Diszlexia egyetemen?(Bővebben lent)
Sziasztok! Végzős óvodapedagógus vagyok. Sajnos 1,5 év sikertelen próbálkozás után sem tudtam letenni az irásbeli nyelvvizsgát az olvasott szövegértés miatt.A szóbelim meglett,minden készségem 60% felett volt, egyedül az olvasott szövegértésen nem tudom elérni a 60%ot de most a legutobbi 2 nyelvvizsgámon még a minimum 40%-ot sem. Kitöltöttem egy diszlexia tesztet,ami alapján nagy a valószínűsége,hogy diszlexiám van. Utána olvastam,hogy van arra lehetőség,hogy bizonyos egyetemeken/szakokon ,van arra lehetőség ,hogy diszlexiásoknak kiadják az Oklevelet,egy fél nyelvvizsgáért is. A gond csak az,hogy nekünk az óvodapedagógus szakon alá kellett írnunk egy nyilatkozatot,hogy nem szenvedünk diszlexiában,diszkalkuriában és diszgráfiában. Én meg akkor alá írtam,hiszen akkor semmi nem utalt nálam arra,hogy diszlexiám lenne, és az egyetemen sem voltak problémáim a vizsgákkal ,mindenből elsőre átmentem. A szakdolgozatom és megvédtem már. A héten államvizsga.
A kérdésem az,hogy szerintetek érdemes lenne,megprobálkoznom az irásbeli nyelvvizsga felmentésével és igényelni úgy a diploma átvételét,vagy tuti ,hogy nem adnák ki így az oklevelem és esetleg még megis büntetnének ,hogy így alá írtam anno a papírt?
Egyébként természetesen ennek tudatában nem helyezkednék el óvodapedagógusként , de három év tanulást és egyetemet nem akarok kidobni a kukába.
Bocsánat ha hosszú lettem.
30. A hallásértésem lett 70% a szóbelim 78% lett. De van abban valami amit írsz.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat,válaszokat, hasznos tippeket! :)
Ha nő vagy és időseb vagy akkor kifejezetten nézbe pedagógiai szakszolgálathoz. Ők rendszeresen látnak egy ilyen embert kivülről is látni fogják a jeleket. Ha te se tudtál róla, akkor nem hinném, hogy kivágnak az szakról diploma nélkül, de ők lehet a jogi hátterével jobban tisztabban vannak ezekre. Statisztikailag a fiúkat hamarabb időben észreveszi és lehet lány jobban lenyelheti szorgalommal.
Egy a szövegalkotás az milyen? Nem olyan mint valami fura Google fordítás lenne másoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!