Milyen erősségű a Kandó villamosmérnöki szaka a műszaki egyetemhez képest ?

Azt kellene felfogni agyilag, hogy az, hogy megadják a lehetőséget valakinek arra, hogy elmélyedjen valamelyik tárgyában, nem jelent egyet azzal, hogy ehhez kötik a tárgy teljesítési feltételét. Az a legnagyobb előnye egy kevésbé szigorú képzésnek, hogy ha nagyon akarod, meg tudod tanulni ugyanazt az anyagot, mert megvan a lehetőséged rá, ellenben megteheted, hogy csak egy megfelelő alaptudást szerezz belőle, mert mondjuk így is tudod teljesíteni a tárgyat és foglalkozhatsz azokkal a dolgokkal erősebben, amik a szakterületedhez kötődnek.
Ennyire nem kell játszani a hülyét szándékosan, srácok. De mindjárt én is lemegyek agyatlan arrogáns trógerbe és elkezdem a mesét hozzád hasonlóan, hogy egy bmes szerint miért értékes az a munkaerő, akinek mindent kellett ugyanolyan hangsúllyal tanulnia, de egyikben sem bontakozott ki tisztességesen és miért kell lovagolni az elméleten, ha az alapszak után az egyetem közelébe sem megy 90%-otok, nemhogy akadémiai területen ténykedjen, ahol valóban szükség van vaskosabb és átfogóbb elméleti alapokra szabad gyakorlás és egyetem melletti munkavállalás helyett.
Ps: nézegessétek kicsit a TDK-s eredményeket is, úgy látszik, semmivel nem vagytok előrébb ott sem, különben nem lennének tele a helyezettek óbudais diákokkal. Jaj, hát ez szörnyű, hogy itt is képesek felszedni emberek azt a tudást, csak mellé megvan a szabadságuk, hogy ne csak a tárgy teljesítésével foglalkozzanak.
De nyugodtan legyetek csak szánalmasak, majd az élet szépen igazol mindenkit. :)

21# Az a baj, hogy nem tudod megítélni mennyire "kell" belemélyedni az anyagba. Ha rajtad múlik, hogy miből mennyit tanulsz akkor a nehéz, neked nem tetsző folyamatokra nem szánnál időt és "megúszósan" végig eveznél rajtuk.
Pedig lehet kifejezetten fontosak számodra.
Például Analízisnél és fizikánál voltam úgy hogy "Ezt mi a f--ért tanuljuk? Ráadásul mért ennyire durán, míg sok már karon könnyebb" majd későbbiekben kiderült, hogy mindezekre ráépülnek más tárgyak, amikor már olyanokat tanítanak mint ami érdekel.
Aztán meg csodák csodájára ezekre ráépül a munka, ami végezni fogsz.
Nyílván ha nem erősítetted meg az adott nehezebb témakörben magad távolról kikerülöd az ilyen helyeket, sőt nem is lesz lehetőséged ilyen irányokba menned.
Így soha sem tudod meg, hogy kellett volna-e a megszerzett tudás.
Ha rendszergazda akarsz lenni, ajánlom az OKJ-t.
Ha programozó, de az a fajta aki Wordpress weboldalakat csinál és ahoz Php pluginokat. Vagy éppen Javascirpt + html + css + még 100 technológia használatával full stack fejlesztő, akkor menj egy Bootcampbe vagy otthon tanulj és kerüld el az egyetemet.

Kandóra mentem, a lőtéri kutyát nem érdekelte eddig, hogy hol tanulok itt.
Én azért választottam a Kandót, mert sok "rémsztorit" hallottam a BME-ről, én meg úgy akartam elvégezni az alapképzést, hogy nem élek stresszben évekig.
Na, azért a Kandón is elég sokat kellett tanulni... de szerintem hallgatóbarát az intézmény. Nagyon sokan kihullanak innen is, sok a laboratóriumi mérés, de nem az esztelen szívatásról szól a képzés, és szerintem a többség ezért is jön ide, aki a Kandót választotta.
F

