Ellenzitek az általános iskolák április 19.-i nyitását, vagy támogatjátok?
Lesz még ideje bandázni a gyerekednek,nem marad le semmiről.
Szívől kívánom sose tapasztald meg a koronavírus következményeit.Az ismerőseim közül egy anyuka marad özvegyen és vele együtt egy pici fiú árván.Az édesapa 33 éves volt,nulla alapbetegséggel.Az anyukának mit mondanál,akinek egyedül kell folytatnia ezután,a r....dt vírus miatt?Ezen gondolkodj el!!!Amíg nem érint nem tudod!Ez nem játék!!!!!Az élet pótolhatatlan.Minden egyéb csak sallang....
Tanítónőként én abszolút támogatom a nyitást és a kolléganőim nagy része is szintén támogatja. (Vidéki kisebb iskola.)
A vírushullámok alatt akkora lemaradás keletkezett rengeteg gyereknél, hogy nem győzzük így is behozni. Hiába adom fel az anyagot lelkiismeretesen, menetrend-szerűen, a gyerekek többsége hanyagul tanul otthon. Egyértelműen látszik a szülői segítség: gyenge képességű tanulók, akik amúgy 2-es, 3-as szinttel rendelkeznek, lazán megírták 5-ösre a kiadott feladatokat. De vannak olyanok is sokan, akik többszöri felszólításra sem küldték vissza az anyagot, sőt még szülőtől is kaptam hideget-meleget, hogy mit képzelek én, hogy határidőt szabok az egyes feladatok visszaküldésére. Tavaly szeptemberben, az év elejei felmérőn szembesültem vele, hogy az előző hullám után volt aki szinte semmit sem tanult otthon.
Tisztelet a kivételnek, aki tényleg haladt az anyaggal, de azok a gyermekek sajnos jelentős kisebbségben vannak.
Én és kollégáim már mind megkaptuk az oltást, de persze ha gyanús eset lesz, akkor újra bezárják az adott iskolát, ahol esetleg felütötte a fejét a vírus. Nyilván a szülő sem fogja jobb esetben a gyereket betegen iskolába küldeni.
Egyébként a mi intézményünkben nincsen megőrzés, az igazgatónő nem szervezett ilyesmit, úgyhogy nálunk a szülőknek mindenkinek magának kell megoldani a gyermekelhelyezést, ami bizony sok helyen nem kis logisztikát igényel.
Én nem értem ezt a sok rettegőt... Ti minden mástól is így féltek? Ki mertek menni egyáltalán az utcára? Nagyon veszélyes! Elüt a busz, belétek csap a villám, elvisz titeket egy sas, rátok szakad a felsővezeték, stb.
Minden héten meghal kb. 2000 ember Magyarországon, senki nem fog örökké élni. Vagy meddig akartok otthon ülni? Kockázatvállalásról még biztos nem hallottatok, pedig születésetektől fogva mindenben van kockázat...
Azt nem értem, hogy aki támogatja a nyitást, azt miért kell lepontozni?
Ez csak egy egyszerű vélemény, úgysem mi döntünk, hanem a kormány.
De Te nem tartod meg online az óráidat?
Mi az összes órát megtartjuk meet-en.
Teljesen jól működik
#28-asnak (#22-es vagyok).
Alsósokat tanítunk, kicsiket és nálunk nincsenek online órák. Az igazgatói utasítás az volt, hogy alsóban nem lesznek online órák és nem kell tartanunk, hanem csak a Krétában küldjük ki az aktuális feladatokat. A közeli városban található általános iskolában is így van alsó tagozaton.
23# egyetértek.
Ellenzem. Megértem, hogy a kicsik nem lehetnek egész nap egyedül, meg h jobb a rendes oktatás, de ebben a helyzetben jobb lenne ha akkor inkább csak az alsósok mennének vissza. Szerintem korai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!