Milyen a skandinavisztika és a néderlandisztika? ELTE-BTK
Néderre járok, skandisokat nem ismerek, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. Tényleg nagyon intenzív, de második félév végére papíron csak A2/A2+ szintig visz fel, akkor ugye van egy alapvizsga (nem mintha ez nem lenne jó), illetve második félévben már nemigen engednek angolul kérdezgetni. Ez már kb. az első félév végétől így van, de akkor még elnézőbbek persze. :)
Eddig, amit láttam, az alapján nagyon klassz tanszék, nekem nagyon furcsa volt egy ilyen környezetbe belecsöppenni gimi után, ahol javarészt az a jól megszokott alá-fölérendelt viszony volt diák-tanár között, mivel itt ez egyáltalán nincs meg. Ők emberileg és szakmailag is jók, szerintem nagyon motiváló az egész közösség. Persze nem minden játék és mese, így nem hagyhatom ki azt sem, hogy aki tervezni szeretne például melóval, annak nagyon nehéz dolga van itt (azok alapján, amiket látok szaktársaimnál). Nem megoldhatatlan, csak a jó órarend tényleg városi legenda, és mire itt egyáltalán megkapod azt az órarendet... Viszont az jó, hogy tanszéki órák nincsenek pénteken, így az, amennyiben nincs szabvál aznap, teljesen szabad. A hökösökkel kevés interakcióm volt, de akkor mindig kedvesek és segítőkészek voltak. Rengeteg közösségi programunk van, ezzel emlékszem, hogy még a tájékoztatókon is próbáltak csábítgatni :)
Utolso jol leirta de cafolnam a penteket, sveden sajnos nekunk pentekenkent 8-13 ig volt sved nyelvgyak ami raadasnak kotelezo volt 😅 fuj de utaltuk es szidtuk is a tanszeket hogy csak akkorra volt meghirdetve ora 😂
Kerdezo ha sikerult eldontentened es megvan a felveteli hatarozat majd updatelj, kivancsi vagyok hogy dontottel na meg persze majd a tapasztalatra is! ☺️
Na hát 14-es, akkor a holland ezek szerint tiszta Hawaii, az itteniek máshol melóznak péntekenként. :D
Amúgy én tanulmányit egyszer láttam, és nekem egyébként sem járt volna, de megítélték a minimumot, úgyhogy utaltak 16 ezret márciusban, de én sem értettem, mert nagyon kevés kreditet vettem fel, úgy meg hiába a majdnem 5,0.
Egyébként pedig ha minoron gondolkozol, az is hasonlóan kemény, és kb. bármi a főszakod, szinte biztos, hogy a minorral többet fogsz foglalkozni, meg lesznek óraütközések bőven (legalábbis a mieinknek vannak). Nálunk első félév után kicsit meg is csappant a minorosok száma (bár a főszakosoké is), de persze minorként is tök jó választás bármelyik, ha nem "hát sajna nincs más értelmes minor" alapon választasz, és ha nagyon megszereted, tovább lehet tanulni így is mesteren.
Illetve még ha bármi kérdésed van a szakkal kapcsolatban, ha apróságok is, igyekszem benézni a kérdéshez néha, vagy írhatsz privátban is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!