Milyen pedagógus az, aki nem szereti a gyerekeket?
Röviden: átlagos
De most viccen kívül, életem során legalább harminc tanár tanított de kb 4-5 olyan volt aki tényleg szerette a gyerekeket
Sokan konkrétan utálják őket ahogy én észrevettem. Persze meg lehet érteni hogy egy idő után belefáradhat az ember de azért akkor is, legalább erőltesse meg magát egy kicsit arra a pár órára. Legalább ne látszódjon rajta az hogy legszívesebben mindenkit lelőne a teremben aztán felgyújtaná az iskolát ( kis túlzás)
A mai gyerekek egyáltalán nem szeretetre méltóak. Tisztelet a kevés kivételnek. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok tanár, van gyerekem, de sajnos látom a lányom osztálytarsait... 13 évesek. Flegma, festi magát erősen, miniszoknya télen is.. A fiú nagyképű, bunkó, beszologatnak a tanárnak, azt hiszik hogy humorosak...
Pedig én nem vagyok depressziós, imádom az állatokat és a kicsi gyerekeket, de ez az iskolás generáció... Hát... 😱
Azért legyünk őszinték; középiskolában ki igényelte volna azt, hogy akármelyik tanár rajta csüngjön, vagy ő csünghessen rajta? Már felsőben sincs erre annyira igény, nem hogy középiskolában.
Valószínűleg azt értette ez alatt a tanár, hogy nem fogja egyik gyereket sem babusgatni. A tanárban (jobb esetben) megvan a megfelelő tisztelet a tanuló iránt és fordítva. Ez kell, hogy legyen az alapja a megfelelő együttműködésnek (és ez az élet más területén is így van).
Az iskola kb. pont ugyanaz, minthogy van 30 alkalmazott, akik 1 ember alá tartoznak. Ott sincs jajdeszeretleksanyikám, hanem közös munka van (jó azért egy kis seggnyalás is belefér bizonyos helyeken, ettől talán különbözik az iskola).
Kérdező; miért gondolod, hogy ehy középiskolai(!) tanárnak annyira kellene szertnie a gyerekeket?
Amit szeretnie kell (mert enélkül tényleg nem lehet tanítani);
-a tárgyat, amit tanítani akar,
-és magát a tudás átadását.
Ha ez a kettő nincs meg, akkor nem fog tudni jól tanítani, bármennyire is szereti a gyerekeket.
Ha valaki nem szeret valamit azzal nem törődik, hiába nem utálja...
1#"Egy orvostól se várja el senki, hogy szeresse a betegeit, ahogy a boltostól se, hogy szeresse a vásárlóit."
Ebben az esetben az orvosnak m1, hogy él-e a beteg vagy nem, ha szereti őket akkor mindent megtesz, hogy éljenek.
Tanárral ugyan ez a helyzet, ha nem szereti, m1 neki, hogy egy jobb képességű diák 3-as on ül, vagy egy olyan diák, aki bukdácsol, de lehetne 3-as nem csinál semmit.
"boltostól se, hogy szeresse a vásárlóit."
Ez más tészta, mert egy pocsék boltba nem megy be senki, így az illető csak magával szúrhat ki, ellentétben a fenti példákkal ahol más issza meg a levét a "nem szeretésnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!