Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy lehetne barátságossá...

Hogy lehetne barátságossá tenni az iskolát a diákoknak hogy a diákok motiváltabbak legyenek és szívesen bejárjanak? Pedagógusok, Ti mivel motiváljátok a gyerekeket? Gyerekek, Ti milyen pozitívumoknak örülnétek az iskolában?

Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 11:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Őszintén a magyar gyerekeket szerintem sehogyan. Nagyon korán kialakul bennük, hogy átlagosan szarul kell teljesíteni, aki jobb, azt meg kell alázni. A kisujjad nyújtod nekik, az egész kezed akarják.
2020. dec. 28. 11:07
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez valóban egy probéma, hogy sok gimnáziumban meg általános iskola felsőben az igyekvők a stréberek és a menők azok, akik buknak. Első válaszoló, ha elfogadod, zöld kézzel illetem a kommentárod.
2020. dec. 28. 11:10
 3/17 anonim válasza:
62%

Kezdetnek javasold az otk-nál hogy oktassanak olyan dolgokat a tanulóknak amikre valóban szükségük van az életben. 31 vagyok, a mai napig nem vettem hasznát sehol sem annak az ismeretnek, hogy képes vagyok ábrázolni egy másodfokú függvényt egy koordináta rendszerben. Legyen olyan anyag ami valóban hasznos, mint pl. hogy mit kell csinálni ha összeesik előtted valaki az utcán vagy hogyan kell kitölteni egy adóbevallást vagy hogy miért ne egy zsák krumpliért adjuk el a szavazatunkat.

Támogassák a kreativitást ne elnyomják mint ahogyan az jelenleg is zajlik.

A másik módja az lenne, hogy az iskola pszichológus, már ha létezik egy részt ne egy dísztárgy legyen a tanáriban a kávéját szürcsölve, másrészt legyen kompetens a diákok valódi problémáiban, amik ilyen korban vernek gyökeret az emberek életében és ha nem kezelik őket az olyan súlyos következményekkel járhat ami az ember egész felnőtt korára hatással lesz. Ilyenek a párkapcsolati problémák, az etnikai különbségek tisztázása, a kissebbségi komplexus kialakulása, a túlzott introveltság, stb., amikkel senki nem foglalkozik.

kb ez egy jó kezdet lenne.

2020. dec. 28. 12:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem könnyű olyan gyereket motiválni, akit úgy nevelnek a szüleik, hogy az iskola szar, a tanárok meg hülyék.
2020. dec. 28. 12:06
 5/17 anonim ***** válasza:
68%
#3 nem kéne matematikát oktatni, vagy a függvényeket ki kéne hagyni? Mégis hogy gondolod ezt? A gazdasági, műszaki és természettudományos egyetemi karokon mindent a nulláról kezdjenek?
2020. dec. 28. 12:12
 6/17 anonim ***** válasza:
21%
#3 minden szavaddal egyetértek
2020. dec. 28. 12:42
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Eleve ott kezdődik, hogy a pedagógusokat is motiválni kéne, elsősorban anyagilag másodsorban szabad tananyagválasztással. Ami most megy a közoktatásban, az minden, csak nem motiváló egy pedagógus számára. az iskoláknak 0 az autonómiája, egy krétát nem vehetnek a tankerület hozzájárulása nélkül. Szóval már eleve a rendszer egy fos, nem taníthatóak kritikus gondolkodásra a diákok, mert a vezetőknek bárányok kellenek.

A diákok meg azért nem motiváltak, mert száraz, szar a tananyag, nem mutat előre nem láttatja az összefüggéseket. Illetve el lett könyvelve, hogy az iskola egy szükséges rossz. Más elmaradottabb helyeken, vagy 70 évvel ezelőtt a fél karjukat odaadták volna a gyerekek, hogy tanulhassanak. Illetve az is benne van, hogy a képesítések elveszítették az erejüket, ma már bárki lehet diplomás, régen kiváltság volt.

2020. dec. 28. 12:46
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagyok már diák, de például azok a gusztustalan, kényelmetlen asztalok és székek rohadtul nem kedveztek a jó teljesítménynek. Az sem, hogy pitsahajnalban kellett mindig kelni, holott a délelőtti órákat többségünk úgy töltötte, hogy félig aludt.
2020. dec. 28. 12:57
 9/17 anonim ***** válasza:
73%
8-as vagyok, azt már meg sem említem, hogy pisilni meg inni nem hagynak óra alatt, mert csak. Istenem, mennyire örülök, hogy 5 éve túlvagyok azon a demagóg "mertaztmondtamhogyígytanulj" leprán.
2020. dec. 28. 12:59
 10/17 anonim ***** válasza:
98%

Nálunk volt tanár, aki megpróbálta bevezetni, hogy az ő óráján lehet enni-inni és kimenni wc-re. Az lett belőle, hogy az egész órából nem lehetett érteni semmit, mert kettesével jártak "pisilni" a diákok, egy ember akár 2-3x is, ezen kívül folyamatos zacskó csörgés, műanyag flakon recsegés, csámcsogás ment, valaki böfögött is. Ja és ujabb ürügy kimenni, hogy kezet kell mosnia, vagy megtölteni vízzel a flakont.

Elméletben működne az enyhítés, ha nem élnének vissza vele, ezért nem való ez Magyarországra. Itt a szabály=rossz >> lázadás=jó mentalitás uralkodik.

2020. dec. 28. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!