Szerintetek valaha rendeződni fog a Tanárok fizetése?
22 éve vagyok tanár, mert anno rosszul választottam pályát. A tanárok sosem voltak és sosem lesznek tisztességesen megfizetve. Ha nem lenne másodállásom akkor éhenhalnék. Szeptembertől óraadó leszek és a másodállásom lesz a fő bevételi forrásom.
Sok tanár vagy nem tud/akar váltani vagy csak szeret tanítani.
14.
Megkerdezhetem, hogy anyukád milyen területen van?
Mert a családban van egyetemi adjunktus, TTK-on és eléggé túlhajszolt.
Lehet, hogy a labor miatt, nem tudom.
Én azt hiszem, valamilyen rendezés lesz. Mind az egészségügy, mind a közoktatás a működőképessége határán táncol, egyre több indulat fortyog, nem véletlen, hogy Pintér alá rendelték a területeket, mert ő talán egy ideig rajta tudja tartani a fedőt a folyamatokon. De előbb-utóbb robban a kukta, és akkor muszáj tűzoltásképpen valamit csinálni, ami egy jelentősebb (ámbár egyszeri) béremelés lesz. Persze ezt elhúzzák, amíg lehet, ha megnézed, most is folyamatosan a pedagógusok ellen hangolják a közhangulatot, elmennek, amíg csak lehet.
Ha te tényleg tanár szeretnél lenni, akkor azt mondom, vágj bele! Ha nem változik semmi, de a legjobbak között vagy, akkor simán lesz helyed az "elit" magániskoláiban, nyilván megfelelő fizetésért. De nagyon remélem, lesz változás, és ugyan a robbanás után ott állunk majd letolt gatyával, de szépen, fokozatosan elkezdhetjük újraépíteni az országot, a lehetőségekhez mérten minél többet áldozva az oktatásra. Mert az mégsem megy, hogy eljátszuk a következő generációk életét.
Ami a doktori képzést illeti, szintén támogatom, de ne gondold, hogy azzal könnyebb lesz. Tanársegédként én a kétszer 15%-os béremelésnek köszönhetően nem bérminimumot keresek, hanem kemény 304e Forintot. Bruttó. A szakmunkás-bérminimum 260e. És lehet, hogy vannak lazább helyek, de nekem ebben a félévben 14-24 kontakt órám volt egy héten, és ugye nem csak abból áll a munka, hogy ezeket megtartom. Persze tudom, ne sírjak, négykor hazamehetek és szabad az egész nyaram...
17!
Jaj, drága bár csak igazad lenne.
Kizárt, hogy itt bármit rendezzenek. Lebutított így is a többség és megmondták ez munkaalapú társadalom.
Nem tudásalapút akarnak, hanem ostoba, engedelmeskedő kis biorobotokat.
Egy réteg kimenekiti a gyerekét abba a pár elit vagy fizetős suliba, de a többseg tengődő jobbágy lesz.
Én nem látok esélyt sem az előre lépésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!