Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Bele vágnátok az orvosi...

Bele vágnátok az orvosi egyetembe így?

Figyelt kérdés

Először is 20 éves vagyok. 19 évesen jöttem ki az iskolából, mert évvesztes voltam. Ez sajnos egy informatikai iskola volt, ezért nem is érdekelt amit tanultunk, és így rossz tanuló voltam, pedig az eszem a helyén volt. Így volt 2-3-4-5ös eredményem is, de az utolsó évben, már a tanárok miatt, és a covid miatt, teljesen nem érdekelt, mert nagyon rosszul álltak hozzánk, és hozzám is. Mondhatni utáltak a tanárok minket, és nem is álltak ez miatt jól hozzánk, anyagot nem adták le, érettségire nem dolgozták ki nekünk a tételeket, hanem be kellett küldenünk amit megcsináltunk, és ami nem úgy sikerült azt egyessel díjazták. Fenyegetek minket, hogy kirúgatnak minket, meg, hogy minden órán dogát írunk. Ha megszólaltál az órán egyest kaptál. Szóval ez teljesen elvette a kedvem, és az is, hogy nem mehettem oda tanulni ahová akartam, mert szüleim ebbe küldtek. És villámcsapásként ért az, hogy ide felvettek. Mert 4-es 5-ös tanulót meg nem. Na de nem is ez a lényeg, ezt csak úgy leírtam.

Szóval,

Igazából mióta kijöttem az iskolából azóta csak az egészségügy jön be. És már nagyon ki vagyok, hogy nem tudok lépni, mert úgy érzem már öreg vagyok ide, hogy neki álljak bárminek, és hogy már nem fog sikerülni. És már nem tudom, hogy van értelme neki állni tanulni. Szívesen csinálnám életem végéig is akár, de nem tudom mennyire viselne meg ez a sok tanulás.

Szóval, most ott tartok, hogy nagyon akarok menni, de nem tudnak benne támogatni a szüleim, és végig az volt csak legyen meg a kettes érettségi és minden jó lesz, majd elhelyezkedek az infóban, és dolgozok egy irodában.

De....nem így lett, mert ez a hiány szakma még se annyira hiány, és sehol se találok munkát, és nem is tudom, mit tudnék benne dolgozni.

A baj, az hogy rosszak az utolsó két évi jegyeim, ezen már nem tudok változtatni, valószínű fel se vennének miatta. És se fizika, se kémia emeltem nincs. És az egész érettségim, úgy rossz ahogy van. Tanulás nélkül mentem be, és ahogy éreztem hogy megvan a kettes, abba hagytam. Szóval itt mindenki meg volt lepődve, hogy hogy sikerült, mert az osztályból rajtam kívül 2 ember nem bukott még. Szóval jó volt az arány, persze ez a mi hibánk szerintük.

A lényeg, szerintetek van esélye, hogy felvesznek vagy ezt engedjem el?

És a következő, hogy szerintetek újra érettségizni, meg ilyeneknek neki álljak-e, és hogy érdemes-e.

2022. nov. 19. 19:53
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
56%

Azta, hogy mennyire felhergelt engem ez a kérdés.

Kereken tükörképed vagyok, csak én elektronikát tanultam, volt olyan óra amin bent sem voltam és kaptam 3 egyest (de volt még sok hasonló eset). Megutáltam természetesen és ezért akartam váltani orvosira szakgimi után.

De egy dologban nem hasonlítunk, én nem vagyok egy tehetetlen picsogó fsz már bocsánat. Bennem volt annyi hogy felkészültem szakgimi mellett egyedül mindenféle magántanár nélkül és 470 pontom lett felvételin (közben jogsit is meg felsőfokú angol nyelvizsgát is csináltam). Egy percig nem kerestem kifogást. Akartam és tettem érte.

Ahelyett hogy te is ezt csinálnád itt sipákolsz gyakorin, ujjal mutogatsz másokra, hogy ki miatt nem ment/menne az érettségi.

Ha be is jutnál, amit erősen kétlek (szerintem már az első bioszkönyv 30. oldalánál feladnád és nem azért mert nehéz, hanem mert kibszott inkompetens lusta barom vagy) akkor egy félévet se bírnál ki.

