Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen erősségű a Kandó...

Milyen erősségű a Kandó villamosmérnöki szaka a műszaki egyetemhez képest ?

Figyelt kérdés
Mindkét helyre felvettek volna ,csak maradtam megcsinálni az elektrotechnikusit. Így melyiket ajánlanátok illetve milyen eredményeket kell elérni az államilag finanszirozotthoz

2021. szept. 10. 20:25
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
50%

A műegyetem sosem arról szólt, hogy a képzésre alkalmatlanok négy végtagját egy-egy tanár fogja, és megfelelő sorrendben mozgatja.

Mi több, szerintem az egyetemeken nem is a ragyogó tanáregyéniségekre hajtanak, hanem a nagy fejekre. Ez a kettő csak kb a tizedénél jár együtt.

A segédletek hangoztatása meg nevetséges, hát az egyetem arról szól, hogy kapsz egy témát, és felkutatod hozzá a szakirodalmat, és ALKALMAZOD. A tanár legfeljebb a vadhajtásokat nyesi. Ez a mérnök feladata az Életben, csak ott már tanár nélkül. Azt azonban főnöki tapasztalataimból láttam, hogy önállóságra viszont az emberek 51 %-a nem képes. Miért ment egyetemre? Mert jól hangzott otthon vacsora közben az ötlet.

Ez nem gonoszság, az egyetemnek ez a szerepe. Más szervezeteknek meg a lelki sérültek pátyolgatása. ismét másoknak meg más.

Volt egy beosztottam, szakmérnök volt, tehát nyilván egyetlen témába vágó szakmérnökként ő volt az adott szakterület felelőse. És mindig jött, hogy ezt hogyan kéne elrendezni? Sanyi, kérdeztem, én ehhez nem értek annyira, mi a te véleményed? Egyértelműen ez meg az. Akkor mi a f*nak jöttél kérdezni???

2021. okt. 3. 17:49
 42/42 anonim ***** válasza:

Volt Kandós vagyok, jelenleg R&D mérnökként dolgozom nettó 1.2M-ért idehaza, egy külföldi remote job pedig jóval többel kecsegtet jelenleg. Tehát én nem panaszkodom a volt képzésemre :D

Tévhit, hogy az önéletrajzban az az 1-2 sornyi "education" rész fogja meghatározni a teljes karriered. Aki akar az tud, függetlenül attól, hogy BME, Kandó, vagy akár MIT. Akiben meg a nem parázslik a koordinációs készség, a tenniakarás és fejlődés iránti vágy, az a legaranyozottabb szélű diplomapapírral is csak a fenekét törölheti.

2023. máj. 31. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!