Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ilyen laza lesz az...

Tényleg ilyen laza lesz az első félév?

Figyelt kérdés
Elte jogi kar első félév órarendjét átküldték,amennyire ijesztgettek nem is tűnik húzósnak(Alig lesznek óráink naponta).Szóval most már megnyugodtam,hogy nem kell halálra tanulnom magam és lesz elég szabadidőm is.

2022. aug. 25. 07:52
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése. Nekem volt olyan tanárom anno, aki az első órán elmondta, hogy ő órán nem fog semmi olyasmiről beszélni, ami benne van a kiadott (egyébként 250 oldalas) jegyzetben, mert azt mindenki el tudja olvasni és meg tudja tanulni, ő azokat a dolgokat mondja el, amik nincsenek benne. Bizonyos szempontból nagyon laza volt a tárgy, mert csak heti 90 perc előadás volt, félév közben nem volt ZH, másrészt a vizsgaidőszak felében csak arra tanultam, és így lett belőle kettesem.

Ne az alapján ítéld meg egy tárgy nehézségét, hogy hány órát kell az iskolapadban ülni, hanem hogy hány órát kell otthon tanulnod hozzá.

2022. aug. 25. 08:11
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
A kis naiv :D ne kiabald el mert aztan szopás lesz. Itt mar nem ugy osztalyoznak mint a gimiben. Jó ha 60% kettest kapsz, meg nincs ehhez még beugró amit meg kell írni. Hidd el lesz dolgod.
2022. aug. 25. 08:42
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemen nem arrra mondják, hogy nehéz, amit az egyetem épületében csinálsz, hanem amit neked otthon önàllóan még hozzá kell tenni.
2022. aug. 25. 09:05
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szerencse, hogy a kettes alsó határa, a beadandók és zárthelyik tömege nincs benne abban a tájékoztatóban :D Amúgy meg, megnéztem a tantervet. Ugye tudod, hogy nem 45 perc egy óra, hanem 120 perc (ebből általában az utolsó 30 perc már szünet, de nem mindig és belelóghat a tanár). Lesz Római jog 1. gyakorlatod, magyar alkotmánytörténeted, jogi adatbázis kezelésed, társadalomtudományi alapozód, jogi latinod, közgazdaságtanod, alkotmányjogod. Nem tudom, hogy mindent felsoroltam-e, de ez 7 szeminárium, amiken mindig van jelenléti ív, tehát ott kell lenned. Emellett lesz jogi alaptan előadásod, ami az én időmben 2-3 ZH írásával volt meg, tehát ez már 8x120 perc a heti órarendedben. Én az első évben végig jártam közgazdaságtanból is előadásra, hogy jobban menjen, mert nem voltam jó matekból. És majd jó esetben fogod hallani, hogy a fakultatív tárgyak (é választható szakmai ismeretek, de olyat még nem vehetsz fel) elosztásra tanrend szerint elég rossz, és legalább 1-2 faktot fel kellene venni még ezek mellé, és hogy mire jutsz be, az nagy kérdés, vannak lazák, meg nekem volt olyan is, ahol minden óra végén az elhangzottakból volt dolgozat :D Úgyhogy ezt a fennhéjázó kijelentést gondold át még egyszer.
2022. aug. 25. 09:10
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Az ELTE jogászképzése valóban nem az első évben igazán nehéz, inkább csak bemelegítés, de azért a gimi után nagy ugrás az is. A Római jogra és az Alkotmányjogra koncentrálj, ezeken szokás olykor 70-80%-os bukási arányokat is produkálni, ráadásul bármelyiket elbukod, az már az első félévben szinte teljes bizonyossággal azt fogja eredményezni, hogy rögtön 6 évet csináltál magadnak az 5 éves képzésből a ráépülésekből eredő csúszások miatt (vért izzadva a képzés végére be lehet éppen hozni). A többi tárgy nem gáz. Az időd döntő részében a Római joggal foglalkozz, de ha a szorgalmi időszak elejétől elkezded, akkor egyelőre elég naponta egy óra rá.
2022. aug. 25. 09:11
 6/36 anonim ***** válasza:
19%

"A kis naiv :D ne kiabald el mert aztan szopás lesz. Itt mar nem ugy osztalyoznak mint a gimiben. Jó ha 60% kettest kapsz, meg nincs ehhez még beugró amit meg kell írni. Hidd el lesz dolgod."

Hol adnak csak 60% ra kettest? Nálunk szinte mindenhol 50%, egy-két tárgynál 40 de az ritka.

2022. aug. 25. 09:20
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
#6. Az ÁJK-n azért megesik az ilyen. A Családjogon még 65% is előfordult.
2022. aug. 25. 09:42
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Van ahol 61% a kettes, például nálunk :)

Attól, hogy nincs sok órád még kelhet sokat tanulni, nincs igazán közte összefüggés. Lehet, hogy valakinek rengeteg órája van, de ilyen beadandókkal meg kiselőadásokkal letudja. Másnak alig van, de minden héten feléből rendszeresen ZH, meg házi, beugró...

2022. aug. 25. 09:42
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
6-os, te milyen egyetemre jársz? Komolyan érdekel. Ugyan pár évvel ezelőtt jártam agrárra, de egy-két töltelék tantárgyat kivéve még ott sem lehetett 60% alatt kettest kapni.
2022. aug. 25. 09:49
 10/36 anonim ***** válasza:
93%

#6 Nálatok nagyon lazák voltak akkor a tanárok, de nálunk tök más szakon szintén 60%-tól volt a kettes (egy-egy gagyi tárgy volt csak, ahol 50%-tól megadták).

Kérdező: azért az "alig lesznek óráink naponta" részre vetnék én még egy pillantást. Pl. három órád van egy nap? Az bőven elég ahhoz, hogy 8-kor bealudj, mert olyan fáradt vagy. Először is: egy óra 90 percnél kezdődik, és akár 3-3,5 órás is lehet. Másodszor: ez nem olyan, mint a jó képességű gimnazista esete, aki bejár órára, majd ötösre felel. Egyetemen bejársz órára, figyelsz, jegyzetelsz, de ha nem tanulsz emellett, akkor csoda, ha kettest kapsz. Minden szakon sokat kell pluszban tanulni, főleg vizsgaidőszakban, és (ismerősök elmondása alapján) jogon ez az "átlagosnál" még durvább.

Ilyen helyesírással mondjuk valószínűnek tartom, hogy troll kérdéssel van dolgunk, de ha mégsem, akkor várjál csak 3-4 hónapot. :)

2022. aug. 25. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!