2 hét felkészülés mennyire elég első féléves anat vizsgára?
Nem vittem túlzásba a tanulást, a buktató képleteket megtanultam és olvasgattam az elméletet de nincs mély tudásom…
2 hét a vizsga előtt mire elég?
Felső és alsó vt., törzs, néhány szövettani metszet és fejlődéstan is egy kicsi…
Szerintem meglehet . Bár én Pécsre járok , nálunk külön van a szövettan + fejlődéstan ill. a makroszkópos anatómia vizsga.
Így annyira nem tudom felmérni , hogy én anno mennyit tanultam rá .
Kérdező,csak egy jó tanács, szerintem ne ide írj ilyen kérdéseket hanem inkább kérj meg pár felsőbbévest, hogy mondják el a tapasztalataikat. Itt rengeteg a "nagyon okos" ember akik soha a közelében sem jártak az orvosinak, de teljes magabiztossággal válaszolnak neked..
De, hogy valami hasznosat is írjak. Én másodéves vagyok az Szte Áok-on és épp anat szigorlatra készülök. Tavaly pont ugyanabban a cipőben jártam mint te. Én is tudtam a buktatókat meg egy minimális elméletet de mély tudásom kb semmi nem volt, én az írásbeli demón ráadásul meg is buktam, annyira semmit nem tudtam. 10 napot adtam magamnak felkészülni a vizsgára és sikerült. És egyáltalán nem vagyok zseni.. Igaz, elég stresszes volt de az anat amúgy is az:D. Ráadásul nem csak átrugdostak hanem 3ast kaptam egy szigorúbb tanárnál. Szóval mindent lehet csak akarni kell.
Ezt csak megnyugtatásnak írom le, ez nyilván nem egy követendő példa, mindenkinek azt ajánlom, hogy rendszeresen tanulják az anatot. De az első év nehéz, nehéz belerázódni a dolgokba és ezzel semmi baj nincs. Most még nagyon soknak tűnik az az anyag de a 2. féléves anat kb 2x annyi lesz. 3.félévben a neuró meg még nehéz is. De ez sem rémisztgetés, hanem saját tapasztalatból mondom, hogy meg lehet edződni és gyorsan lehet fejlődni. Észreveszem magamon, hogy sokkal jobb a memóriám mint egy éve és sokkal könnyebben jegyzek meg dolgokat.
Szóval hajrá kérdező, menni fog minden!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!