Tényleg ilyen laza lesz az első félév?
#19. "Bukások nem szoktak lenni."
Ezt azért elég rosszul tudja, az Alkotmányjog és a Római jog eléggé meg tudja szórni a népet rögtön az első félévben.
:D Már leírtam egy korábbi válaszomban, hogy én sem nagyon tanultam gimi alatt. Figyeltem órán, dolgozat előtt egyszer átnéztem az anyagot, aztán mégis mindenből lazán ötösre érettségiztem. Az első vizsgaidőszakban meg csúnyán pofára estem, mert az egyetem nem így működik. Főleg nem jogon, ahol szó szerint kell jogszabályokat beseggelni.
"Bukások nem szoktak lenni"? :DD 2014-ben összesen 450 embert vettek fel nappalis jogász szakra az ELTE-re. Ehhez képest 2019-ben 298-an végeztek.
Minden szakon vannak bukások, még a "büfészakokon" is. Jogon meg aztán főleg rendszeresen kivágják az évfolyam harmadát-negyedét. De nem kell hinned nekünk, majd úgyis meglátod. :)
Mondjuk ilyen helyesírással tényleg durva, hogy egyáltalán bejutottál.
"Úgy gondoltam,hogy lazán menni fog,mint a gimnázium.Ott se tanultam sokat,csak az érettségire.Mégis bejutottam."
Sokszor ezután következik a nagy pofára esés. (Nem azt mondom, hogy a te esetedben is biztos ez lesz.)
#23. "Úgy gondoltam,hogy lazán menni fog,mint a gimnázium.Ott se tanultam sokat,csak az érettségire.Mégis bejutottam."
Nade államira jutottál be vagy önköltségesre? Előbbihez 475 pont kellett, utóbbihoz 350. :) Mondanom sem kell, hogy az állami helyhez kellett küzdeni jócskán, az önköltségesre meg gyakorlatilag ha megjelölted, akkor már benn vagy.
Mi bajod van a helyesírásommal?5 -ös voltam mindig belőle.Mit nem írtam le helyesen???
Egyébként nagyon hülyék is bejutottak az osztályból..Sose gondoltam volna,hogy felveszok őket Ez zavar egy kicsit.Most ők is ott ülnek majd...A pénzesre olyat is felvettek az osztályunkból,aki egyetlen nyelvből se tudott nyelvvizsgázni és a töri emeltje is gyenge lett.És angolul még nyögni is alig bír.Ez a színvonal?Ezért gondolom azt,hogy ezekhez képest lazán kijárom.Igaz én is a költségtérítésesre jutottam be,de volt 400 feletti pontom.És van 2 középfokú nyelvvizsgám.Többen épp a 350-et alig érték el.
18-19 év alatt nem sikerült megtanulnod, hogy az írásjelek után szóközt írunk. Gratulálok, büszke lehet rád a magyartanárod. :D
"A pénzesre olyat is felvettek az osztályunkból,aki egyetlen nyelvből se tudott nyelvvizsgázni és a töri emeltje is gyenge lett.És angolul még nyögni is alig bír."
És? Nem kötelező a nyelvvizsga. A jog meg aztán főleg olyan, hogy amit itt tanul, azt csak itt fogja tudni használni. Mindig azt mondom, hogy fontos nyelveket tanulni, de jogász szakon pont nincs olyan sok értelme ezt erőltetni. És gyenge lett az emeltje? Annyira nem lehetett azért gyenge, hogy ne vegyék fel. Onnantól meg, hogy felvették, neked semmi közöd hozzá. Bár előtte sem volt sok.
"Igaz én is a költségtérítésesre jutottam be,de volt 400 feletti pontom."
Magyarul nem jutottál be államira. Miért ilyen nagy az arcod akkor? :D Ha a te hozzáállásodat vesszük alapul, akkor mindenki, akit felvettek államira, halál nyugodtan mutogathat rád, hogy téged csak "pénzesre" vettek fel. Milyen gáz már, hogy te is ott fogsz ülni közöttük, aztán még egy felsőfokú nyelvvizsgád sincs...
Engem pár éve felvettek 450 fölötti ponttal egy szakra, ahová 440 körüli pontot kellett elérni. Szerinted érdekelt ez bárkit később? Annyi haszna van, hogy nem izgultam magam halálra a ponthatárok kihirdetése előtt. Onnantól kezdve ugyanolyan esélyekkel indultam, mint az, akinek 500 pontja volt, vagy az, akit 430 ponttal vettek fel önköltségesre. Senkit nem érdekel a pontszámod. Lesz, aki 350 ponttal lazán elvégzi az egyetemet, meg lesz, aki 480 ponttal rájön, hogy ez nem neki való, és kiíratkozik (vagy rosszabb esetben kibukik).
Ha nem bírod felfogni, hogy a középiskolai jegyeknek nincs sok köze ahhoz, hogy jogász szakon hogyan teljesít az ember, akkor valóban csoda, hogy felvettek téged bármilyen egyetemre. (Magyar érettségin a szövegértés hogy ment? :)) Bár egyre valószínűbbnek tartom, hogy egy unatkozó kis troll vagy, aki egyetemet maximum képről látott. Ha nem, akkor viszont sajnos igen, "ez a színvonal"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!