Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek valaha rendeződni...

Szerintetek valaha rendeződni fog a Tanárok fizetése?

Figyelt kérdés
Idén megyek továbbtanulni Történelem - Földrajz szakos tanárnak és kicsit félek hogy, lehet rossz szakmát választottam.. Viszont ezek ellenére én szeretem nagyon a Történelmet és a Föcit is.. Ha más nem lesz akkor megyek vele tovább Doktori képzése , de én bízom benne hogy csak rendeződni fog a végtelenségig nem mehet így szerintem…

2022. jún. 5. 12:07
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Igen... Na gondolkodom még.. Hátha találok valami alternatívát ha szeptemberben nem kezdeném el a sulit...
2022. jún. 5. 15:21
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
A közoktatásban egész biztos nem.
2022. jún. 5. 15:57
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

22 éve vagyok tanár, mert anno rosszul választottam pályát. A tanárok sosem voltak és sosem lesznek tisztességesen megfizetve. Ha nem lenne másodállásom akkor éhenhalnék. Szeptembertől óraadó leszek és a másodállásom lesz a fő bevételi forrásom.

Sok tanár vagy nem tud/akar váltani vagy csak szeret tanítani.

2022. jún. 5. 16:33
 14/35 anonim ***** válasza:
73%
A felsőoktatásban annyival jobb a helyzet, hogy bár az elején a pénz tényleg nem sokkal több, viszont a szabadság igen. Anyám adjunktus és heti 2 és fél nap a teljes állása. Emelett pedig van ideje vállalkozni. Szóval felsőoktatásban a szabadság miatt éri meg dolgozni. Viszont, ha feljebb jutsz a ranglétrán, akkor már a fizetések is elég jól és még több a szabadság. Szóval a felsőoktatást első sorban a szabadság miatt érdemes fontolóra venni.
2022. jún. 5. 17:17
 15/35 anonim ***** válasza:
87%

14.

Megkerdezhetem, hogy anyukád milyen területen van?

Mert a családban van egyetemi adjunktus, TTK-on és eléggé túlhajszolt.

Lehet, hogy a labor miatt, nem tudom.

2022. jún. 5. 17:24
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Én sem látok rá esélyt. Engem is sokan le akartak beszélni, de úgy voltam vele, hogy majd megoldom, meg hogy adok magánórát, ha meg nagyon nem válna be, elhelyezkedek majd másban, de már elegem lett nagyon és már elvből sem mennék el 5 év egyetem után egy mesterdiplomával a kezembe éhbérért dolgozni, így most én is meggondoltam magam és külföldi egyetemre készülök. Mert a tanításról nem akarok lemondani, de nem ilyen körülmények között. Majd ha normális béreket adnak a tanároknak egyszer az életben, akkor lehet róla szó.
2022. jún. 5. 17:38
 17/35 anonim ***** válasza:
91%

Én azt hiszem, valamilyen rendezés lesz. Mind az egészségügy, mind a közoktatás a működőképessége határán táncol, egyre több indulat fortyog, nem véletlen, hogy Pintér alá rendelték a területeket, mert ő talán egy ideig rajta tudja tartani a fedőt a folyamatokon. De előbb-utóbb robban a kukta, és akkor muszáj tűzoltásképpen valamit csinálni, ami egy jelentősebb (ámbár egyszeri) béremelés lesz. Persze ezt elhúzzák, amíg lehet, ha megnézed, most is folyamatosan a pedagógusok ellen hangolják a közhangulatot, elmennek, amíg csak lehet.

Ha te tényleg tanár szeretnél lenni, akkor azt mondom, vágj bele! Ha nem változik semmi, de a legjobbak között vagy, akkor simán lesz helyed az "elit" magániskoláiban, nyilván megfelelő fizetésért. De nagyon remélem, lesz változás, és ugyan a robbanás után ott állunk majd letolt gatyával, de szépen, fokozatosan elkezdhetjük újraépíteni az országot, a lehetőségekhez mérten minél többet áldozva az oktatásra. Mert az mégsem megy, hogy eljátszuk a következő generációk életét.

Ami a doktori képzést illeti, szintén támogatom, de ne gondold, hogy azzal könnyebb lesz. Tanársegédként én a kétszer 15%-os béremelésnek köszönhetően nem bérminimumot keresek, hanem kemény 304e Forintot. Bruttó. A szakmunkás-bérminimum 260e. És lehet, hogy vannak lazább helyek, de nekem ebben a félévben 14-24 kontakt órám volt egy héten, és ugye nem csak abból áll a munka, hogy ezeket megtartom. Persze tudom, ne sírjak, négykor hazamehetek és szabad az egész nyaram...

2022. jún. 5. 18:01
 18/35 anonim ***** válasza:
70%

17!

Jaj, drága bár csak igazad lenne.

Kizárt, hogy itt bármit rendezzenek. Lebutított így is a többség és megmondták ez munkaalapú társadalom.

Nem tudásalapút akarnak, hanem ostoba, engedelmeskedő kis biorobotokat.

Egy réteg kimenekiti a gyerekét abba a pár elit vagy fizetős suliba, de a többseg tengődő jobbágy lesz.

Én nem látok esélyt sem az előre lépésre.

2022. jún. 5. 22:28
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
És sajnos már sokszor az alapítványi sulik is csak a gazdagabbaknak megfizethetők. Én jártam egy darabig ilyen suliba, volt tandíj, de egy átlag családnak is megfizethető, most nagyot néztem, mennyivel emelkedett azóta…
2022. jún. 6. 07:43
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Amig lesznek olyank akik igy vállalják ( hivatás tudad, szeretett stb) mint pl te is, addig biztos nem lesz változás. Az elmult 30 évben igy müködőt nem látok nagy esélytrá hogy ez hirtelen változzon.
2022. jún. 6. 14:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!