Ha az anyám kiskorom óta nem tudott velem kedves lenni, nem éreztem, hogy őszintén szeretne, elfordultam tőle, és ő rámhagyta, nem foglalkozott velem, jogos a hozzáállásom?
Húszas éveim elején járok, önállósodás előtt, le kellett zárnom ezt a témát valahogyan. Soha nem éreztem anyámnak, nem tudtam rá úgy tekinteni, csak egy ember volt számomra, aki eltartott és elkényeztetett.
Kiskorom óta nem is beszélgettünk szinte semmiről, úgy érzem elhidegült a kapcsolat, eltávolodtunk egymástól, és nem szeretem, nem kedvelem. Az alapvető tiszteletet megadom neki, de csak úgy vagyok rá képes tekinteni, mint két ember akik segítik egymást. Úgy gondolom, nem szakítanám meg vele "végleg" a kapcsolatot, csak olyan szinten, hogyha segítségre szorul, akkor hálából segítek neki, viszonzásképp.
Lelkileg sérültem emiatt, és nem tudtam beilleszkedni, de túl vagyok már ezen, nem hárítom a felelősséget. Attól még, hogy elkényeztetett, nem volt jó gyerekkorom, magamtól túl esetlen voltam.
De felköszönteni nem tudom, ajándékot sem venni neki, mert nem kedvelem, és beszélgetni sem esik jól vele, látni sem őt. Ez gond, vagy rendben van így?
#3: Sértené az önérzetemet. Úgy érzem. Ennyi idő után.
#4: Adott enni, adott pénzt, megvette amit kértem, de emberileg, érzelmileg csak bántó volt, lekezelő. Én magamba fojtottam mindent, ő pedig szerintem nem akarta belátni, hogy hibázott. Mintha a szülőnek mindent szabadna, és a gyereknek kötelessége lenne viszont szeretni a nagy semmit. Mintha a gyerek nem is ember lenne, neki nem jár "tisztelet". Mennyiszer a fejemhez vágta, zsörtölődő hangon: "Az anyád vagyok!". Csak éppen nem éreztem annak... Vérszerint lehet.
Sokáig csak hagytam lógni a levegőben mindent. :(
Hárítottam a felelősséget.
Kedves Kérdező! Teljes mértékben átérzem helyzeted,ugyanez van nálam is.Én is huszas éveim elején járok,csak sajnos nekem nincs annyi havi bevételem hogy el tudjak költözni itthonról.
Teljesen jogos a hozzáállásod, jól csinálod amit csinálsz több nem is krll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!