Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kötelezhetnek gyógytornára?

Kötelezhetnek gyógytornára?

Figyelt kérdés
Beírtak 2 igazolatlan órát azzal, hogy nem voltam gyógytestnevelésen. Erről nem is tudtam, hogy kéne ilyenre mennem. Elméletileg anyám kapott egy levelet még augusztusban, hogy a védőnő erre kötelez, de megteheti ezt? Enyhe gerincferdülésem van, ami semmiben nem akadályoz. Normál tesin gond nélkül résztveszek, sőt versenyszerűen focizok. Semmi kedvem nincs ezzel tölteni az időm

2022. okt. 13. 21:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A védőnővel kellene megbeszélni, hogy te nem akarsz járni. Eléggé meg kellene találni azt a levelet, amit küldtek, mert anélkül nehéz bármit is mondani, de elég jófej az anyád is, ha ennyire magasról tesz veled együtt a gerinced egészségére. Amúgy meg: [link]

Tapasztalatból tudom, hogy az enyhe gerincferdülés idővel súlyosabbá változik, és hidd el, hogy már a húszas éveidben nagyon komolyan fog korlátolni, és egyre rosszabbá válik idővel. Én 25 évesen egy nyomoréknak érze m magam kb. Én is sz*artam a gyógytesire, nekem sem volt kezdetben egy-egy derékfájáson meg hátfájáson kívül semmim, de később rosszabb lett, de magasról tettem a gyógytornára is, majd a gerincmerevítőre, és inkább tesin akartam tornázni. Majd üdv a klubban 10 év múlva!

2022. okt. 15. 10:34
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

Foglaljuk össze a tényállást. Kérdező te cikinek tartod a gyógytornát, félsz, hogy kinevetnek, mert gyógytornára csak a nyomorékok járnak. Te meg menő vagy, nem kell gyógytorna.

Akkor elmondom neked, kik járnak gyógytornára. Élsportolók, harcművészek, menedzserek – rengetegen, akiknek fontos a testük egészsége, és még 70 évesen is járókeret nélkül szeretnének járni (sőt, edzeni).

Ne legyél oktondi, használd ki a gyógytornát, a tested meg fogja köszönni.

2022. okt. 15. 10:45
 13/19 A kérdező kommentje:
A gyógytornaval nem lenne baj, csak a sz.r gyűjtő iskolaival
2022. okt. 15. 10:55
 14/19 anonim ***** válasza:
42%
Kibírod. Odamész, tornázol, hazamész. Nem mindegy, hogy arra az egy órára hol vagy?
2022. okt. 15. 12:08
 15/19 A kérdező kommentje:
2 órás, utána rögtön edzés, tanulni így időm se lesz. Se enni, se pihenni iskola után. Tehát full nem mindegy és nem, nem bírom ki
2022. okt. 15. 12:14
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
A 13-as kommentben még a gyűjtő iskolával volt baj, a 15-ösben meg hirtelen az időbeosztással? Ezt intézze el anyád az igazgatóval, nem neked kell. Rögtön, miután megtalálta a papírt. Illetve abból kell, hogy legyen egy példány az iskolában is, az igh-nál, kérd el. Nem mindegy, hogy kötelező vagy ajánlott.
2022. okt. 15. 12:19
 17/19 anonim ***** válasza:
12%
Szóval heti 2 óra plusz teljesen odab*sz neked, és romba dönti az életedet. Ugyanmár, felnőttként majd napi 8 óra munka után kell vásárolnod, takarítanod, ételről gondoskodnod magadnak, és közben esetleg majd szórakozni és sportolni is néha. Ennek az a neve, hogy időbeosztás és szervezés. Meg kell szervezned mit hogy kellene csinálni. Amikor én jártam, lehetett választani, hogy egyszerre vagyok-e ott két órát, vagy kétszer egy héten. Amúgy az sem két óra volt, hanem 2x45 perc. És én amúgy ilyen "gyűjtőbe" ötödik osztályos koromtól jártam érettségiig, kibírtam, szóba sem kellett állnom senkivel. Az a baj, hogy csak a kifogásokat keresed mindenre, meg sem próbálsz egy lehetséges megoldást találni, csak itt panaszkodsz, és ha jól sejtem, oda sem mentél bármit is megkérdezni, megpróbálni átszervezni, és még csak azt sem tudod, hogy hogy van ez az egész. Ha helyette 2 tesi óra alól mentesülsz, akkor alatta tudsz tanulni, házit írni, mást csinálni, néha be is állhatsz, ha úgy tartja kedved. Minden csak akarás és szervezés kérdése.
2022. okt. 15. 14:17
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen, rohadtul nem akarok odajárni. Nem kioktatást kértem, hanem segítséget. Ofőmet kérdeztek mit lehet tenni, de ő sem tudja. Igazgatóhelyettes sztrájkolt, védőnőt meg nem lehet elérni
2022. okt. 15. 15:47
 19/19 anonim ***** válasza:
32%
Az igh hétfőn nem fog sztrájkolni, a védőnőnek meg van rendelési ideje.
2022. okt. 15. 17:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!