Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki az SZTE-re vagy a PTE-re...

Aki az SZTE-re vagy a PTE-re jár, megtenne nekem annyit, hogy leírja mit szeret az ottani oktatásban, kollégiumban, egyetemben? És miket nem szerettek? Főleg az orvosi érdekelne.

Figyelt kérdés

Milyen a koli, hány ágyas a szoba, wc/fürdő van a szobákban?

Milyen a közösség? Segitőkészek?

Milyen az oktatás, mennyire figyelnek rátok az oktatók felelésnél, gyakorlatnál, stb...? Milyen előnyt kaptok ?(gondolok itt olyanra, ha jól értesültem, hogy a szegedi fogorvosok saját fúrókészletet kapnak, illetve városi ingyenes tömegközlekedést) igaz ez?

Kérlek írd majd le, hogy hányadik félévben vagy és milyen szakra jársz!

Köszi!

2015. ápr. 20. 14:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Szegedre járok. Nem voltam soha kolis, így arról elég kevés infóm van. Két orvosis koli van, mindkettő nagyon közel az egyetemhez. Az egyik (Apáthy) a "nyugisabb", ott 3 ágyas szobák vannak saját fürdővel (legalábbis az a szoba, amit én láttam, 3 ágas volt:D). A Jancsóban talán 3 vagy 4 ágyasak a szobák és csak emeletenként van fürdő.

A közösség nálunk szerintem elég jó, bár nyilván évfolyamfüggő a dolog. Van egy facebookos csoportunk, ahol megosztjuk egymással a segédanyagokat, tapasztalatokat. A többség nem irigy, ha kidolgoz valamit, akkor beteszi a közösbe.

Az oktatók többnyire normálisak, a gyakorlatvezetők szinte kivétel nélkül segítőkészek. Eddig bármilyen problémával fordultam hozzájuk (akár privát dolog, akár oktatással kapcsolatos), mindig kaptam segítséget.

Az eddigi tapasztalataim alapján a vizsgáztatók többsége is korrekt (a mendemondákkal ellentétben), én eddig szinte mindig olyan jegyet kaptam, amilyet érdemeltem.

A tömegközlekedési bérletre pályázni kell, és a pályázók 90%-a kapja meg (szociális alapon).

Amit szeretek:

- többnyire színvonalas elméleti képzés

- többnyire korrekt oktatók

- jó diákélet (kari bulik, gólyatábor, gólyahét, gólyabál, kolibulik, SZAHE-napok, koriestek, Anna-fürdőzés, Egyetemi napok, felező, szerenád stb.)

- jó könyvtár

- csodálatosan szép, diákbarát város, klassz városi programok (Bortér, Pálinka és disznótoros fesztivál, halászlé fesztivál stb.)

Amit nem szeretek:

- kissé gyenge gyakorlati képzés (de ez minden magyar orvosi egyetemre jellemző...)

- kevés tanulmányi ösztöndíj (vagyis nem is az ösztöndíj a kevés, hanem a számítási rendszer nem túl jó szerintem)

- éjszaka nincs tömegközlekedés:'(

2015. ápr. 20. 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Bocsi, egy kicsit belekevertem a várost is, nem csak az egyetemről írtam, de végül is eléggé összetartozik a kettő:D

Egyébként 12. félév és orvosi.

2015. ápr. 20. 16:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál. Természetesen minden érdekel, a város is :)
2015. ápr. 20. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!