Tudnátok mesélni az ELTE-BTK kommunikáció-és média szakról?
Most felvételizek és nem tudom még, hogy melyik egyetemet írjam előre. Alapból érdekelne, hogy milyen a közösség, a tanárok, az órák, mennyi órátok van egy héten, tudtok e mellette dolgozni, milyen volt a gólyatábor, könnyen találtatok barátokat, vagy bármi ami eszedbe jut! :)
Ha csak BTK-s vagy, akkor az is jó lenne, ha csak általában a karról mesélnél, meg a gólyatáborról, és komos ismerőseidről vagy amiket tőlük hallottál
Nekem az egyik legközelebbi barátom járt kommédra (én másik btk-s szakon voltam).
A közösség amúgy nem volt rossz, bár ez minden évfolyamon más és más nyilván. A tárgyai nem voltak általában túl nehezek, de ez is az előzetes tudásodtól függ. Rengeteg olyan szakember tart órát, aki nem csak az egyetem/akadémia falai közt mozog (pl. alapból újságíró).
Azért érdemes első vagy nagyon max második év után keresni olyan területen részidős melót, amiben később is szívesen dolgoznál. Ha pl az online marketing az, akkor ilyet. Ha újságírás, akkor pl szoktak hirdetni különböző hírportálok/tv csatornák/mitt'omén gyakornoki pozikat. Ez azért érdemes, mert az egyetemen jórészt elméleti tudást és szemléletmódot kapsz, ami persze hasznos, de célszerű már egyetem alatt orientálódni valamilyen irányba, hogy valamilyen gyakorlati tudás birtokába kerülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!