A szüleim nem szeretnék, ha jogásznak mennék, mert azt mondják nem akarnak eltartani 30+ éves koromig, vagy életem végéig, ugyanis azt mondják alulfizetett lennék vele, lehet amíg meg nem halok. Ügyvédnek szeretnék utána menni, ez ebben az esetben nem tudom mennyire igaz.
A szüleid jo nagy f.sfejek... szóval inkább menj el egy gyárba ahol életed végéig netto 250 et keresel, és bolondulj meg?
2022. nov. 6. 13:20
2/32 anonim válasza:
Egyébként lehet ösztöndíjakat szerezni, ha elég ugyes vagy, lehet pályázni rájuk, van diákhitel, és rengeteg diák munka, akár heti 1 nap is lehet menni, szóval ez nem szép a részükről. Meg lehet oldani, csak akarni kell. 1 es voltam
2022. nov. 6. 13:21
3/32 anonim válasza:
Szerintem igazuk van, mert tényleg hatalmas a túlképzés és megfelelő kapcsolatok nélkül nem fogsz jól fizető állást találni vele. Ügyvédjelöltként három évig minimálbért fogsz keresni rengeteg munkáért, és utána sincs garancia semmire. Nyithatsz saját ügyvédi irodát, de nem indulnál nagy esélyekkel, mert tele van az ország jó nevű ügyvédekkel, bőven van választéka az ügyfeleknek.
Én azt ajánlom hogy nézz utána a bérezéseknek, le fog esni az állad hogy ennyi tanulás után milyen nevetséges a jogászok fizetése ebben az országban.
Mik az egyéb terveid a jogászon kívül?
2022. nov. 6. 13:36
4/32 anonim válasza:
Nem hazudnak, ha felnézel a felvi.hu-n megtalálható szakleírások oldalra, láthatod, hogy a leggyakrabban betöltött munkakör osztatlan jogász mesterdiplomával az "Általános irodai adminisztrátor", illetve az "Egyéb ügyintéző". Én a helyedben nézelődnék ezen az oldalon a többi szak közül, általában a műszaki, illetve informatikai irányok a legkifizetődőbbek, de pl egy Pénzügy és Számvitel diploma sem lehet rossz irány.
2022. nov. 6. 13:42
5/32 A kérdező kommentje:
Ők inkább informatikusnak vagy villamosmérnöknek akarnak küldeni, de miért vagy mitől ilyen rossz a helyzet valóban a jogászoknak?
2022. nov. 6. 14:27
6/32 A kérdező kommentje:
Az a legnagyobb problémám ezzel, hogy matekból maximum egy erős négyes vagyok és nem tudom ki tudnék e járni műszaki iskolát.
2022. nov. 6. 14:28
7/32 A kérdező kommentje:
Ráadásul úgy tudom a jogász diplomáért doktori cím is jár. Tényleg ennyire nem lenne megfizetve a szakma?
2022. nov. 6. 14:30
8/32 anonim válasza:
A doktori cím semmit nem jelent, maximum jól néz ki a neved előtt, habár nem is használja mindenki. Igen, valóban ennyire gáz a helyzet, mivel rengeteg a jogász, és állandóan kerülnek ki nagy számmal az egyetemekről, és ennyi jogászt nem tud felszívni a piac. De ha nem hiszel nekünk nyugodtan olvass utána, ezt tudom javasolni.
Menj el egy üzleti szakra ha annyira nem megy jól a matek, azzal még mindig jobban jársz mint a joggal. Az informatikushoz és a villamomérnökhöz nagyon kell vágni a matekot.
2022. nov. 6. 15:23
9/32 anonim válasza:
Annyiban igaza van a szüleidnek, hogy a jogász szakma eléggé telített, nehezen lehet benne érvényesülni. Viszont én ettől függetlenül azt mondom, hogyha ez az álmod, és ezt szeretnéd csinálni mindenképp, akkor próbáld meg a szüleid támogatása nélkül végigcsinálni. Jogi szak indul levelezőin is, munka mellett is el lehet végezni, ami piszok nehéz, de ha tényleg odateszed magad teljesen, és a képességeid is megvannak, akkor sikerülhet. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne add fel!
2022. nov. 6. 15:38
10/32 anonim válasza:
#9 ezt szerintem nagyon rosszul látod, mert levelezővel még annyi esélye se lesz elhelyezkedni normális helyen mint egyébként. Nem hinném hogy ez lenne a kérdező álma, mert úgy látom nem nagyon tájékozott a témában. Nem az elvégzésről van szó, hanem hogy utána mihez kezd vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!