Mit gondoltok erről? Jogos hozzáállás?
Milyen alternatív megoldásokat javasolsz a házi feladat nem leadására?
Szerinted a felsőoktatásban egy beadandó le nem adására nem fogják lerontani az átlagodat?
Én személy szerint azzal értek egyet, hogy a középiskolában három házi hiány vagy késedelmes leadás egy elégtelen. Tele van a gyakorikerdesek.hu az ehazi.hu stb oldalak házikkal amiket sokan megcsinálnak mások helyett. Akkor mégis hogyan lehet, hogy valaki képtelen megoldani a házifeladatot?
1# Én is úgy gondolom hogy 3 után jusson egy diáknak egy 1es mivel így (jobb esetben) megérti elsőre is hogy következményei vannak ha valamit csinál viszont nem bombázza le egy karóval a tanár egyből.
2# Értem hogy a feladat az feladat mert szerintem is fontos viszont hogy karót kapjon most 1 feladatért...Szerintem nem a legjobb megoldás. Ezért is gondolom úgy hogy jobb lenne az amit pl. az első írt
Ha a diákság nem ért a szép szóból, akkor majd értenek az egyesekből... Képzeld, nálunk jelenléti oktatásban is szoktak repkedni az egyesek, ha valaki nem csinált házi feladatot, most meg pláne. A tanárok direkt több időt hagynak egy-egy beadandó vagy nagyobb mennyiségű házi (pl. matek, kémia stb.) leadására, és bíztatnak, ha nem értünk valamit, először osztályszinten beszéljük át a feladatokat, ha pedig még így sem megy, akkor szóljunk nekik. Konkrétan ki van nyalva a seggünk, így nyilván elvárható mindenkitől, hogy amit kér a tanár, azt időre is küldjük be, különben jutalmazva lesznek az elmaradások. Ennek meg is van az eredménye, az osztály döntő többsége mindig időben elkészül a kiadott feladatokkal, pedig majdnem 40 főt számlál az osztályunk. :D
Inkább az gáz, hogy nálatok a fél osztály szarik az egész digitális oktatásra magasról, pedig jövőre érettségiztek. :D Ha tanár lennék, én sem egyből adnék egyest házi feladat hiányra, de azért az ember egy bizonyos idő múltán megelégeli, hogy semmibe veszik a munkáját. Reméljük, hogy az első pár egyes észhez téríti a nagyságos urakat és hölgyeket, hogy hello, jövőre érettségi és talán mégsem kéne annyira beleszarni a tanulásba.
Egyébként pedig nem értem, hogy téged miért zavar, ha az osztály fele a saját hibájából adódóan lerontja az átlagát. Ez téged miben befolyásol? Maximum az osztályátlagotok nem lesz olyan szép, de attól még, hogy a Jóska Pista a házi feladatok elmaradása miatt összeszedett egyesei végett lerontotta az átlagát 4,0-ről 3,2-re, attól az még a te átlagodra nem lesz hatással. Vagy ha ennyire a szíveden viseled a trehány osztálytársaid sorsát, szólj rájuk, hogy legyenek szívesek megcsinálni a tanár által kért feladatokat, de legfeljebb körberöhögnek majd, hogy mit anyáskodsz felettük. :D Ha valakinek 17-18 évesen nincs annyi esze, hogy belegondoljon a tetteinek következményeibe, az meg is érdemli a sorsát. Amúgy egyetemen vagy munkahelyen szerinted érdekelni fog bárkit is, hogy Jóska Pista miért nem csinálta meg a rá kiszabott feladatot? Olyan nyugodt szívvel fogják megbuktatni vagy éppen páros lábbal kirúgni a munkahelyéről, hogy öröm lesz nézni. Ehhez képest az az egyes inkább arcsimogatásnak hat, de talán ráébreszt pár embert, hogy nem csak a tökét kéne vakarászni egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!