Mi az hogy nem dolgozta ki neked tételeket a tanár? Kinek dolgozzák ki? Szerinted egyetemen ki a fogja kidolgozni neked? Otthagyod az érettségit mikor már tudod, hogy megvan a kettes?????? NEM MAGAD MIATT LETT KETTES A BIZONYITVÁNYOD????? Atya úr isten.

Tudod két fajta ember van, az egyik aki kifogást keres és a másik aki megoldást.

Mi az egyébként, hogy sorozatoknál levezeted a betegség diagnózisát a fejedben? Amilyen szervi panasza van a betegnek olyan daganat éppen vagy mi? Te nem tudsz semmit arról, hogyan működik egy egészséges emberi szervezet, hát még patológiás állapotokban…

Az meg hogy milyen egy orvos munkája Dr. Houseban az egyáltalán nem takarja a valóságot, kérlek ne ez alapján akarj orvos lenni (mert gyanítom ez a valódi indok)

Lehet kicsit tapló voltam veled, de baszki orvos akarsz lenni, viszont nem vállalod a felelősséget a saját hülyeségeidért, hanem mást hibáztatsz, közben csak hanyag és lusta vagy.

2022. nov. 23. 02:05
 32/41 anonim ***** válasza:
87%

Nem állok senki oldalán sem, és nem védem a kérdezőt, nyilván van még mit fejlődnie, ahogy mindenkinek.

De 31-es: te mégis mit képzelsz magadról, hogy így beszélsz egy másik emberrel? Te akarod őt kioktatni arról, hogy milyen egy "jó ember"? Nem kicsit vagy tapló, ahogy írod. Empátia, EQ nulla. Önkritikával kezdeném a helyedben!

2022. nov. 23. 02:17
 33/41 anonim ***** válasza:
Előző!A 31-es szépet teljesített,tudja mit beszél.Tudom, hogy én is magam erejéből értem el azt, hogy egyetemet jártam(nem orvosit),egészségügyi területen.És egyetlen különórám sem volt egész életemben, ami a tanulásomat segítette volna.Viszont egyetértek a 31-sel,mert látom a gyerekeimen is, hogy milyen a mai fiatalság egy része.Sajnos mindent "tálcán kell nyújtani" nekik,mert lusták, elengedik magukat (tisztelet a kivételnek,mert ismerek mást is). Szerintem se való a kérdezőnek az orvosi egyetem, mert ahhoz sokkal nagyobb szorgalom, alázat és kitartás kell.Nem nyafogni a gyakorin.
2022. nov. 23. 05:58
 34/41 anonim ***** válasza:
De attól még igaza van 😁
2022. nov. 23. 05:58
 35/41 anonim ***** válasza:
56%

31- es vagyok. 32- esnek

Nagyon sokat szoktam itt segíteni gyakorin azoknak akik kérdezik, hogyan készüljenek fel emeltre. De ez esetben kicsapta a biztosítékot. Nem az a fő gond, hogy hanyag a kérdező, hanem hogy ahelyett hogy tököt növesztett volna és azt mondta volna “elbasztam de megoldom” másokat vesz elő, holott az a baja hogy nem nyalták körbe a tanárok a seggét.

Azt írta, hogy az esze a helyén van, ennek ellenére nem gondolt bele milyen negatív hatásai lesznek, ha leszrja az érettségit. De ő az ég világon semmiről nem tehet. Eleve a mentalitásával vannak gondok, most képzeld el így látna el téged vagy egy szeretted.

Nálunk a patológián azt mondták: “A hanyagság és nem tudás alól egy orvosnak nincs felmentése” (persze a kérdező nem orvos és ilyen mentalitással ne is legyen)

2022. nov. 23. 11:09
 36/41 A kérdező kommentje:

Na akkor először is, ha elolvastad volna, a válaszokat. És nem csak a kérdést. Akkor rá jönnél, hogy magamat hibáztatom, ahogy leírtam hogy ez az én hibám.

