Tényleg pofára osztályoznak a magyar sulikban? Tényleg jobban számít az adott iskola, mint a saját valós tudásod?
"földrajzból az alapvető tájékozódás se nagyon megy"
Nem is kell, a földrajznak (legalábbis annak, amit földrajzból kérdeznek) semmi köze a tájékozódáshoz.
Az éremnek két oldala van, nem láttuk a dolgozatodat. Lehet, hogy tényleg a tanár a szemét, lehet, hogy te értékeled túl magad.
De! Én régebben alapítványi iskolában tanítottam, és teljesen ki voltam akadva, hogy milyen színvonal volt ott, némelyik diák úgy került be, hogy olvasni alig tudott. Buktatni nem lehetett, némelyik tanár már akkor ötöst adott, ha a diák bejárt órára. Az érettségi is nagyon szubjektív. Minden diák továbbtanult főiskolára, és fel is vették őket.
Már egy ideje nem tanítok, de a lányom most készül felvételire. Szándékosan gyengébb gimnáziumot keresünk neki. Ha 3.4. év végén megkapja az ötöst a főtárgyakból, és 2 tárgyból felkészül rendesen érettségire sokkal nagyobb eséllyel kerül be egyetemre. Arról nem beszélve, hogy legalább nem sérül a lelke. Persze sokan mondogatják, hogy ez hülyeség, mert legyen erős az az iskola. Én ilyen gimibe jártam, szétszivattak, a tanároknál a legjobb jegy a négyes volt, aztán sokra nem mentem vele.
Egyébként pl. pszichológiára 90 % feletti érettségi kéne, hogy felvegyék a diákot. Nem tudom elképzelni, hogy magyarból hogy lehet 100 %-ot adni, pont a szubjektivitás miatt. De hallottam, hogy vannak ilyen magyardolgozatok.
Bocsi az offért, szóval én is azt gondolom, hogy akkor válassz másik tárgyat érettségire. Matekból hibátlan dolgozatra nem kaphatsz hármast, magyarból simán lehet, ha olyan a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!