Aki az SZTE-re vagy a PTE-re jár, megtenne nekem annyit, hogy leírja mit szeret az ottani oktatásban, kollégiumban, egyetemben? És miket nem szerettek? Főleg az orvosi érdekelne.
Milyen a koli, hány ágyas a szoba, wc/fürdő van a szobákban?
Milyen a közösség? Segitőkészek?
Milyen az oktatás, mennyire figyelnek rátok az oktatók felelésnél, gyakorlatnál, stb...? Milyen előnyt kaptok ?(gondolok itt olyanra, ha jól értesültem, hogy a szegedi fogorvosok saját fúrókészletet kapnak, illetve városi ingyenes tömegközlekedést) igaz ez?
Kérlek írd majd le, hogy hányadik félévben vagy és milyen szakra jársz!
Köszi!
Szegedre járok. Nem voltam soha kolis, így arról elég kevés infóm van. Két orvosis koli van, mindkettő nagyon közel az egyetemhez. Az egyik (Apáthy) a "nyugisabb", ott 3 ágyas szobák vannak saját fürdővel (legalábbis az a szoba, amit én láttam, 3 ágas volt:D). A Jancsóban talán 3 vagy 4 ágyasak a szobák és csak emeletenként van fürdő.
A közösség nálunk szerintem elég jó, bár nyilván évfolyamfüggő a dolog. Van egy facebookos csoportunk, ahol megosztjuk egymással a segédanyagokat, tapasztalatokat. A többség nem irigy, ha kidolgoz valamit, akkor beteszi a közösbe.
Az oktatók többnyire normálisak, a gyakorlatvezetők szinte kivétel nélkül segítőkészek. Eddig bármilyen problémával fordultam hozzájuk (akár privát dolog, akár oktatással kapcsolatos), mindig kaptam segítséget.
Az eddigi tapasztalataim alapján a vizsgáztatók többsége is korrekt (a mendemondákkal ellentétben), én eddig szinte mindig olyan jegyet kaptam, amilyet érdemeltem.
A tömegközlekedési bérletre pályázni kell, és a pályázók 90%-a kapja meg (szociális alapon).
Amit szeretek:
- többnyire színvonalas elméleti képzés
- többnyire korrekt oktatók
- jó diákélet (kari bulik, gólyatábor, gólyahét, gólyabál, kolibulik, SZAHE-napok, koriestek, Anna-fürdőzés, Egyetemi napok, felező, szerenád stb.)
- jó könyvtár
- csodálatosan szép, diákbarát város, klassz városi programok (Bortér, Pálinka és disznótoros fesztivál, halászlé fesztivál stb.)
Amit nem szeretek:
- kissé gyenge gyakorlati képzés (de ez minden magyar orvosi egyetemre jellemző...)
- kevés tanulmányi ösztöndíj (vagyis nem is az ösztöndíj a kevés, hanem a számítási rendszer nem túl jó szerintem)
- éjszaka nincs tömegközlekedés:'(
Előző vagyok. Bocsi, egy kicsit belekevertem a várost is, nem csak az egyetemről írtam, de végül is eléggé összetartozik a kettő:D
Egyébként 12. félév és orvosi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!