Melyik egyetemen a legjobb a kommunikáció és médiatudomány képzés?
1-es egy troll. Gondolom egy tipikus szaki, kockásinges rendszergazda, aki mindent IS jobban tud. Ilyeneket eszem reggelire a büfészakos marketing diplomámmal. Tényleg egy vicc, hogy az informatikusok 99%-a képtelen egy középvezetői anyagot is rendesen összerakni, egy bármilyen témát szabatosan előadni, prezentációt készíteni. Az ilyen szaki típusok még azt sem értik, hogy mit nem értenek, annyira értetlenek. Röhej.
Kérdező szerintem egyetemi rangsor szerint menj, Corvinus - ELTE - BME (? Van ott ilyen?), illetve nézd meg a METU-n (Metropolitan) mik vannak. Ne foglalkozz a megmondóemberekkel, röhej amit előadnak.
1-esnek igaza van. Csak egy szar bufeszak. Semmirekelloket kepeznek. A vilagot a STEM cuccok viszik elore. Ezek meg csak hatraltatjak.
Persze lehet hasznos, ha van mellette valami rendes diploma.
Az eredeti kérdésre a válasz - ha még aktuális - hogy mindegy. Nem ezen múlik. Az egyetemen csak az alapokat tudod elsajátítani. Nem azon fog múlni a sikered, hogy melyik suliban szerzed a diplomádat. A budapesti esetleg egyetemeknek annyi előnyük van, hogy - mivel ebben is vízfejű az ország - könnyebb jobb kapcsolatokat kialakítanod, amelyek később, a munkaerő piacon hasznosak lehetnek számodra.
Mivel egy-két lenéző kommentet is olvastam itt, azokra is reagálnék. Én kommunikáció szakon végeztem. Kb. 20 éve. Akkor is lenézték ezt a szakmát, láthatóan most is ezt teszik a buta emberek. Én a szakmámban dolgozok az első pillanattól kezdve. 1 millió forint felett keresek, ami bőven elegendő a tisztességes élethez. Eltartom a családomat, és építem a hosszútávú pézügyi terveimet. Szóval meg lehet belőle élni. Persze aki tehetségtelen, vagy ügyetlen, esetleg lusta az ettől a szakmától se várjon sokat.
Arra fel kell készülnöd, hogy ez a szakma olyan mint a politika, meg a foci. Mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá. (Ebből fakad a lenézés.) De valójában megdöbbentő, hogy - az amúgy értelmes - jogászok, mérnökök, stb. szakik milyen szinten nem érzik és értik a kommunikáció lényegét. Éppen ezért van egyre nagyobb szükség erre a szakmára. Persze mint minden területen, itt is komoly változásokat hozhat a mesterséges intelligencia. De ez már egy másik történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!