Diszlexiával érdemes e jogi egyetemet végezni?
Ismertem egy diszlexiás srácot, jogot végzett és két nyelven megtanult nagyon magas szinten.
Mindent lehet, ha akarod. Látod, Te is észrevetted, hogy nem hülye vagy, csak lassabb a nagy átlagnál, de ha elég elszántság van benned, akkor meg tudod csinálni! Sok sikert!
egy híres agykutató professzor, Szentágothai János, így kezdett a riportfilmben beszélni:-Egy rendkívül gügye, buta gyerek voltam, nem tudtam megtanulni olvasni.. ma már tudjuk, hogy a két agyfélteke kapcsolatánál van egy kissebb -nagyobb zavar...
ajánlom:
Ugo Pirro - A fiam nem tud olvasni
*
Kérdező: kérdezhetek én is?
Szerinted miért vannak a nehézségek, a megpróbáltatások?
-anna
Anna!
Köszönöm a linket, és a választ. Sajnos nem csak ez az egy komoly megpróbáltatás van az életemben. Főként a munkahelyemen csinálnak ki. Hazaérek, végem van, és úgy kellene tanulnom, és még csak nem is megy. Kezd fogyni az erőm. Munkahelyet meg nem merek váltani, mert ennyit úgysem fizetnének sehol, a lakáshitelt meg így is alig tudom fizetni. Szóval tudom, hogy az akadályokat le kell küzdeni, de amikor a fal mögött szakadék van, azt nehéz átugrani.
kedves Kérdező, ezt úgy hívják: áldislexia.
Egy végigdolgozott nap után, aki gályázik: elfárad.
Szeretné megérteni, amit olvas, de fáradt,és nem tud figyelni (ráadásul minden iskolában rengeteg nem fontos és unalmas dolgot kell megtanulni, kínozzák az embert a papírért) Egy pár laza nap, pihenés kedveseddel, vagy egyedül, valahol szép helyen? megoldható lenne? és utána ránézni a kérdéseimre: mit is szeretnék? mit tudok tenni? Kimerültnek tűnsz.. nem tudsz figyelni, mit olvasol
Úgy érzem, akkor meglátnád,
nem nehéz ugrani, mert nincs szakadék, nincs fal, nincs ugrásra sem. Ezeket a fáradt,kimerült tudatállapot építgette maga köré, önvédelemből.
-anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!