Szerintetek valaha rendeződni fog a Tanárok fizetése?
A tanárokkal az a baj, hogy a nagy többség tökéletesen elvan a munkahelyén a fizetéssel, ők azok, akik nem valók a pályára, mert nem is nagyon csinálnak semmit. És a van kisebb, de annál hangosabb többség, aki becsülettel elvégzi a dolgát, de ahhoz a munkához méltánytalan a fizetés.
Amíg nem csapnak az asztalra, és ilyen „egynapos” (2-3 órás) sztrájkokkal bohóckodnak, addig nem fogja őket komolyan venni senki.
Ha minden tanár egyszerre felállna, és azt mondaná, hogy innentől kezdve határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek, akkor már egy idő után kénytelen lenne foglalkozni a kormány velük. A gond csak az, hogy a tanároknak sem nagyon vannak tartalékaik, így kénytelenek lennének felvenni a munkát, hogy ne halljanak éhen / tegyék ki őket az albérletből. És ezzel a kormány is tökéletesen tisztában van.
Ez nagyon rossz ebben az országban hogy... Lehetsz bármi ezt mondják kis korunkban csak azt már nem teszik hozzá hogy jah lehetsz bármi csak pont megélni nem fogsz belőle lehet... Más országokban megbecsült szakma a Tanári szak..
Tudom hogy ezek nagyon messzemenő álmok de nagyon elgondolkodtam hogy a szak elvégzése után vagy a Történelem doktori vagy a Földtudományi doktorit elvégezném.. Tudom ez sok munka lesz de megélhetésileg jobban járnék vele szerintem.. És akkor azt is csinálnám amit szeretek tanítás / kutatás… Mondjuk utána jártam miket kell teljesítenem a bejutáshoz nem lehetetlen.. Viszont mind a 2 tárgyat nagyon szeretem.. Ha most kellene dönteni nem tudnék, hogy a két tárgy közül melyiket válasszam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!