Viszont, nem tudok szemet hunyni az felett, amit csináltak a tanárok velünk. Igen, az összes többi iskolában, ki dolgozatan leadták a tételeket a tanárok. Vagy együtt dolgozták ki a diákokkal. Mivel 2 évünk elment, ebben a fos oktatásban. Mert ugye becsattant ide, egy világ járvány. Így ez elégé nagy kimaradás, nem csak nekünk, hanem az összes diáknak ebben az időben.

Mentalitásomal jössz, úgy, hogy nem is ismersz. Egy pár szavas szövegből szűrőd le az egészet, és undorító módon, fogalmazod meg a válaszod. De ez még mindig nem nagy probléma, mert ezzel saját magad minősíted.

Akkor mégegyszer, az én hibám, én csesztem el, és nekem kell kijavítanom ezt. Én csak egy egyszerű kérdést tettem fel, ahol normális válaszokat vártam. Többségében ez sikerült is.

Igen, elvártam, hogy kapjunk egy normális oktatást. Amivel fel tudunk készülni rendesen az érettségire. De akkor valószínű, azért járunk iskolába évekig, hogy ne tanuljunk semmit, és saját magunktól készüljünk fel. Hát ez lehet a te gondolkodás menetedben így van, de ez nekem másképp zajlik le a fejemben.

Röviden ennyit szerettem volna részedre mondani, de ezt is sokkalom a pökhendi stílusod miatt.

2022. nov. 23. 12:57
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
nekem se tanítottak semmit, de nekem ez adott erőt hogy megmutassam magamnak és nekik: 0-ról készültem fel kb 9 hónap alatt az emeltre, mely 80 százalkos lett (kihagytam 1 évet). Semmi sem lehetetlen, de tény nagyon de nagyon soakt tanultam rá:ötösöm +előző évi feadatok.
2022. nov. 23. 18:09
 38/41 anonim ***** válasza:

31- es vagyok

37-es gratulálok, remélem felvettek oda ahová be akartál jutni. Sok erőt tud adni a bizonyítási vágy.

Szerintem az, hogy valaki magától segítség nélkül képes elérni céljait az hatalmas érdem és sokkal többet fejlődik az ember mialatt próbálkozik, mintha mindent elé tolnának (pl megtanul hogy tud jól tanulni/jegyzetet csinálni). Engem konstans bsztattak a tanárok, hogy úgyse fog menni, gúnyt űztek abból, hogy orvosnak akartam menni, mert hülyének néztek.

Hogy a kérdezőnek is válaszoljak akkor egy rendes válasszal. Én megpróbálnám az emelteket, duplázással próbálnék bejutni (mert gondolom az 11-12 es jegyeid szarok lettek és azok lehúznák a pontod) Ha nagyon ráhajtasz akkor szerintem még tavaszig megtanulod olyan szinten, hogy felvegyenek. Annyira nem nehezek az emeltek, alaptudásra van szükség, aztán már csak szövegértés az egész.

Hozzáteszem orvosira bejutni is kicsit nehéz, de eltörpül ahhoz képest mennyire nehéz végigmenni rajta. Nem egy embert láttam megtörni, sírni, depresszióba esni azért mert sehogy se tudtak átmenni egy vizsgán annak ellenére, hogy mindent beleadtak, de otthagyni se akarták az egyetemet, mert már annyi energiát belefektettek és úgy érezték csalódást okoznának. Persze vannak olyan észlények is akiknek meg se kottyan az egész.

Őszintén szólva senkinek se ajánlom az orvosit, csak aki tényleg iszonyatosan az akar lenni.

2022. nov. 23. 23:40
 39/41 anonim ***** válasza:
37es vwgyok igen köszönöm, idén végeztem se gytkn
2022. nov. 24. 07:34
 40/41 anonim ***** válasza:
És igen nekem borzalmas nagy erőt adott, de igazából düh is volt bennem, de ezt inkább tanulásba fektettem bele, a düh végül- mikor már éreztem, hogy nagyon nehêz az egyetem, de sikerül majd elvégezni-teljesen eltűnt.
2022. nov. 24. 07:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!