Elte jogi kar első félév mennyire húzós?
Egyébként az RJ az egyik leghasznosabb tárgy. Igen, vanna jó pár száz oldalnyi történelmi rész, ami kvázi egy telefonkönyv, meg továbbélés, haszontalan információ (ezek csak néhány 10 oldalas témák), ellenben a dogmatikai része, eljárásjog, személyi jog, dologi jog, KÖTELMI jog, öröklés pedig majdnem olyan, mintha hatályos jogot tanulnál. Igen, a latin kissé megnehezíti, de ha érdekel a jog, akkor az anyagot szeretni fogod. Még államvizsgára is használtam egy-egy fogalom miatt, mert nekünk PJ-ből nem volt tankönyv, most már az is van. Jah és az RJ tankönyv a legjobb TK, amivel a tanulmányaid során találkozni fogsz.
A MÁJTból az alkotmánytörit tartottam a leghaszontalabbnak, a jogtörténet része jobb volt.
Alkotmányjogot nem értem minek teszik első félévre, bőven elég a 2. félévben kezdeni.
"8. Minek vitázol olyanokkal, akiknek lövésük nincs semmiről? Miért akarsz meggyőzni félkegyelműeket bármiről is? Tele van az egész gyakori az ilyen trollokkal, semmi értelme velük foglalkozni."
Tudod elég sokmindenről van lövésem és félkegyelmű se vagyok. Sok humán szakost ismerek, semmi logikájuk nincs. Én gépészmérnökire járok és megnézném a jogi hallgatókat hogy boldogulnának el az itteni tárgyakkal.
10.
Aha oké, senkit nem érdekelsz, nyugodtan írogasd ki magadból ezeket pl. facebookra, névvel arccal vállalva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!