonim ***** válasza:
86%

20, talán mert valakit ez érdekel?

Elárulom, a világon olyan egyetemi szak nincs, aminek birtokában egyáltalán nem kell később továbbképezned magad valamilyen formában. Picit több alázatot.

2023. jan. 21. 16:42
 23/44 anonim ***** válasza:
14%
Anglisztika utan nem továbbkepzed magad hanem egy tök mást kezdesz.
2023. jan. 21. 18:04
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Akit érdekel a nyelvészet, irodalom, annak jó választás.

Nem lehet, hogy azért ilyen népszerű ez a szak, mert sokan 18 évesen még nem tudják, mit szeretnének csinálni, és úgy érzik, hogy jók nyelvből, ezért egyfajta átmeneti megoldásnak fogják fel?

2023. jan. 21. 20:52
 25/44 anonim ***** válasza:
22%
Dehogynem. Ettől függetlenül total ertelmetlen, csak ahogy mondod, erre nincs ráláása a 18éveseknek.
2023. jan. 21. 20:57
 26/44 anonim ***** válasza:
85%

Tehát:

BA:

Jellemző munkakörök: fordító, tolmács, adminisztrátor, ügyfélkapcsolati asszisztens, HR asszisztens

MA:

Jellemző munkakörök: fordító, tolmács, HR munkakörök, kiadói szerkesztő, nemzetközi kapcsolattartó, lektor"

Hát...

2023. jan. 25. 20:21
 27/44 anonim ***** válasza:
36%

BA-val nem lehetsz fordító és tolmács.m, a másik kettőhöz meg az angolisztika tök felesleges.

Az MA-ra: HR munkakörhöz szintén nem kell anglisztika mester, kapcsolattartóhoz sem. A többi akár igaz is lehet.

2023. jan. 25. 20:45
 28/44 anonim ***** válasza:
85%

"BA-val nem lehetsz fordító és tolmács"

Vagy max. olyan kicsi cégnél, ahol a többiek nem tudnak angolul - de ilyet meg hol találni manapság? :)

2023. jan. 25. 21:04
 29/44 anonim ***** válasza:
90%

én az elte anglisztikán vagyok felsőbbéves, őszintén szólva én csak a társaság miatt vagyok még itt. hacsak nem az anglisztikával akarsz célirányosan foglalkozni (fordító tolmács(ahhoz kell egy másik nyelv is)/nyelvészet/történelem/irodalom), vagy ebben a témakörben kutatni, nem érdemes ezt a szakot elvégezni, mert 1. haszontalan 2. nem tudsz vele elhelyezkedni. Az előadások kegyetlen tömények, szárazak és unalmasak, a gyakorlatok 50-50 vagy nagyon jó vagy nagyon rossz.

szóval ja ennek tudatában jelöld meg az anglisztikát.

2023. febr. 1. 06:41
 30/44 anonim ***** válasza:
86%
Angoltanárként azért el tud helyezkedni, aki akar.
2023. febr. 1. 06:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!