Általános iskola 6. osztályában mindenhol ilyen szigorúak osztályozásban?
00-50%-ig 1
51-64%-ig 2
65-80%-ig 3
81-95%-ig 4
96-100!-ig 5
A fiam 3,3-as bizonyítványt ért el tavaly, idén is kb. ilyen átlaga lesz, viszont kiiratkozunk az iskolánkból. Mindig 3 órakor lesz vége a tanításnak náluk.
Az osztályozás év végén:
1,00-1,99-ig 1
2,00-2,99-ig 2
3,00-3,99-ig 3
4,00-4,89-ig 4
4,90-5,00-ig 5
Fizikából és matematikából lesz 2-es, a többi 3-as 4-es fog lenni. Ti is szigorúnak látjátok az osztályozást 12-13 éveseknek?
Nem. (Nem mindenhol ilyen szigorúak.)
Igen. Én is szigorúnak tartom, meg úgy mellesleg nem normálisnak. Nekem általánosban a 40-60-80-90% vált be ponthatároknak, és van az az eset, amikor ebből is hajlandó vagyok engedni (noha persze bosszantom a srácokat, hogy ha 475 forinttal bemész vásárolni, nem fogsz tudni elhozni egy 500 forintos árut, de ettől függetlenül megadom a jobbat, ha látom, hogy akar az gyermek) - és különben is, nekem ne szabják meg, hogyan értékeljek; nehogy már ne adhassam meg az ötöst mondjuk 4,65-re, ha úgy látom jónak - ugyan legyen már ennyi tanári szabadságom. (!)
:)
Nem jó ez a rendszer, túl szigorú. Egyfajta rendszert kellene osztályzásnál mindenhol alkalmazni, azt, amit majd a közép érettséginél is fognak.
Az év végi osztályzatok kapcsán pedig: a kettes csak kettő egésztől legyen meg (a legtöbb középiskolában házirendileg így van), viszont X,6-tól a jobb jegyet illene adniuk. Sajnos ebben nincs egységes rendszer dehát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!