Hmm, én vikes voltam, de ttkn fejeztem be. Nos, a két kar is ég és föld... Nem mondanám, hogy a bmevel van baj. Az a züllesztés, ami a Schönherzben meg a vikesek körében megy, nem tapasztalható más karon. Mondjuk nálunk nincsen szenyorkák meg tankörvezek, akik hülyeségekkel hitegessenek. Hálás vagyok, hogy egy olyan szakon szereztem diplomát, ahol nem uszítanak más egyetemek hallgatói ellen és ahol több ember kezeli reálisan a bme-s diplomát meg egyáltalán a szerepét a felnőtt munkavállalók életében, akármilyen területen is helyezkedjenek el.
Én is gúnyos leírással tettem ki a képet a diplomaosztómról, amit a volt évfolyamtársaimnak szántam, akik amiatt piszkáltak és tartottak gyenge képességűnek, mert otthagytam a viket (függetlenül attól, hogy nem mentem messzire): "Remélem, most már embernek számítok."

Szóval egy megkeseredett exvikes most megmondja az objektív valóságot! Oh, wait...
Nem tudom, mikor jártál ide, de (nem) meglepő módon, sosem volt itt uszítás egyik másik egyetem ellen sem, nem túl reális szituáció, hogy két egyetemista beszélget az infoparkban és "fú, hát a Kandó nagyon gáz, nem?", "ja, tök nagy csicskák, mi jobbak vagyunk!! na, menjünk vissza söcibe sörpongozni".
Én prog1-ből megcsúsztam, senki nem ítélt el. Amúgy végig egymásnak segítettünk, konzikat tartottunk, közösen tanultunk, én nem tudom, milyen társaságban voltál te, ahol lenéztek, ha valami nem ment.
A seniorokat meg a söcis életet le lehet vonni amúgy a vikből, a kar 60%-a gáznak tartja ezt az egész, sokan emiatt nem mennek koliba sem (akárcsak én).

28
Elsősorban nem érdekelt a szak és azért hagytam ott, bár én minfos voltam nem villanyos. De konkrétan undorral fordultam ki a tankörös óráról és kb az volt az utolsó élményem erről a kócerájról, hogy a tankörvezünk poénkodott azzal h azért ez nem egy óbudai vagy egy gtk itt mérnököket képeznek nem kóklereket...
Az egyetemi oktatás színvonala olyan amilyen, szerintem az egész országban hányás a felsőoktatás, viken tanszéke válogatja h trehányak vagy sem, én ttkn szerencsére megfogtam az isten lábát, legalábbis jobbak a tapasztalataim és nem hiszem h csak azért, mert jobban érdekel. mindegy is igazából, DE:
Az egyetem megítélésén rengeteget rontottak a seniorok és annak idején rám is rám szálltak, mert nem voltam a kedvencük gtben, amiről azt hittem ősszel véget ér, ehelyett folyamat ment a vérszívás és már nagyon rühelltem az egész légkört. Nemtom, milyen volt a gárda korábban, de mióta oda jártam (2016), azóta rengeteg problémás dolgot csináltak és erről nem egy fiatalabb gólya ismerősöm panaszkodott. Megy a kiutálás ha esetleg olyan vagy, ha be akarod mártani őket búcsúzhatsz a koliból kb mert a bennmaradásod a szobaszenyoroktól függ meg ők osztják a közösségi pontokat szóval elég jól meg lehet dumálni h ne maradj benn... A qpa is eléggé alja de azt most elengedem, alapvetően nagyon sok dologban már szégyelli az ember az odatartozását és tudom h az oktatáshoz ennek nincs köze de a bmehez van. És ahhoz is van h ne tudjanak utána sokan a leendő kollégákra/kolleginákra egyenrangú félként tekinteni más egyetemekről.
Szval csak mondom, van egy elég széles réteg, aki undorítóan lejáratja a szakotokat vagy karotokat. És nem számít ki mit tart gáznak, kb összefonódott a vik nevével a lenézés és a felsőbbrendűsködés és ez nagyon nem ok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!