Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemi szakok közül a...

Az egyetemi szakok közül a magyar szak elvégzésével leignkább milyen pozíciókban lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A jövő évre vonatkozóan tervezek és szeretnék tisztán látni. A bölcsész szakok közül a magyar szak érdekelne, azonban nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy a BA szak elvégzésével milyen vállalatoknál, milyen területen és milyen munkakörökbe lehet előny a magyar szakos diploma.

Ennek kapcsán szeretném megkérdezni, mit gondoltok: milyen munkaköröknél vannak felülreprezentálva a magyar szakon végzettek, azaz a magyar szakos diploma hol jelent előnyt.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2021. aug. 7. 15:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
86%

Szerkesztő, lektor, korrektor, ügyvitel, kulturális szféra pl. könyvtár, múzeum. Ezeket említi a szakleírás. Mondjuk laikusként azt gondolom, hogy könyvtárba és múzeumba inkább vannak, akik szakirányú(bb) / (jobban szakirányú) végzettséggel jelentkeznek.

Neked milyen munka tetszene igazán?

2021. aug. 8. 07:22
 12/31 A kérdező kommentje:
Az egyik válaszban felvetődött az újságírás. Ezt meg tudjátok erősíteni, hogy arra alkalmas lehet a magyar szak, azaz az újságírói állásoknál az előny?
2021. aug. 8. 07:22
 13/31 anonim ***** válasza:
82%
Inkabb vesznek fel kommunikacio es media szakost, aki ilyen iranyban vegzett, meginkabb olyat, aki valakinek a valakije.
2021. aug. 8. 11:31
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
Évekkel ezelőtt én is fontolóra vettem, majdnem be is adtam a jelentkezést, de áldom az eszem, hogy nem pazaroltam rá az ingyenes féléveimből. Végül elmentem pedagógusnak. Nyilván az se fizet túl jól, de legalább munka az mindig van, nem kell azon aggódnom, hogy kellek-e majd valahová.
2021. aug. 8. 12:55
 15/31 anonim ***** válasza:
77%

13-as válasza nagyon valószínű.

Amúgy szerintem itt a többségnek nincs magyar szakot végzett ismerőse, úgyhogy csak tippelgetünk. Én csak 1 magyarost ismerek, de ő elvégzett valami irodalom MA-t is, aztan egyéves tanárit, most pedig gimiben magyart tanít.

2021. aug. 9. 15:20
 16/31 anonim ***** válasza:
65%

segged kitörölheted vele

céghez minek kerülnél ilyennel?

oda azokat veszik fel, akik közgazdászok, jogászok, (üzleti) kommunikátorok/PR-sek, mérnökök, informatikusok, HR-sek, marketingesek stb.

szóval mit akarnál egy cégnél magyarosként, Radnótit szavalni?

titkárnőnek sem biztos, h. felvesznek, oda más skillek is kellenek, gyorsírás, magas szintű nyelvtudás, max, titkár lehetsz...

2021. aug. 11. 18:40
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
16os megírta az igazat, tényleg így van.
2021. aug. 11. 22:46
 18/31 anonim ***** válasza:
79%

Pár dolgot azért tegyünk rendbe.

1. Egyetemre tanulni megy az ember. Nem feltétlenül olyasmit, amivel dolgozni akar.

2. Ma már a legtöbb értelmes ember több egyetemet tol egyszerre vagy egymás után. Semmi nem akadályozza meg a kérdezőt, hogy a magyar szak mellé betoljon egy gazdasági képzést is, például marketinget szombati levelezőn. Vagy később, munka közben. Vagy a magyar szak után külföldön profi PR képzést. Vagy egy MBA-t. Stb. Csak közben olyasmit is tanul, amihez valóban kedve lenne.

3. A modern gazdaságban nagyon fontos szerepe van a tartalomgyártásnak. A szórakoztatóiparban természetesen nagyon fontos a jó fogalmazási készség, amelynek a kialakításában csúcsszerepe van az olvasottságnak, és ebben a magyar szakosok élen járnak. Hiába van un. kommunikáció szak, a magyar szakosok a legtöbbször köröket futnak az általában sokkal gyengébb kommunikáció szakosok körül ebben. Márpedig az élet kegyetlen – a készségeket fizetik meg, és a fogalmazási készség, műveltség NAGYON nehezen tanulható.

4. A vállalati kommunikációban, PR-ban is nagyon fontos skill a fogalmazási készség. Az átlag marketing szakos NEM tud úgy fogalmazni, mint egy magyar szakos bölcsész. Közel sem. Egy jó kommunikátor aranyat ér…

5. A modern gazdaságban néha a skillek többet számítanak, mint a papír. A digitális marketinget például simán meg lehet tanulni internetről (coursera, udemy stb.), le lehet tenni Google és Facebook Ad certifikációkat, lehet gyakorlatot szerezni gyakornokként profi helyeken és máris előrébb jársz a BGE-n végzett marketing palántákkal szemben, akik esetleg csak sekélyes közhelyeket tudnak puffogtatni, ha meg kell írni egy reklámszöveget. (Elnézést a BGE-s marketing palántáktól, én is az vagyok, a Corvinusosok se jobbak, sőt.)

Szóval persze a magyar ember első ötlete, hogy meki meg bamba marha, de valójában élelmesnek kell lenni, és főleg: jónak kell lenni, és mindig lesz munkád.

2021. aug. 12. 06:29
 19/31 anonim ***** válasza:
83%

18as ez így igaz, egyetértek. Én is kettőt tolok egyszerre egyet a megélhetés miatt, egyet azért mert vonzott és érdekel de megélni nem lehet belőle.

Viszont a kérdésben kiírta a kérdező hogy magyar szakkal hová lehetne elhelyezkedni. Majd felhozta a vállalatot.

"A bölcsész szakok közül a magyar szak érdekelne, azonban nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy a BA szak elvégzésével milyen vállalatoknál, milyen területen és milyen munkakörökbe lehet előny a magyar szakos diploma."

Akkor ne a magyart kérdezze mert annak a vállalathoz semmi köze. Inkább toljon egy közgáz képzést. Mellette meg hobbiból a magyart aztán majd jó lesz valamire.

2021. aug. 12. 12:27
 20/31 anonim ***** válasza:
90%
Multinál dolgozom. Nálunk a közgazdászt veszik fel és nem a magyar szakot végzettet.
2021. aug. 12. 12:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!