Ellenzitek az általános iskolák április 19.-i nyitását, vagy támogatjátok?
Hiába szeretnék újra iskolába menni és hiába előnyöseb az iskolai oktatás, mint a jelenlegi távoktatás, de a jelenlegi járványhelyzet nem megfelelő az újboli nyitáshoz. Jövő tanév kezdéskor már több tanár és iskolai dolgozó lesz beoltva (ha minden jól fog működni), szóval előnyösebb lenne akkor, mint most (egy negyedévre).
És a pedagógusok kapnak oltást. Ők akkor “nem fertőznek”. De mivan a diákokkal? Ők ugyan úgy fertőzik egymást. 2 hónap iskola ide vagy oda, lényegtelen. Maszkba a folyosón, fertőtlenítés, jön a meleg is. Egyre rosszabb a napi 6+ óra maszkba. Felesleges, és ha nem megyünk vissza a diákok egészségese lesz kockázatban. Egyrészt,semmi értelme bemenni,mert pár hét vagy nap múlva megint hazaküldenek mindenkit azzal az ürüggyel,hogy egymást fertőzzük. Tanáraink,okés,hogy be lesznek oltva,de még mi diákok nem. Másrészt oltás után is el lehet kapni a vírust. Talán annak lenne értelme,ha a szakmát tanuló diákok kis csoportokban lennének beengedve gyakorlatra.
Határozottan ellenzem.
A szülők,pedagógusok,orvosszakértők véleményét lesöpri ez a szemét,tolvaj,hazug banda.
Ócska ótvar az egész.Orbán,Maruzsa,Novák Kató rothadjatok meg!Halálbarát kormány.
Egy héttel az iskolák nyitásának időpontja előtt talán-talán tetőzni látszik a harmadik hullám. Ilyenkor megnyitni az iskolákat én felelőtlen döntésnek tartom.
Járványügyi szempontból nem a pedagógusok oltottsága számít (nyilván én is azt szeretném, ha közülük minél kevesebbek betegednének meg), hanem az, hogy a diákok hosszú időt töltenek el kis terekben egymás közeli társaságában, ami pedig remek alkalom a fertőzés átadására. Természetesen a helyes maszkhasználat ezt csökkentheti (kérdés, mennyire várható el ez minden körülmények között a gyerekektől), de a hosszú ideig tartó expozíció akkor is jelentős veszélyt hordoz. Egyetlen fertőzött gyerek sok másiknak továbbadhatja a vírust, amit aztán a szülők is elkapnak, így röpítve az egekbe a görbéket.
Nyilván ott van a mérleg másik serpenyőjében az oktatás hatékonysága (a jelenlegi digitális meg sem közelíti a jelenlétiét) és az otthon maradó szülők kiesése a munkából, de inkább ezeket kéne kompenzálni ahelyett, hogy szabadjára engedjük a terjedést.
Ellenzem, mert nagyon veszélyes, és bele is lehet halni a brit mutánsba Romániában már brit mutáns mutánsa is van ami még fertőzőbb és azért nem lenne ajánlatos EGYIK iskolát se kinyitni szeptemberig. Bárki belehalhat ebbe a brit mutánsba. És Orbán Viktor ki se kéri a szakemberek véleményét,
igaza van #3-nak és #4-nek. Ez tényleg egy halálbarát kormány ha kinyitja az iskolákat. De a felelősséget nem vállalja. Azt minek...
Én nem mert nagyon veszélyes ez a Koronavírus, egyre veszélyesebb
mutációk vannak. Én ellenzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!