Mi a véleményetek az elte anglisztikáról?
Amúgy bátyám gazgdaságinfón végzett, és képzeld az egyetemen volt angol szaknyelv óra.
Szóval de! Tanulnak szaknyelvet is, nem kell ehhez anglisztika.
20, talán mert valakit ez érdekel?
Elárulom, a világon olyan egyetemi szak nincs, aminek birtokában egyáltalán nem kell később továbbképezned magad valamilyen formában. Picit több alázatot.
Akit érdekel a nyelvészet, irodalom, annak jó választás.
Nem lehet, hogy azért ilyen népszerű ez a szak, mert sokan 18 évesen még nem tudják, mit szeretnének csinálni, és úgy érzik, hogy jók nyelvből, ezért egyfajta átmeneti megoldásnak fogják fel?
Tehát:
BA:
Jellemző munkakörök: fordító, tolmács, adminisztrátor, ügyfélkapcsolati asszisztens, HR asszisztens
MA:
Jellemző munkakörök: fordító, tolmács, HR munkakörök, kiadói szerkesztő, nemzetközi kapcsolattartó, lektor"
Hát...
BA-val nem lehetsz fordító és tolmács.m, a másik kettőhöz meg az angolisztika tök felesleges.
Az MA-ra: HR munkakörhöz szintén nem kell anglisztika mester, kapcsolattartóhoz sem. A többi akár igaz is lehet.
"BA-val nem lehetsz fordító és tolmács"
Vagy max. olyan kicsi cégnél, ahol a többiek nem tudnak angolul - de ilyet meg hol találni manapság? :)
én az elte anglisztikán vagyok felsőbbéves, őszintén szólva én csak a társaság miatt vagyok még itt. hacsak nem az anglisztikával akarsz célirányosan foglalkozni (fordító tolmács(ahhoz kell egy másik nyelv is)/nyelvészet/történelem/irodalom), vagy ebben a témakörben kutatni, nem érdemes ezt a szakot elvégezni, mert 1. haszontalan 2. nem tudsz vele elhelyezkedni. Az előadások kegyetlen tömények, szárazak és unalmasak, a gyakorlatok 50-50 vagy nagyon jó vagy nagyon rossz.
szóval ja ennek tudatában jelöld meg az anglisztikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!