Tényleg ilyen laza lesz az első félév?
Figyelt kérdés
Elte jogi kar első félév órarendjét átküldték,amennyire ijesztgettek nem is tűnik húzósnak(Alig lesznek óráink naponta).Szóval most már megnyugodtam,hogy nem kell halálra tanulnom magam és lesz elég szabadidőm is.2022. aug. 25. 07:52
31/36 anonim válasza:
Van egy olyan híres mondás, hogy nem bejutni nehéz, hanem bent maradni.
32/36 anonim válasza:
Miért nem mentél külföldre valami nagy neves egyetemre ha szerinted ez gyenge színvonal.
33/36 A kérdező kommentje:
A szóköz azért marad ki,mert gyorsan gépelek.😀
2022. szept. 5. 13:46
34/36 anonim válasza:
30-as: Mindenben egyetértek veled, annyit tennék csak hozzá, illetve pontosítanék, hogy a jog nem, sajnos nem olyan, hogy csak magyarul kell tudni hozzá. Bár itthon használja többnyire minden jogász, de olyan szinten sok a külföldi ügyfél, partner, hogy a legtöbb ügyvédi iroda magabiztos, tárgyalóképes felsőfokú angol nyelvtudást vár el. Nem egy barátomnál már a felvételi is kizárólag angolul zajlott ügyvédi irodákba. Cégek többsége is felsőfokú angollal keres már joghallgató gyakornokot is, ami sajnos számomra is megdöbbentő volt. El lehet menni közigazgatásba, meg olyan helyre, ahol nem kell a nyelv, vagy max. papíralapon elég, az aktív tudás mögötte mindegy, de azt látom, hogy ezeken a helyeken soha nem is lehet majd jó fizetést kapni. Ahol nem kell igazán nyelv, és jól lehet idővel keresni, az a bíróság meg az ügyészség, de bírónak és ügyésznek is elég kevés ember tud elmenni, mert nagyon nagy a szűrő a felvételi rendszerének, és limitált számú jogászt vesznek csak fel, de ezeken a helyeken is olyan emberek vannak versenyfelvételinél, akiknél legalább egy, de inkább 2 nyelv van valamilyen nyelvvizsga szintjén, és például ügyészjelölt ismerősömnél még angolul is kellett beszélni a felvételin, így aki nem beszél jól angolul, azért az hátrányba kerül az ilyen versenyzőkhöz képest. Úgyhogy de, jogász szakon nagyon is erőltetni kell a nyelvet, nem is középfokon, hanem felsőfokon. Hogy itt a felvételi rendszer változása mit fog hozni, azt nem tudom, de én csodálkoznék, ha majd jogon nem fogják elvárni a diplomához. Én is bajban vagyok, most van még hátra 1 záróvizsgám, de utána el kell kezdenem valamit csinálni az angolommal, munka mellett, mert sajnos nem elég a középfok (azt is elfelejtettem már, mivel nem gyakoroltam), a német középfokom meg senkit nem érdekel - van 1-1 hirdetés néha, ahol elég angolból a középfok, de németből kizárólag felsőfokon beszélő embert keresnek, ahol nagy ritkán keresnek. Vezető, nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodánál meg magabiztos angol-német felsőfok kell, és szinte alig beszélnek egymással is magyarul a munkában.
35/36 anonim válasza:
Javaslom, ne bántsuk a kérdezőt, hamarosan a saját szemével is láthatja a szakot.
Kedves kérdező, a legjobb szándékkal csak azt tudom tanácsolni, hogy egyrészt figyelj a válaszokra, mi sem akarjuk, hogy kellemetlen tapasztalatok érjenek. Másrészt fontos lenne már az elejétől fogva szerényen hozzáállnod a tanulmányokhoz, és időben elkezdened a szorgalmas tanulást. És akkor egy kis szerencsével sikerülni fog. Bízom benne, hogy most csak izgatott vagy, ami egyébként teljesen érhető. Hajrá!
36/36 A kérdező kommentje:
35.Köszönöm!
2022. szept. 6. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!