Milyen erősségű a Kandó villamosmérnöki szaka a műszaki egyetemhez képest ?
Ott nagyon szeretik mondani, hogy “Ugyan olyan mint a BME” mégis az aki a BMEről kiesik vagy annak közelében áll át megy oda.
Szóval valami nem stimmel 🤔
Államilag finanszírozotthoz 3-as tanulmanyi átlag és két félév alatt 30 teljesített kredit szükséges a VIK-en.
Valószínűnek tartom, hogy a bme-vik a legnehezebb infós képzés az országban, de biztosan lesz, aki megcáfol. Kandóra sok olyan hallgató megy, aki nem bírta a vik-et, vagy akit eleve fel sem vettek, de természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy az OE szar.
Én úgy gondolom, először próbáld meg a bme-t, ha nem tetszik, simán átmehetsz a Kandóra, de az itteni képzés mélyebb, sokoldalúbb és nagyon jó a kapcsolat az iparral, biztos munkád van végzés után.
3# Ezt is többnyire bukott diákok mondják, hogy "Nem az én hibám, az egyetem a rossz".
Első előadáson konrkétan minden követelményt felsorolnak, legtöbb tantárgyból felrakják az előadás diáit, jegyzetet és még korábbi vizsgák és ZHk javítókulcsait is.
... sőt házifeladatoknál minta házikat adnak.
Pár párnál külön kérdez-felek oldal is van, ahol a diákok tehetnek fel kérdéseket és más diákok vagy tanárok azokra választ adnak.
Ezen felül ott az email, fogadóóra, ahol amúgy képesek 30 percen át is csak neked elmagyarázni a probléma megoldását ha nem érted.
Az online oktatás óta teamsen is real-time tudsz bármely oktatóval chatelni.
Az anyag felépítése meg teljesen normális. Mindent minden tantárgynál a legelejéről kezdenek, sőt ráépülős tantárgyaknál sokszor újra elmondják az anyagot úgy hogy azt elvileg tudnod is kéne meg adnak további forrásokat azok újra tanulására ha elfelejtetted.
Konkrétan minden lehetőséget megadnak a tanulásra. Ötletem sincs mi mást adhatnának ezekn kívül.
Mondj bármit, mögöttem 3 egyetemi képzés van már. A Kandó a harmadik. Pontosan tudom, hogy mi a hallgató hibája és mi nem. Dehát, könnyű a hallgatót hülyézni, ha nem adod meg azt, ami a pénzéért jár. Fel kellene fogni agyilah, hogy az a képzés célja, hogy átlagos képességű embereknek is megadja a lehetőséget megtanulni az anyagot. Ettől képzés egy képzés, különben vizsgadíjat elég lenne fizetni.
Egyébként ironikusan minden egyetemről korrepetáltam embereket, érdekes, akkor senki sem kritizált, hogy milyen egy lusta szar senki vagyok, hogy nem xy egyetemen fejeztem be a szakot. Érdekes, hogy a munkám során sem ért emiatt lenézés.
Ez az undorító arrogancia csak bmes körökben létezik. De nyugodtan magyarázzátok meg magatoknak, hogy nem teljesen értelmetlen az a plusz szenvedés, mosolyogva hallgatom. :)
100%-ban egyetértek #5-össel és nem tudom, miért kell megint a bme-seket kollektíven arrogánsnak nézni.
Baromi sok támogatást kapsz a vik-en, ha mersz vele élni (és merj!). "Megfizeted" azt is, hogy elképesztő jó a kapcsolat az iparral, a szakmai műhelyek tevékenységet nagy cégek finanszírozzák (Ericsson, Verizon, Antenna Hungária, Graphisoft stb.), akik arra is nyitottak, hogy náluk írj szakdogát, aztán maradj is dolgozni. Ez többet jelent mindennél. Másrészt a vikes tudás nagyon sokszínű és mély, nyilván nehéz megszerezni, de nagyon hasznos, ha az alapoktól értesz mindent, hiszen látod az összefüggéseket.
ma 08:24
A legvidékibb egyetemek legvidékibb eldugott isten háta mögötti karának alaksorában lévő szakjához is 1334234 multicég szerződik, fortune 500-as multicégek is. Ez nem egy BME előny, ez alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!