Angol érettségi fellebbezésnek lehet eredménye? Hogyan működik ez?
Fellebbezni akkor kell, hogyha nem adják meg a pontot.
A megoldókulcs nem egy kőbe vésett dolog, ha meg a tanár érti a nyelvet, akkor helyesség esetén a pontot is meg fogja adni.
A fellebbezéssel meg az a baj, hogy az egészet újra javítják, nem csak azt a a feladatot nézik meg, így rosszabb is lehet az eredmény, ezért ez egy kétélű fegyver.
Így van, az egyes szépen leírta. A javítókulcsban azt hiszem valahol az elején ki is van emelve, hogy ha egy válasz helyes, de nincs feltüntetve a lehetséges megoldások között, akkor is természetesen el kell fogadni.
A fellebbezéssel egyébként tényleg sokan rosszabbul szoktak járni, erre nekünk anno az ofő számos példát mondott. Szóval tényleg vagy csak akkor érdemes, ha az összes többi válaszodban (ideértve a leveleket is nyilván) bomba biztos vagy, vagy ha valami olyan javítási hibát tapasztalsz, ami tényleg sok pontba került neked.
(Megnéztem a két szót amit írtál, a care tényleg nem jó oda, a reaction-t viszont elfogadnám.)
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Kettes, neked külön, hogy még meg is nézted, de nem teljesen egyértelmű nekem, amit írtál. Ugye azt írtad, hogy a care nem jó oda, de azt nem én írtam, az a megoldókulcsban van. 😅
Ami miatt pedig kiírtam a kérdést az az, hogy úgy áll a megoldókulcsban a nyelvhelyesség résznél, hogy "A javítási útmutató tartalmazza az összes elfogadható választ." Ezért gondoltam, hogy efelett a tanárnak sincsen döntése, maximum fellebbezni tudok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!