Tényleg pofára osztályoznak a magyar sulikban? Tényleg jobban számít az adott iskola, mint a saját valós tudásod?
Persze.. minden suliban minden egyforma.... egesz Mo-on..
😂😂
Én gimiben 2. év végén sikeresen nyelvvizsgáztam még anno a Rigó utcában. Gimi 3. és 4. osztályában minden írásbelimre 3-ast kaptam, de év végén megadta az 5-öst, mert akkor ez előírás volt, hogy akinek megvan a nyelvvizsgája jár az 5-ös. De év közben mindig szívatott, hogy még vannak hiányosságaim.
Egyházi iskola volt és én nem ahhoz a felekezethez tartoztam ami az iskola nevében volt. 4-en voltunk ilyenek az osztályban, de mindegyikünket szívattak.
Központi matek felvételimet először a gimis matek tanár javította, 4-est adott. Az egyetemen max. pontot kaptam rá.
Sajnos tanár-, és iskolafüggő az értékelés.
Ne hagyd magad eltántorítani, csak azért is tarts ki a magyar mellett.
Az egyetemen pedig azzal szembesültem, hogy olyanok akik az általánost és a gimit is végig kitűnővel végezték kipotyogtak az első félévi vizsgáknál.
Sok sikert, küzdelmes lesz, de megéri.
Ugyanaz a tudás egyik suliban ötös, a másikban kettes, nincs ebben semmi furcsa. Top gimiben 2-es tanulók 5-ösre érettségiznek. Ők gyenge suliban sztárok lennének.
Az irodalom esszét pedig nehéz objektívan osztályozni.
Ne menj magyarból emeltre, pont a szubjektivitás és a szerteágazó tudásanyag miatt irtó nehéz jól szerepelni a vizsgán.
Valami objektívebbre gyúrnék. Pl. angol vagy vmi termtud. tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!