Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Diszlexia egyetemen?(Bővebben...

Diszlexia egyetemen?(Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Végzős óvodapedagógus vagyok. Sajnos 1,5 év sikertelen próbálkozás után sem tudtam letenni az irásbeli nyelvvizsgát az olvasott szövegértés miatt.A szóbelim meglett,minden készségem 60% felett volt, egyedül az olvasott szövegértésen nem tudom elérni a 60%ot de most a legutobbi 2 nyelvvizsgámon még a minimum 40%-ot sem. Kitöltöttem egy diszlexia tesztet,ami alapján nagy a valószínűsége,hogy diszlexiám van. Utána olvastam,hogy van arra lehetőség,hogy bizonyos egyetemeken/szakokon ,van arra lehetőség ,hogy diszlexiásoknak kiadják az Oklevelet,egy fél nyelvvizsgáért is. A gond csak az,hogy nekünk az óvodapedagógus szakon alá kellett írnunk egy nyilatkozatot,hogy nem szenvedünk diszlexiában,diszkalkuriában és diszgráfiában. Én meg akkor alá írtam,hiszen akkor semmi nem utalt nálam arra,hogy diszlexiám lenne, és az egyetemen sem voltak problémáim a vizsgákkal ,mindenből elsőre átmentem. A szakdolgozatom és megvédtem már. A héten államvizsga.

A kérdésem az,hogy szerintetek érdemes lenne,megprobálkoznom az irásbeli nyelvvizsga felmentésével és igényelni úgy a diploma átvételét,vagy tuti ,hogy nem adnák ki így az oklevelem és esetleg még megis büntetnének ,hogy így alá írtam anno a papírt?

Egyébként természetesen ennek tudatában nem helyezkednék el óvodapedagógusként , de három év tanulást és egyetemet nem akarok kidobni a kukába.

Bocsánat ha hosszú lettem.

2022. jún. 13. 09:40
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Magántanárral, több típus feladatot csináltunk igen.A leveleimet ki javította a tanár.

Plusz itthon is sokat olvastam németül,újságcikkeket, könyveket.

2022. jún. 13. 13:30
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

21: szerintem keresd meg a szimpatikus vizsga régebbi tesztjeit és azokkal kezdj el gyakorolni. Ha eddig nem tetted.

Sokszor nem is a nyelvtudást mérik, hanem azt, hogy időre hogy tudsz annyi feladatot megcsinálni. Ezeknek a feladat soroknak van egy optimális kitöltési metódusa.

20-as voltam.

2022. jún. 13. 13:36
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Hallott szövegértéssel mi a helyzet?
2022. jún. 13. 13:55
 24/34 A kérdező kommentje:
23. 70% lett a szóbeli vizsgámon 1,5 éve.
2022. jún. 13. 13:58
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
A vizsgafajtáról vizsgafajtára ugrálás, gyakori tanárváltás ezen nem fog segíteni. Nem vagy diszlexiás, hanem egyszerűen nem tudsz még elég jól angolul, ennyi. Nem "próbálkozni" kell ilyenkor, nem a nyelvvizsgán pörögni, hanem általánosan, szisztematikusan tanulni az angolt, beleértve a nyelvtant, szókincset, mindent. Amíg otthon gyakorlás közben nem érsz el magabiztos jó eredményeket, semmi értelme elmenni vizsgázni, csak a pénzt szórod és negatív vizsgatapasztalatokat gyűjtesz.
2022. jún. 13. 14:03
 26/34 A kérdező kommentje:

25. Nem angolos vagyok hanem németes!

Itthon a gyakorlás során mindig magabiztos magas eredményeket értem el,másképp elsem mentem volna vizsgázni. És a többi készségből az éles vizsgán is magas százalékokat értem el.

2022. jún. 13. 14:06
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Ah, bocsi félrenéztem. A lényeg ugyanaz.

Nem egészen értem amúgy. Leblokkolsz vizsga közben, vagy mi a baj?

2022. jún. 13. 14:11
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Én azért nem értem, mert a hallás utáni értés viszont megy. Tehát nem az a probléma, hogy az eddigi tudásod tudod jól használni, de érteni még annyira nem érted.

Lehet az is, hogy a sok sikertelenség után az agyad leblokkol éles helyzetben.

2022. jún. 13. 14:14
 29/34 A kérdező kommentje:
28. Ebben van valami sajnos :/ Talán akkor diszlexia vizsgálat helyett érdemesebb lenne pszichológushoz elmennem?🤣🤔 Legalább a vizsga előtt.
2022. jún. 13. 14:16
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ez biztos nem diszlexia. Ahogy leírták ez nemcsak német nyelven fordulna elő, hanem magyar nyelven is. Felesleges vizsgálatra menned. De a 70% szóbeli se valami jó, értem én, hogy az a lényeg, hogy meg legyen, de ez arra utal, hogy szóban sem vagy erős. Ez inkább az alja nem a teteje. Fejleszd a szókincsed, a kommunikációt, legalább 80-90%-ra. Itt szerintem komoly szókincsbeli hiányosságaid vannak.
2022. jún. 13. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!