Elte jogi kar első félév órarendjét átküldték,amennyire ijesztgettek nem is tűnik húzósnak(Alig lesznek óráink naponta).Szóval most már megnyugodtam,hogy nem kell halálra tanulnom magam és lesz elég szabadidőm is.
Majd az első vizsgaidőszakban térjünk vissza erre a kérdésre. Nem az órarend a nehéz, oda bemész és végigülöd. Az otthon hozzátett munka a nehéz, leülni és átolvasni, megtanulni, végig motiváltnak maradni és nem halogatni utolsó utáni percre a tanulást. Én nem jogon vagyok, hanem gyógytornász szakon, de nálunk is a zh-k, vizsgák min 60%-tól vannak meg. De ezeket az infókat az első héten mondják el az oktatók. Én is nagy arccal álltam oda, hogy “de könnyű lesz, nincs sok előadás és gyakorlat, mennyi szabadidőm lesz”. Aztán jött a pofon, hogy felváltva vannak anat, élettan és kórtan zh-k, egész szorgalmi időszakban minden héten írtam valamit, néha nem csak 1-et és a gyakorlatokra és készülni kellett. A jog kicsit másabb, jobban elméleti, de állítom, hogy nem olyan egyszerű, mint ahogy most gondolod. Van pár joghallgató barátom, nagyon sokat tesznek bele és néha nekik sem megy rögtön simán az egész
2022. aug. 25. 11:45
12/36 anonim válasza:
"#6 Nálatok nagyon lazák voltak akkor a tanárok, de nálunk tök más szakon szintén 60%-tól volt a kettes (egy-egy gagyi tárgy volt csak, ahol 50%-tól megadták)."
BME GTK ra járok és nem voltak lazák a tanárok, világosan emlékszem hogy nem egy tárgynál nagyon is örültem, hogy meg lett a kettes, pedig tanultam is rá. A számonkérések eléggé nehezek voltak.
2022. aug. 25. 12:03
13/36 anonim válasza:
#12. Minden tisztelettel, de két gazdasági diploma (alap+mester), meg egy sor egyéb képesítés után kezdtem el a jogot az ELTE-n, és azt mondhatom, hogy lényegesen jobban meg kell izzadni itt egy-egy nehezebb vizsgán a sikerért, mint bármelyik üzleti közgáz képzésen. Ugyanakkor annak, hogy hány %-tól van kettes, valóban nem sok köze van a tárgy nehézségéhez és a számonkérés nívójához...lehet 70%-tól is kettes, ha könnyű az anyag és lehet 40%-tól is kettes, ha azért is vért kell pisilni.
2022. aug. 25. 12:22
14/36 anonim válasza:
#12 A legtöbb helyen ettől függetlenül 60%-tól van kettes, és azok sem könnyű kurzusok/szakok. Ahogy írtam, nálunk egy-egy könnyebb tárgy esetében a tanár is laza volt, úgyhogy 50%-tól megadta a kettest. De a tárgyak többsége elég nehéz volt, és bizony 60%-ot kellett elérni. Én is sírtam már örömömben 62%-os kettestől, elhiheted. Ahogy a 13-as is írja, a nehézség alapból nem ettől függ. De mindent figyelembe véve a tanár dönti el, hogy 60%-tól adja meg a kettest, vagy az is elég neki, ha felírod a Neptun kódodat a lap tetejére.
2022. aug. 25. 12:38
15/36 anonim válasza:
"Ugyanakkor annak, hogy hány %-tól van kettes, valóban nem sok köze van a tárgy nehézségéhez és a számonkérés nívójához...lehet 70%-tól is kettes, ha könnyű az anyag és lehet 40%-tól is kettes, ha azért is vért kell pisilni."
Ugyenzt gondolom, azért is írtam a kommentem. Ti jöttetek azzal, hogy akkor ez milyen laza, pedig a BME ről köztudott, hogy nehéz egyetem. Az meg egyénfüggő, hogy ki hol izzadna meg jobban. A jogon pl a matek nem túl vészes, itt azzal megy a szívás többek közt.
2022. aug. 25. 14:17
16/36 anonim válasza:
#15. "pedig a BME ről köztudott, hogy nehéz egyetem"
Megintcsak no offense, de ez kizárólag a műszaki, informatikai és a természettudományi képzéseire (azoknak sem egészére) vonatkozik, a GTK-ra semmiképp. Fizika, építész(mérnöki), építőmérnöki, gépészmérnöki, villamosmérnöki, mérnökinformatikus. Ezek valóban nehéz képzések ott.
Én egyébként nem kötöttem beléd korábban, szerintem igazából felesleges a %-okon ennyit rugóznunk.
2022. aug. 25. 15:57
17/36 anonim válasza:
Nálunk is 60%-tól adják meg a kettest.
2022. aug. 27. 20:33
18/36 anonim válasza:
Lènyeg a lènyeg, ne gondold azt hogy a kevès òra egyenesen arànyos azzal hogy piskóta lesz ez a fèlèv
2022. aug. 28. 07:59
19/36 A kérdező kommentje:
Azt gondolom mindannyian csak riogattok.Az egyik barátnőm szerint is laza az első félév.Bukások nem szoktak lenni.
2022. szept. 1. 06:59
20/36 anonim válasza:
Akkor minek kerdezel ismeretlen embereket ha amugy nem erdekel a velemenyunk es a baratnod is jobban tudja?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!