Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Otthagynátok a szakot a...

Otthagynátok a szakot a helyemben? Bőveben lent.

Figyelt kérdés

Szóval; semmi extrába nem kerülne sem elvégezni sem otthagyni, de egyszerűn utálom...

Nem piacképes szak (szociális szféra).

Szaktársaim passzívak velem, én is velü. Levelezős munkarend.

Úgy érzem rossz és rossz válasz marad ha maradok, ha nem.

Ha otthagyom rossz, mert egy képzést hagyok ott, anibe időt-energiát fektettem.

Ha nem hagyom ottt, szintén rossz, mert utálom....de szintén idő és energia van benne.

Alapprobléma az, hogy nem mindárt mentem egyetemre, meg baleset után kezdtem újra...

tehát meit idő és energia..

Életkorom tekintve meg közelebb vagyok a 30hoz mint a 25höz...

Megcsinálnám, de ha utákom???

Szopjam végig?

7 fééves képzés, eddig 2 év van meg. Balesettel.

#egyetem #szociológia #bölcsészet #bölcsész #egyetemesdi #tovqbbtanulás
2022. okt. 31. 23:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Deírtam h újrakezdtem balesetet követően. 4 félévet használtam el.

Szóval, de nekem katasztrófa.

Persze tudom milyen szakok érnék meg. De sajnos engem pénzügy, gazdaság, mérnök stb nem érdekel, meg hülye vagyok.

Ami érdekel az a történelem, (nem párt) politika, meg ilyen biztonsági, elemzős dolgok, pl amit a Nógrádi csinál, de ahhoz végképp elkésett vagyok...

Töriszaknál meg ez az átkozott szocped is többet ér.

2022. nov. 1. 09:33
 12/21 anonim ***** válasza:
Akkor meg nyűglődj! Én teljesen új pályára mentem 35 évesen, nem azért, mert az eredetit nem szerettem, csak az új IS nagyon érdekelt, és épp akkor olyan életszakaszban voltam, hogy amellett döntöttem. De te 2 évesen nyilván már MINDENHEZ IS túl öreg vagy...
2022. nov. 1. 09:56
 13/21 A kérdező kommentje:

Jogos.

Igen....

Igazából elkésettnek érzem magam jobban mondva.

És ez fáj.

Nem irigylem akiknek "bejött", mert nyílván tettek érte.

De az hogy visszamentem erre a szakra.... életem elbaszása volt.

meg közlemény;

SENKI NE MENJEN SZOCPEDRE.

1. Semmit érő szak.

2. (tanárok is mondták), ennek Magyarországon nincs jövője.

3. A szociális szféra csak rosszabb lesz.

2022. nov. 1. 10:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Válts bátran! Ne ebbe dolgozz 50 évig, ha nem tetszik...
2022. nov. 1. 14:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak pár év tanulás, a dolgozás kb tízszerese...
2022. nov. 1. 14:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Öhm, ti azt hiszitek nem dolgoztam? :D

Ezért is parázok, mert erre érettségivel maximum gyári meló.

Félre ne értsétek, nem nézem le, sőt. Egykét helyen egész jóllehet keresni.

De az agyat úgy leszívja...

Nekem pedig az kéne.

Van egy "hobbim" amihez nagyon is kell agy.

2022. nov. 1. 16:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Tudom, hogy elég alulmotivált vagy, baleseted miatt is, érződik a fogalmazásodon. Ha semmilyen diplomád nincs, én azt mondanám, hogy ha nem több éves csúszásnak nézel elébe, akkor már fejezd be. Lesz valamilyen diplomád, átképződhetsz később másra. Vannak olyan állások, például közigazgatásban (nem mindenhol, de bizonyos részein!), amiket akár tesi diplomával is betölthetnek emberek, csak a diploma megléte az elvárás. Tudom, a közigazgatás sem egy álommeló, de ha nem érdekelnek matekos dolgok, informatikai dolgok és nem is vagy jó ezekben, akkor kb. tisztességesen sok pénzt nem fogsz tudni keresni (Magyarországon). Biztos van máshol is ilyen, ahol előnyt élvezhetsz azáltal, hogy van diplomád. Valamilyen szakmát lehet még bármikor kitanulni, kérdés, hogy fizikai erővel hogy állsz, és a baleseted jellege okozott-e olyan maradandó sérülést, ami kizárná vagy korlátozná a nagyobb fizikai erőkifejtéseket. Illetve, ha nincs olyan konkrét munkakör, ami érdekelne, akkor sajnos azt kell csinálni, amit el tudsz végezni és tudsz benne dolgozni. A legtöbb ember nem tud olyan munkát találni/kitanulni, amivel hosszútávon is tökéletesen megelégedve van. Csak bizonyos filmekben van ilyen, hogy imádja a munkáját mindenki, és amúgy már gyerekkora óta erre meg arra készült. Kompromisszumokról szól az élet. Ha túl sok van hátra az egyetemből, akkor viszont elgondolkodhatsz valamilyen szakmán.
2022. nov. 4. 16:50
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyi, hogy nincs ilyen, hogy öreg vagy. Legtöbben életük folyamán átképződnek valami másra, gyakran 30 vagy 40 év felett. Szóval nem vagy elkésett, és ezt felejtsd is el. Sógorom is 35 évesen még mindig tanul valamit család mellett.
2022. nov. 4. 16:51
 19/21 NTBS ***** válasza:
51%
Igen.
2022. nov. 4. 17:44
 20/21 anonim ***** válasza:
#17-es válaszolóval értek egyet. Szerintem fejezd be, ha már idáig eljutottál. Sok olyan szakirányú továbbképzés van, amit bármilyen BA vagy BSC diplomával el lehet kezdeni, és ezek 1-2 éves képzések. Ha később el akarsz menni más irányba, akkor azt ilyen szakirányú továbbképzés (posztgraduális képzés) elvégzésével is meg tudod tenni.
2022. nov. 8. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!